25 godina vinarije Pavlomir

U subotu, 15. lipnja, velikom proslavom obilježeno je 25 godina od sadnje prvih vinograda u Vinodolu i povratak vinove loze u vinodolski kraj!

Nekoliko stotina gostiju čestitalo je Miroslavu Palinkašu i njegovoj obitelji koja se iz ratnog Vukovara preselila u Novi Vinodolski i vratila vino Vinodolu!

Miroslav Palinkaš i Marija Vukelić

Vlasnik vinarije Miroslav Palinkaš pozvao je na proslavu svoje poslovne partnere i prijatelje kako bi ih počastio odabranim jelima i svojim izborom vina i pjenušaca.
“Danas slavimo 25 godina od sadnje prvih vinograda u Vinodolu, slavimo povratak vinove loze u vinodolski kraj. U Pavlomiru smo posadili 30 hektara vinograda i vratili žlahtinu kao autohtonu sortu koja povijesno pripada Vinodolu i od nje smo proizveli mnogo vrhunskih vina.” kazao je Palinkaš.


Miroslav Palinkaš s suprugom

“Rasli smo uz podršku Grada Novog Vinodolskog i Primorsko-goranske županije, zajedno prošli sve nedaće, a danas smo firma s 20 zaposlenih koja se ponosi nagrađivanim vinima i šampionskim pjenušcima. Nekad je u Vinodolu bilo 614 hektara vinograda, danas smo tek na pet posto te površine” nastavio je Palinkaš prisjetivši se da je s Vukovarcem Andrijom Biro zasadio prvu lozu u Pavlomiru. 

Gostima je bio poslužen nezaobilazni slavonski čobanac, a u njemu se našlo malo žlahtine koja je naglasila vezu Slavonije i Kvarnera. Na jelovniku je bilo i izvrsnih suhomesnatih delicija, pečena teletina pod pekom i kolači iz crikveničkog Milmana.

Uz mirna vina, gosti su mogli uživati i u pjenušcu Grasecco, jednom od 4 Pavlomir pjenušaca. Uz Grasecco koji se proizvodi od graševine charmat metodom, Pavlomir proizvodi i pjenušace tradicionalnom metodom: ružičasti pjenušac “Ružica Vinodola” od cabernet sauvignona, San Marino, vrhuhunski pjenušac od žlahtine te nagrađivani Pjenušac 1288, šampio n regionalnog ocjenjivanja mreže Salon of Sparkling Wines.

Časlav Matijević, Marija Vukelić, Žarko Stilin Belac

Grad Novi Vinodolski i Primorsko-goranska županija sve su počastili koncertom Giuliana.

Više fotografija u albumu :
https://www.facebook.com/pg/juliofrangenfotofoodie/photos/?tab=album&album_id=2274018852684052&

Više o vinariji Pavlomir: www.pavlomir.hr 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *