Nije napoletana, nije ni romana to je Domino’s pizza!

Novootvorena Domino’s pizza izazvala je, samim dolaskom na hrvatsko tržište, mnogo rasprava o kvaliteti iste pa i prognoza o  opstanku ovog poznatog brenda u Zagrebu,  i u Hrvatskoj. Otišli smo na ugao ulice Kneza Mislava i kušali neke od  pizza te vam kroz ovu foto priču donosimo viđeno. Tijesto za…

Novootvorena Domino’s pizza izazvala je, samim dolaskom na hrvatsko tržište, mnogo rasprava o kvaliteti iste pa i prognoza o  opstanku ovog poznatog brenda u Zagrebu,  i u Hrvatskoj. Otišli smo na ugao ulice Kneza Mislava i kušali neke od  pizza te vam kroz ovu foto priču donosimo viđeno.

Tijesto za pizzu priprema se svježe, na dnevnoj bazi, od pšeničnog brašna, a sama pizza se oblikuje u kukuruznom brašnu čiji  se okus  osjeti nakon pečenja.

Pizza se radi pred gostima koji dolaze u restoran, pa oni mogu iza staklene pregrade gledati kako se razvlači tijesto i stavljaju ostali sastojci pizze.

Sve namirnice nabavljaju se od provjerenih dobavljača kao i sir – 100 % Mozzarella  koji se jedini koristi kod pripreme pizza.

Pečenje se odvija u električnoj pećnici te cijeli proces traje 7 minuta.

Pizze se mogu naručiti u tri veličine: Classic od 25 centimetara, Large od 29 centimetara, te Grande od 34 centimetara.

Usprkos nekim komentarima da je tijesto loše, pa do usporedbe sa smrznutom pizzom iz nekih od supermarketa, ovo je tijesto  mekano, dovoljno debelo na sredini, na dnu hrskavo, sa debeljuškastim, savršeno pečenim rubom. A ujedno bogato svim sastojcima na kojima Domino’s ne štedi.

Cijena je prilagođena drugim cijenama pizza u zagrebačkim pizzerijama i kreče se u rasponu od 35 kn za  Margheritu u classic veličini, pa sve do 75 kn za premium pizzu poput Memphis BBQ Chicken u grande veličini.

Zbog problema s dolaskom narućene opreme, tanjura, čaša i pribora za jelo,  u prostoru, gdje se gosti mogu smjestiti na tridesetak sjedećih mjesta, konzumacija je moguća iz kartonske ambalaže koja služi za dostavu.A uskoro će se postaviti i terasa ispred samog lokala.

Za sve gore viđeno zaslužan je Mihael Sviben, suvlasnik i idejni začetnik projekta Domino’s za Hrvatsku. Razgovarali smo o njegovom viđenju cijelog projekta.

Mihael Sviben

“Nakon početnog odmaka od dva mjeseca, konačno je sve krenulo i sad mogu reći kako je projekt Domino’s pizze dobio svoje mjesto na gastro sceni Zagreba ii Hrvatske. Korona nas je malo usporila, ali evo Zagreb je krenuo te ćemo uskoro otvoriti još jednu lokaciju u Zagrebu, a onda idemo na osvajanje Hrvatske. Mi nismo najbolji no pokušat ćemo biti što posebniji s vrhunskim proizvodima i kvalitetnom uslugom!” kazao je Mihael, inženjer strojarstva koji se odlučio baviti ugostiteljstvom i doveo franšizu Domino’s pizze u Hrvatsku!

https://www.dominos.hr/

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Nije napoletana, nije ni romana to je Domino’s pizza!

Novootvorena Domino's pizza izazvala je, samim dolaskom na hrvatsko tržište, mnogo rasprava o kvaliteti iste pa i prognoza o  opstanku ovog poznatog brenda u Zagrebu,  i u Hrvatskoj. Otišli smo na ugao ulice Kneza Mislava i kušali neke od  pizza te vam kroz ovu foto...

Dva Bosanca vratila restoran Dalmatino na Jarunsko jezero!

Pripreme za odlazak na Jadran su u tijeku, no oni koji će ljeto provoditi u Zagrebu mogu prošetati do jarunskog Malog jezera i tik uz plažu svratiti do novootvorenog ugostiteljskog objekta Dalmatino. Na tzv. Jarunskoj rivijeri, odmah uz šetnicu, nedavno je otvoren...

Domino’s pizza stigla u Zagreb!

U Zagrebu ćemo uskoro moći probati famoznu Domino’s pizzu, jer od ponedjeljka, 27,07,kreće s radom prva hrvatska poslovnica ovog svjetski poznatog lanca pizza na adresi Ulica kneza Mislava 1, preko puta zagrebačkog hotela Sheraton. Bili smo na "probnom" kušanju i...

Ljetni ručak na najljepšoj terasi u Zagrebu!

S vremena na vrijeme treba si priuštiti ovu prelijepu terasu, katkada samo za jutarnju kavicu ili  popodnevni čaj,  ali svakako -  preporučam ručak i nova ljetna jela šefice Ane Grgić. Na terasi Oleander, restorana Zinfandel's ugodno je i uvijek lijepo, zaboravi se...

Fuliranje Jungle na Strossmayerovom trgu!

Na poziv drage Hane Klain posjetili smo jedan od najljepših zagrebačkih parkova koji je u svoj zeleni zagrljaj primio novi festival Fuliranje Jungle. Kreativna agencija Kokoš ili jaje pripremila je ljetnu varijantu slasnih zalogaja i pića & vrućih ljetnih ritmova...

Pin It on Pinterest

Share This