Vinski sajmovi u Srbiji nakon corone – novi termini!

Protekla dva mjeseca epidemije corona  virusa  u Srbiji značajno je utjecalo na lokalne manifestacije vina. Otkazani su svi proljetni festivali i sajmovi, kao i promotivne degustacije te posjete vinarijama.Čini se da su vinari s nestrpljenjem čekali da prođe razdoblje karantene i drugih mjera za borbu protiv epidemije kako bi mogli…

Protekla dva mjeseca epidemije corona  virusa  u Srbiji značajno je utjecalo na lokalne manifestacije vina. Otkazani su svi proljetni festivali i sajmovi, kao i promotivne degustacije te posjete vinarijama.Čini se da su vinari s nestrpljenjem čekali da prođe razdoblje karantene i drugih mjera za borbu protiv epidemije kako bi mogli predstaviti nove berbe ljubiteljima vina.

Ćim je Srbija ublažila mjere, stigle su i najave datuma vinskih manifestacija, pa tako portal Vinopedia.rs donosi pregled svih vinskih manifestacija i datume održavanja istih. Ovdje prenosimo sve redom kako je i kod njih objavljeno:

“Službeno, prvi vinski festival u Srbiji u razdoblju nakon corone je 3.Festival fruškogorskih vina koji će se održati 6. lipnja 2020. u 18 sati u Inđiji (Kuća Vojnovića, Cara Dušana bb, Inđija).

Prvi festival u Šumadiji koji će okupiti vinare i ljubitelje vina je 6. Salon vina Kragujevac  . Festival započinje 20. lipnja 2020. u 12 sati u hotelu Kragujevac (adresa: Kralja Petra I, br. 18, Kragujevac). Možemo očekivati ​​da će ovogodišnje izdanje festivala (u odgođenom razdoblju) dobiti visoke ocjene sudionika, a Kragujevac će pokazati da je njegovao obrazovanu vinsku publiku koja može kušati vina bez izlaganja ostalih posjetitelja riziku potencijalnog ponovnog širenja virusa.

Vinska publika u Beogradu, posebice ženski dio, imat će priliku okupiti se na prvom Salonu ženskih vina, koji je zakazan za 26. lipnja 2020. na adresi Šetalište, Beton Hall, Karađorđeva 2-4, Beograd. Organizatori još nisu objavili koliko izlagača planira sudjelovati, no možda će vam biti zanimljivo otkriti što znači ovaj novi izraz “žensko” vino.

14. listopada 2020. je najavljen Salon prokupca, tako da će tada u Beogradu posjetitelji imati priliku otkriti sve što Srbija može ponuditi ljubiteljima vina na temu Prokuplja. Točna lokacija ovogodišnjeg salona Prokuplje još nije objavljena.

Beogradski hotel Metropol Palace (adresa: Bulevar kralja Aleksandra 69) bit će epicentar regionalne izložbe vina Grand Tasting  – 31. listopada 2020. na kojoj će 30 odabranih vinarija iz regije izložiti najbolja vina iz svog portfelja. Poseban dio izložbenog prostora bit će posvećen narančastim vinima.

Odgođen je i Novosadski salon vina , pa su umjesto proljetnog termina, organizatori već najavili najvažniji profesionalni sajam vina u Novom Sadu u velikoj dvorani hotela Park (adresa: Novosadski sajam 35, Novi Sad) 13. i 14. studenog 2020. godine. Tamo će se okupiti 90 vinarija iz Srbije i regije kako bi Novosađanima predstavili svoja vina.

Ljubitelji narančastog vina i vina proizvedenih prirodnom metodom okupit će se 28. studenog 2020. u hotelu Metropol Palace u Beogradu (adresa: 69 Bulevar kralja Aleksandra) i vidjeti što balkanska regija može ponuditi u ovom segmentu vinarstva na festivalu Terroirs 2020.

I za kraj ove neobične vinske godine, hotel Hyatt Regency (adresa: Milentija Popovića 5, Novi Beograd) 11. i 12. prosinca 2020. po 17. put će ugostiti Beogradski vinski salon.”

http://www.vinopedia.rs/sr/

 

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Food Truck festival – treću godinu za redom na Jarunu!

Od 25. kolovoza do 11. rujna na jezeru Jarun Od 25. kolovoza do 11. rujna na jezero Jarun  vraća se Food Truck festival! Sjajni koncerti, ukusna streetfood hrana i veliki izbor pića razlog su dolaska na zagrebačko jezero. Čast da otvori prvi hrvatski festival na...

Concours Mondial de Bruxelles 2023. dolazi u Istru!

  Veliko priznanje istarskim vinarima - mala Istra pobijedila mnogo veće vinske regije! Ono što je Liga prvaka u sportu to je Concours Mondial de Bruxelles u vinskom svijetu. Ovo prestižno svjetsko natjecanje u svibnju 2023. dolazi u Istru. To je veliko priznanje...

Uskoro počinje PLACE2GO Međunarodni sajam turizma!

PLACE2GO po deveti put! Međunarodni sajam turizma PLACE2GO uskoro će deveti put ugostiti turističke djelatnike iz cijeloga svijeta, putnike s neskrivenom strašću za otkrivanjem novih destinacija, ali i onih koji tek planiraju svoje prvo putovanje. Formula...

Počela nova sezona restorana 360 Dubrovnik!

Restoran 360 Dubrovnik, nositelj Michelinove zvjezdice od 2018. otvorio se za sezonu 2022. u petak 01.04. , a jelovnik chefa Marija Curića će dosljedno filozofiji restrorana interpretirati jela hrvatske gastronomije u njezinom širem povijesno-kulturološkom kontekstu,...

Dođite na Wine EnoGASTRO VIP Evente 2022!

Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, posloženi su termini za ovogodišnje evente namijenjene HoReCa sektoru – ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima. Organizator Dantes Begić i tim agencije Ricerca Mercato sa svojim vrhunskim govornicima već šestu...

Pin It on Pinterest

Share This