Predstavljanje knjige Kvasomanija Anite Šumer u Zagrebu!

Drožomanija, koja je u Hrvatskoj izišla pod naslovom Kvasomanija u izdanju VBZ-a, ove je godine proglašena najboljom knjigom o kruhu na svijetu u izboru Gourmand World Cookbooks u Kini. Zaslužan za hrvatsko izdanje Drožomanije je Hrvoje Petrić, jedan od vodećih hrvatskih gastro konzultanata i čovjek koji je potaknuo revoluciju kruha u hrvatskim restoranima.

Mlada slovenska autorica Anita Šumer već je mnoge ljubitelje pečenih proizvoda diljem svijeta zarazila svojom „kvasomanijom“, a sada nam je predstavila i hrvatsko izdanje svoje popularne knjige o pečenju kruha i peciva. Anita i njeni recepti postali su prava senzacija na društvenim mrežama, a „Kvasomanija“ je proglašena najboljom knjigom o kruhu za 2019. godinu!

“Tijesto od domaćeg kvasa je totalna suprotnost današnjem svijetu u kojem je sve ubrzano i sve se treba dogoditi istog trena, bez čekanja. Umjesto toga ono te uči kako da usporiš, kako da uživaš u svakom trenutku, kako da se opustiš, uči te strpljenju,“ ispričala je Anita Šumer.

Anita s domaćim kvasom ne priprema samo kruh, već je osmislila mnoštvo maštovitih i ukusnih recepata za slane i slatke delicije. S obzirom na to da proizvodi s domaćim kvasom sadrže manje glutena i više vitamina i minerala te imaju niži glikemijski indeks od proizvoda s pekarskim kvascem, hranjiviji su, lakše probavljivi i zdraviji za našu crijevnu floru. Iskušajte Anitin heljdovac s orasima, raženi kruh, pizzu, brioš, slanu ili slatku pletenicu, začinjena peciva, veganski kruh od banane, voćni kolač, kroasane i još mnogo receptura koje je pripremila za vas.

O Aniti i njenoj knjizi:

Pozivam vas da se usudite započeti, a čak i ako pogriješite, ne posustajte. Uronite ruke u brašno i tijesto jer Anitine smjernice imate, a njezin kruh zasigurno će nasmiješiti sve one kojima ga poslužujete.” – HRVOJE PETRIĆ, gastronovinar
Anita živi umijeće domaćeg kvasa. Koliko ga poštuje i voli, toliko i uživa poučavati druge kako se s njime radi.” – PETRA JELENIĆ, slastičarka

„Kvasomanija“ je bogato ilustrirana knjiga koja će vas detaljno uputiti u svaku fazu izrade domaćeg kruha, kolača i peciva: od uzgoja startera i pripreme kvasa preko miješenja i oblikovanja tijesta do ukrašavanja i pečenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *