Kad janjad utihne!

U Vinariji Pavlomir proteklog je vikenda bilo jako živo. Uz proslavu 25. rođendana vinarije, u subotu 14. lipnja, u nedjelju je održan 1. Otvoreni kup Hrvatske u pečenju janjca ručnim načinom za novinare.

Bilo je teško, bilo je vruće, bilo je dugotrajno, bilo je znojno… ali bilo je fantastično!  – rekli su neki od sudionika.

U pečenju je sudjelovalo 17 prijavljenih ekipa: Turistički svet Beograd, Public vision GmbH Dusseldorf, RTRS Sarajevo, Slobodna Dalmacija Split, Radio Korzo Rijeka, HRT Radio Rijeka, Banja Luka College, Il Piccolo Trieste, Radio Slovenske gorice, Kanal Ri, Kronika Požeško-slavonska Požega, HRT Rijeka, Radiotelevizija Srbije Beograd, Riječanin Rijeka, VTV Varaždin, Radio Senj i Lovački vjesnik.

Predsjednik žirija Ivan Žganjer naglasio je kriterije ocjenjivanja: izgled,
je li janje dobro pečeno, njegovu tvrdoću, ukus i kako je začinjeno te je rekao kako su svi ispečeni janjci bili relativno dobri, ali »nitko nije uspio ispeći baš onako kako treba«. Objasnio je da su natjecatelji uglavnom amateri koji se time ne bave, a janjci su preko noći bili u hladnjači pa su se teže pekli.


Janez i Majda Kurbus

Na vrućem vinodolskom suncu pobjedu su odnijeli bračni par Janez i Majda Kurbus s Radija Slovenske gorice koji se nikada prije nisu okušali u pečenju janjca.


Kod Bake – Garešnica

Da je sve meso bilo dobro, najbolje govori i podatak da je sve i – prodano. Gosti su, naime, imali priliku uživati u ispečenim janjcima, uz kapljicu dobrog vina iz Pavlomira i glazbu sastava Nevera. Uz natjecateljsko meso, u ponudi je bila i janjetina s graškom bistroa Kod Bake iz Garešnice.

Organizator 1. Otvorenog kupa je TZG Novi Vinodolski, pokrovitelji su Grad Novi Vinodolski i Primorsko-goranska županija. Zlatni sponzor i domaćin je Vinarija Pavlomir. Ostali sponzori su Tiskara Sušak, KTD Ivanj Novi Vinodolski, KTD Vodovod Žrnovnica, Pilana Krasno, DVD San Marino Novi Vinodolski te Lovačka društva Koštunjak i Gradina.

Više fotografija u albumu: https://bit.ly/2ZJXUb0

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *