Vinski sajmovi u Srbiji nakon corone – novi termini!

Protekla dva mjeseca epidemije corona  virusa  u Srbiji značajno je utjecalo na lokalne manifestacije vina. Otkazani su svi proljetni festivali i sajmovi, kao i promotivne degustacije te posjete vinarijama.Čini se da su vinari s nestrpljenjem čekali da prođe razdoblje karantene i drugih mjera za borbu protiv epidemije kako bi mogli…

Protekla dva mjeseca epidemije corona  virusa  u Srbiji značajno je utjecalo na lokalne manifestacije vina. Otkazani su svi proljetni festivali i sajmovi, kao i promotivne degustacije te posjete vinarijama.Čini se da su vinari s nestrpljenjem čekali da prođe razdoblje karantene i drugih mjera za borbu protiv epidemije kako bi mogli predstaviti nove berbe ljubiteljima vina.

Ćim je Srbija ublažila mjere, stigle su i najave datuma vinskih manifestacija, pa tako portal Vinopedia.rs donosi pregled svih vinskih manifestacija i datume održavanja istih. Ovdje prenosimo sve redom kako je i kod njih objavljeno:

“Službeno, prvi vinski festival u Srbiji u razdoblju nakon corone je 3.Festival fruškogorskih vina koji će se održati 6. lipnja 2020. u 18 sati u Inđiji (Kuća Vojnovića, Cara Dušana bb, Inđija).

Prvi festival u Šumadiji koji će okupiti vinare i ljubitelje vina je 6. Salon vina Kragujevac  . Festival započinje 20. lipnja 2020. u 12 sati u hotelu Kragujevac (adresa: Kralja Petra I, br. 18, Kragujevac). Možemo očekivati ​​da će ovogodišnje izdanje festivala (u odgođenom razdoblju) dobiti visoke ocjene sudionika, a Kragujevac će pokazati da je njegovao obrazovanu vinsku publiku koja može kušati vina bez izlaganja ostalih posjetitelja riziku potencijalnog ponovnog širenja virusa.

Vinska publika u Beogradu, posebice ženski dio, imat će priliku okupiti se na prvom Salonu ženskih vina, koji je zakazan za 26. lipnja 2020. na adresi Šetalište, Beton Hall, Karađorđeva 2-4, Beograd. Organizatori još nisu objavili koliko izlagača planira sudjelovati, no možda će vam biti zanimljivo otkriti što znači ovaj novi izraz “žensko” vino.

14. listopada 2020. je najavljen Salon prokupca, tako da će tada u Beogradu posjetitelji imati priliku otkriti sve što Srbija može ponuditi ljubiteljima vina na temu Prokuplja. Točna lokacija ovogodišnjeg salona Prokuplje još nije objavljena.

Beogradski hotel Metropol Palace (adresa: Bulevar kralja Aleksandra 69) bit će epicentar regionalne izložbe vina Grand Tasting  – 31. listopada 2020. na kojoj će 30 odabranih vinarija iz regije izložiti najbolja vina iz svog portfelja. Poseban dio izložbenog prostora bit će posvećen narančastim vinima.

Odgođen je i Novosadski salon vina , pa su umjesto proljetnog termina, organizatori već najavili najvažniji profesionalni sajam vina u Novom Sadu u velikoj dvorani hotela Park (adresa: Novosadski sajam 35, Novi Sad) 13. i 14. studenog 2020. godine. Tamo će se okupiti 90 vinarija iz Srbije i regije kako bi Novosađanima predstavili svoja vina.

Ljubitelji narančastog vina i vina proizvedenih prirodnom metodom okupit će se 28. studenog 2020. u hotelu Metropol Palace u Beogradu (adresa: 69 Bulevar kralja Aleksandra) i vidjeti što balkanska regija može ponuditi u ovom segmentu vinarstva na festivalu Terroirs 2020.

I za kraj ove neobične vinske godine, hotel Hyatt Regency (adresa: Milentija Popovića 5, Novi Beograd) 11. i 12. prosinca 2020. po 17. put će ugostiti Beogradski vinski salon.”

http://www.vinopedia.rs/sr/

 

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

MIVA galerija vina predstavila novi katalog s blagdanskim poklonima!

Ponuda MIVA galerije vina zadovoljit će i najzahtjevnije ljubitelje „finih“ stvari te ćete zasigurno u ovom razdoblju darivanja u  njihovoj ponudi pronaći nešto čime ćete razveseliti dragu osobu, poslovnog partnera ili sami sebe. Miva galerija vina pruža najbolji i...

Novo ruho mastera Kishonija!

U prostoru bivše slastičarnice Time, u Teslinoj ulici, otvoren je novi ugostiteljski objekt "Mini bar". Na lokaciji između Carpaccia i Makaruna, u vlasništvu Agencija za nekretnine Eurovilla, možete uz cogito craft kavu, lijepi izbor vina i žestokih pića kao i...

Dan prokupca – 14. listopada!

Međunarodni Dan prokupca, najvažnije izvorne sorte vinove loze u Srbiji, ove će se godine obilježiti  od 10. do 15. 10., nizom manifestacija širom Srbije i velikom kampanjom na društvenim mrežama.  Dan prokupca osmišljen je prije pet godina, s ciljem da prokupac, koji...

Posjetite grad Jasku i dođite na Jaska Wine Fest 2020!

Listopad u Jastrebarskom posebno je posvećen vinu i vinarima. Svake se godine u to doba održava tradicionalna manifestacija „Dani vina“ koje ove godine, zbog epidemiološke situacije, neće biti. Turistička zajednica grada Jastrebarskog uz grad Jastrebarsko, ipak su, u...

YESensko događanje – Yes Feel Good Festival na Strossmayerovom trgu!

 Jesen se lagano približava i najavljuje svoj dolazak prekrasnim YESenskim bojama i mirisima, a kreativna agencija Kokoš ili jaje premijerno predstavlja novi YES Feel Good Festival, na zagrebačkom Strossmayerovom trgu od 16. do 27.09. On je prštav, razigran, poziva na...

Pin It on Pinterest

Share This