Festival mladog vina Portugizac Plešivica i sireva Zagrebačke županije!

U organizaciji Udruge Portugisca Plešivica i Udruge malih sirara Sirek održat će se Festival mladog vina Portugizac Plešivica i sireva Zagrebačke županije, od 5. do 8. studenoga u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića.

Ništa tako dugo i tako dobro ne povezuje Zagrebačku županiju i grad Zagreb kao sir i mladi portugizac. Desetak plešivičkih vinara predstavit će mladi Portugizac, prvo vino iz ovogodišnje berbe koje dolazi na tržište. Među izlagačima su: PZ Plešivica, Gregorić Snježana, Braje Robert, Braje Josip, VVG Sirovica, Vučinić Zdenko, Golubić Danijel, Krešimir Ivančić, Majcenović Vlado, Stanišić Franjo…

Da je portugizac zajednička robna marka i tradicija koja nas povezuje, shvatili su članovi Udruge Portugizac Plešivica, udružili su snage i pokrenuli zajedničku proizvodnju portugisca od posebno odabranog grožđa s najboljih položaja. Proizveli su 1300 litara koje će na tržištu ponuditi pod zajedničkim nazivnikom – Portugizac Plešivica Selection.

Osim što se portugizac u ove hladnije dane može lijepo sljubiti s jelima od divljači, tamnim mesom te nezaobilaznim kestenima, jako lijepo se slaže i sa sirevima. Da je tome tako, posjetitelji će se moći uvjeriti na licu mjesta i okusiti razne sirarske delicije sirana Šestak i Kusanovec te doživjeti harmoniju i sklad s vinima Plešivičkog vinogorja ali i uvjeriti se u kvalitetu domaćih mliječnih proizvoda „Ceste sira Zagrebačke regije“.

Udruga malih sirara Zagrebačke županije »Sirek« ovom će prigodom dodijeliti nagrade siranama koje su na ocjenjivanju u Buzinu osvojile 10 zlatnih, 5 srebrnih i 1 brončano odličje.

Na veselje zaljubljenika u vino, nakon Festivala portugisca i sira, Plešivički vinari najavljuju i atraktivnu proslavu Martinja – blagdan svetog Martina, zaštitnika vina, vinove loze i vinogradara, pa nam tako jesen svima postaje toplije i zabavnije godišnje doba.

PR: Udruga Portugizac Plešivica & Udruga malih sirara Zagrebačke županije “Sirek”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *