Vinski sajmovi u Srbiji nakon corone – novi termini!

Protekla dva mjeseca epidemije corona  virusa  u Srbiji značajno je utjecalo na lokalne manifestacije vina. Otkazani su svi proljetni festivali i sajmovi, kao i promotivne degustacije te posjete vinarijama.Čini se da su vinari s nestrpljenjem čekali da prođe razdoblje karantene i drugih mjera za borbu protiv epidemije kako bi mogli…

Protekla dva mjeseca epidemije corona  virusa  u Srbiji značajno je utjecalo na lokalne manifestacije vina. Otkazani su svi proljetni festivali i sajmovi, kao i promotivne degustacije te posjete vinarijama.Čini se da su vinari s nestrpljenjem čekali da prođe razdoblje karantene i drugih mjera za borbu protiv epidemije kako bi mogli predstaviti nove berbe ljubiteljima vina.

Ćim je Srbija ublažila mjere, stigle su i najave datuma vinskih manifestacija, pa tako portal Vinopedia.rs donosi pregled svih vinskih manifestacija i datume održavanja istih. Ovdje prenosimo sve redom kako je i kod njih objavljeno:

“Službeno, prvi vinski festival u Srbiji u razdoblju nakon corone je 3.Festival fruškogorskih vina koji će se održati 6. lipnja 2020. u 18 sati u Inđiji (Kuća Vojnovića, Cara Dušana bb, Inđija).

Prvi festival u Šumadiji koji će okupiti vinare i ljubitelje vina je 6. Salon vina Kragujevac  . Festival započinje 20. lipnja 2020. u 12 sati u hotelu Kragujevac (adresa: Kralja Petra I, br. 18, Kragujevac). Možemo očekivati ​​da će ovogodišnje izdanje festivala (u odgođenom razdoblju) dobiti visoke ocjene sudionika, a Kragujevac će pokazati da je njegovao obrazovanu vinsku publiku koja može kušati vina bez izlaganja ostalih posjetitelja riziku potencijalnog ponovnog širenja virusa.

Vinska publika u Beogradu, posebice ženski dio, imat će priliku okupiti se na prvom Salonu ženskih vina, koji je zakazan za 26. lipnja 2020. na adresi Šetalište, Beton Hall, Karađorđeva 2-4, Beograd. Organizatori još nisu objavili koliko izlagača planira sudjelovati, no možda će vam biti zanimljivo otkriti što znači ovaj novi izraz “žensko” vino.

14. listopada 2020. je najavljen Salon prokupca, tako da će tada u Beogradu posjetitelji imati priliku otkriti sve što Srbija može ponuditi ljubiteljima vina na temu Prokuplja. Točna lokacija ovogodišnjeg salona Prokuplje još nije objavljena.

Beogradski hotel Metropol Palace (adresa: Bulevar kralja Aleksandra 69) bit će epicentar regionalne izložbe vina Grand Tasting  – 31. listopada 2020. na kojoj će 30 odabranih vinarija iz regije izložiti najbolja vina iz svog portfelja. Poseban dio izložbenog prostora bit će posvećen narančastim vinima.

Odgođen je i Novosadski salon vina , pa su umjesto proljetnog termina, organizatori već najavili najvažniji profesionalni sajam vina u Novom Sadu u velikoj dvorani hotela Park (adresa: Novosadski sajam 35, Novi Sad) 13. i 14. studenog 2020. godine. Tamo će se okupiti 90 vinarija iz Srbije i regije kako bi Novosađanima predstavili svoja vina.

Ljubitelji narančastog vina i vina proizvedenih prirodnom metodom okupit će se 28. studenog 2020. u hotelu Metropol Palace u Beogradu (adresa: 69 Bulevar kralja Aleksandra) i vidjeti što balkanska regija može ponuditi u ovom segmentu vinarstva na festivalu Terroirs 2020.

I za kraj ove neobične vinske godine, hotel Hyatt Regency (adresa: Milentija Popovića 5, Novi Beograd) 11. i 12. prosinca 2020. po 17. put će ugostiti Beogradski vinski salon.”

http://www.vinopedia.rs/sr/

 

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

VinMarKon – prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu!

  VinMarKon, prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu, održat će se u utorak, 30.06.2020. u zagrebačkom hotelu International s početkom u 11 sati. Konferencija je primarno namijenjena vinarima, vinskim profesionalcima, distributerima vina, predstavnicima...

Virtualni Pink Weekend

Budući da se osmi Pink Day festival odgađa za ožujak 2021., voditeljica udruge WOW i direktorica festivala Sanja Muzaferija, pokrenula je inicijativu kojom će pokušati pomoći vinarima da digitalno promoviraju i prodaju rosé vina  te nam je najavila virtualni Pink...

Wine & Bike Tour Erdut!

Nakon dva nezaboravna vikenda, ispunjena bogatim programom u Baranji i Feričancima, Dani otvorenih podruma Osječko-baranjske županije nastavljaju se na erdutskom vinskom poluotoku. Manifestacija u Erdutskom vinogorju održati će se od 27. do 28. lipnja, a posjetitelje...

VinMarKon – prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu!

VinMarKon, prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu,  održat će se u hotelu International u Zagrebu, 30.06.2020. godine.     Prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu, VinMarKon, održat će se u hotelu International (****) u Zagrebu, 30.06.2020....

Gastro Music festival na Zrinjevcu!

Tople ljetne večeri, zabavna druženja nakon posla, ručkovi u parkovima, terase, kokteli, dobra klopa, ekipa i veselo druženje, sve to nam konačno, nakon velike Covid-19 pauze, donosi Gastro Music festival koji uskoro počinje na Zrinjevcu kao prvi post-corona festival...

Pin It on Pinterest

Share This