Nije napoletana, nije ni romana to je Domino’s pizza!

Novootvorena Domino’s pizza izazvala je, samim dolaskom na hrvatsko tržište, mnogo rasprava o kvaliteti iste pa i prognoza o  opstanku ovog poznatog brenda u Zagrebu,  i u Hrvatskoj. Otišli smo na ugao ulice Kneza Mislava i kušali neke od  pizza te vam kroz ovu foto priču donosimo viđeno. Tijesto za…

Novootvorena Domino’s pizza izazvala je, samim dolaskom na hrvatsko tržište, mnogo rasprava o kvaliteti iste pa i prognoza o  opstanku ovog poznatog brenda u Zagrebu,  i u Hrvatskoj. Otišli smo na ugao ulice Kneza Mislava i kušali neke od  pizza te vam kroz ovu foto priču donosimo viđeno.

Tijesto za pizzu priprema se svježe, na dnevnoj bazi, od pšeničnog brašna, a sama pizza se oblikuje u kukuruznom brašnu čiji  se okus  osjeti nakon pečenja.

Pizza se radi pred gostima koji dolaze u restoran, pa oni mogu iza staklene pregrade gledati kako se razvlači tijesto i stavljaju ostali sastojci pizze.

Sve namirnice nabavljaju se od provjerenih dobavljača kao i sir – 100 % Mozzarella  koji se jedini koristi kod pripreme pizza.

Pečenje se odvija u električnoj pećnici te cijeli proces traje 7 minuta.

Pizze se mogu naručiti u tri veličine: Classic od 25 centimetara, Large od 29 centimetara, te Grande od 34 centimetara.

Usprkos nekim komentarima da je tijesto loše, pa do usporedbe sa smrznutom pizzom iz nekih od supermarketa, ovo je tijesto  mekano, dovoljno debelo na sredini, na dnu hrskavo, sa debeljuškastim, savršeno pečenim rubom. A ujedno bogato svim sastojcima na kojima Domino’s ne štedi.

Cijena je prilagođena drugim cijenama pizza u zagrebačkim pizzerijama i kreče se u rasponu od 35 kn za  Margheritu u classic veličini, pa sve do 75 kn za premium pizzu poput Memphis BBQ Chicken u grande veličini.

Zbog problema s dolaskom narućene opreme, tanjura, čaša i pribora za jelo,  u prostoru, gdje se gosti mogu smjestiti na tridesetak sjedećih mjesta, konzumacija je moguća iz kartonske ambalaže koja služi za dostavu.A uskoro će se postaviti i terasa ispred samog lokala.

Za sve gore viđeno zaslužan je Mihael Sviben, suvlasnik i idejni začetnik projekta Domino’s za Hrvatsku. Razgovarali smo o njegovom viđenju cijelog projekta.

Mihael Sviben

“Nakon početnog odmaka od dva mjeseca, konačno je sve krenulo i sad mogu reći kako je projekt Domino’s pizze dobio svoje mjesto na gastro sceni Zagreba ii Hrvatske. Korona nas je malo usporila, ali evo Zagreb je krenuo te ćemo uskoro otvoriti još jednu lokaciju u Zagrebu, a onda idemo na osvajanje Hrvatske. Mi nismo najbolji no pokušat ćemo biti što posebniji s vrhunskim proizvodima i kvalitetnom uslugom!” kazao je Mihael, inženjer strojarstva koji se odlučio baviti ugostiteljstvom i doveo franšizu Domino’s pizze u Hrvatsku!

https://www.dominos.hr/

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

PLACe market – ovaj su petak u tandemu Matija Bogdan i Marko Palfi!

S ovim tjednom započeli su pravi ljetni dani i vruće ljetne večeri koje nas jednostavno tjeraju iz kuće. Projekt koji je definitivno velikim djelom zaslužan za to je PLACe market, sada već tradicionalni nacionalni market koji se održava svaki petak od 18h na...

Botanist & 20. Vino uz žlicu!

Jubilej vrijedan pažnje, 20. izdanje eno gastro projekta Vino uz žlicu, upriličeno je u zagrebačkom restoranu Botanist, malom zelenom raju birane hrane i pića u naselju Remetinec. Restoran je tek proslavio drugu godišnjicu rada, ali ga je vlasnik Antonio Križić za...

Nove Michelin zvjezdice za Sloveniju!

Stigli rezultati novog Michelin vodiča za Sloveniju 2024! Ove godine, restoran Pavus iz Laškog, gdje kuha chef Marko Pavčnik, dobio je jednu Michelinovu zvjezdicu. Pavus je smješten u dvorcu iz 13. stoljeća, a Michelin je u svojoj recenziji pohvalio Pavčnikovu...

Na PLACe market stiže Noel – zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom!

Place Market, nacionalni projekt revitalizacije tržnica koji se od prošle godine održava svaki sunčani petak na tržnici Dolac u Zagrebu, djelomično i na Pazaru u Splitu te ove godine i u nekim drugim gradovima u pop-up izdanju, definitivno je street food događanje na...

BBB – Burger Festival stiže u Bjelovar!

Od 13. - 16. lipnja 2024. u sklopu 28. Terezijane Trg Eugena Kvaternika u Bjelovaru postat će pozornica i najpopularnijeg burger festivala u organizaciji kreativne agencije Kokoš ili jaje, ekipe strastvenih gurmana i event majstora koji stoje iza Fuliranja i Burger...