Ritam okusa i boja Mediterana u Zagrebu

Festival Ritam Mediterana, internacionalna kulturna i turistička manifestacija, održat će se od 10. do 14. srpnja na Strossmayerovom trgu, a organizatori su u petak najavili petodnevni glazbeni, kulturni i gastro program istaknuvši da će posjetiteljima pružiti doživljaj putovanja kroz niz mediteranskih zemalja. 

Autor projekta Zlatan Jaganjac na predstavljanju festivalskog programa najavio je da će se u Mediteranskom vrtu na Strossmayerovom trgu u pet dana održati bogati kulturni i gastro program, a bit će postavljene i kućice s mediteranskom hranom.

“Nulto izdanje festivala okupit će mediteranske države i prikazati gastronomski, kulturni i glazbeni ritam mediteranskih zemalja – Italije, Španjoslke, Maroka, Libanona, Turske ali i Hrvatske”, kazao je Jaganjac dodavši da je riječ o cjelodnevnom programu.

Jutra na Mediterancu, kako su Strossmayerov trg prozvali organizatori, bit će ispunjena likovno-kulturnim radionicama za djecu, dok će se svakog dana festivala održati slikarska kolonija studenata Akademije likovnih umjetnosti – MediArt.

Tijekom popodneva posjetitelji će moći uživati u Siesti u Mediteranskom vrtu, zvučnim instalacijama šuma valova i pjesme cvrčaka, kao i hrani i piću, dok se svake večeri održavaju glazbene večeri različitih država.

Na festivalu se održava nastup izraelski benda Jamaya, večer francuske šansone, grupa Flamor svirat će španjolski flamenco, a nastupaju i bend Stampedo te talijanski umjetnik Paolo Angeli.

Partneri festivala su veleposlanstva Izraela, Španjolske, Maroka te Talijanski institut za kulturu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *