Vino & slatko #1: predikatna vina Slavonije i slastice sa splitskom adresom

Na ovogodišnjem 6. Dubrovnik FestiWine festivalu jedna od najzanimljivijih radionica bila je i najslađa. U organizaciji sommeliera Damira Zrna i moderatora Ive Ivaniša, sljubila su se predikatna vina Slavonije (izborna berba, izborna berba bobica, izborna berba prosušenih bobica, ledena berba) i deserti slastičarke Ivane Bralić, podrijetlom Zagrepčanke, koja živi i radi u Splitu.

Sljubljivanje vina i slastica nije nimalo lak zadatak pa su gosti, uz opise vina Damira Zrna i opise Ivaninih kolača, zajedno kušali i pokušali zaključiti koja su se vina najbolje uparila s odabranim slasticama.

Ivana Bralić za tu je prigodu napravila pet kolača zanimljivih imena:  Dubrovački poljubac – Karamelo – Sunset Beach – Tartuf – Gosparov desert … a sve su kombinacije bile jako ukusne, usklađene u slatkoći jedne i druge strane, a svaki je polaznik našao svoju idealnu kombinaciju 🙂

Graševina, IB, 2017, Svijetli dvori & Dubrovački poljubac

Graševina, IBB, 2008, Kalazić  & Karamelo

Traminac IB, 2015, Trs & Sunset Beach

Traminac IBB, 2017, Kalazić & Tartuf

Graševina, ledena berba, 2009, Josić & Gašparov desert

Ako želite kušati Ivanine posebno zanimljive i fine kolačiće, potražite ih u restoranu Sv. Dominik u Trogiru i restoranu Buta u Segetu Donjem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *