Nije napoletana, nije ni romana to je Domino’s pizza!

Novootvorena Domino’s pizza izazvala je, samim dolaskom na hrvatsko tržište, mnogo rasprava o kvaliteti iste pa i prognoza o  opstanku ovog poznatog brenda u Zagrebu,  i u Hrvatskoj. Otišli smo na ugao ulice Kneza Mislava i kušali neke od  pizza te vam kroz ovu foto priču donosimo viđeno. Tijesto za…

Novootvorena Domino’s pizza izazvala je, samim dolaskom na hrvatsko tržište, mnogo rasprava o kvaliteti iste pa i prognoza o  opstanku ovog poznatog brenda u Zagrebu,  i u Hrvatskoj. Otišli smo na ugao ulice Kneza Mislava i kušali neke od  pizza te vam kroz ovu foto priču donosimo viđeno.

Tijesto za pizzu priprema se svježe, na dnevnoj bazi, od pšeničnog brašna, a sama pizza se oblikuje u kukuruznom brašnu čiji  se okus  osjeti nakon pečenja.

Pizza se radi pred gostima koji dolaze u restoran, pa oni mogu iza staklene pregrade gledati kako se razvlači tijesto i stavljaju ostali sastojci pizze.

Sve namirnice nabavljaju se od provjerenih dobavljača kao i sir – 100 % Mozzarella  koji se jedini koristi kod pripreme pizza.

Pečenje se odvija u električnoj pećnici te cijeli proces traje 7 minuta.

Pizze se mogu naručiti u tri veličine: Classic od 25 centimetara, Large od 29 centimetara, te Grande od 34 centimetara.

Usprkos nekim komentarima da je tijesto loše, pa do usporedbe sa smrznutom pizzom iz nekih od supermarketa, ovo je tijesto  mekano, dovoljno debelo na sredini, na dnu hrskavo, sa debeljuškastim, savršeno pečenim rubom. A ujedno bogato svim sastojcima na kojima Domino’s ne štedi.

Cijena je prilagođena drugim cijenama pizza u zagrebačkim pizzerijama i kreče se u rasponu od 35 kn za  Margheritu u classic veličini, pa sve do 75 kn za premium pizzu poput Memphis BBQ Chicken u grande veličini.

Zbog problema s dolaskom narućene opreme, tanjura, čaša i pribora za jelo,  u prostoru, gdje se gosti mogu smjestiti na tridesetak sjedećih mjesta, konzumacija je moguća iz kartonske ambalaže koja služi za dostavu.A uskoro će se postaviti i terasa ispred samog lokala.

Za sve gore viđeno zaslužan je Mihael Sviben, suvlasnik i idejni začetnik projekta Domino’s za Hrvatsku. Razgovarali smo o njegovom viđenju cijelog projekta.

Mihael Sviben

“Nakon početnog odmaka od dva mjeseca, konačno je sve krenulo i sad mogu reći kako je projekt Domino’s pizze dobio svoje mjesto na gastro sceni Zagreba ii Hrvatske. Korona nas je malo usporila, ali evo Zagreb je krenuo te ćemo uskoro otvoriti još jednu lokaciju u Zagrebu, a onda idemo na osvajanje Hrvatske. Mi nismo najbolji no pokušat ćemo biti što posebniji s vrhunskim proizvodima i kvalitetnom uslugom!” kazao je Mihael, inženjer strojarstva koji se odlučio baviti ugostiteljstvom i doveo franšizu Domino’s pizze u Hrvatsku!

https://www.dominos.hr/

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Dojmovi sa zadnjeg Weekend Food Festivala u Rovinju…!

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja, koji su tijekom tri dana trajanja trećeg po redu Weekend Food Festivala imali priliku učiti i družiti se s najboljima od najboljih kad je...

Dođite na 2. Asian Street Food Festival!

 Od 6. do 12. svibnja, Trg Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu pretvorit će se u raskošno igralište egzotičnih okusa i najprestižnijih namirnica ikad predstavljenih na street food festivalu. U ovih sedam dana, posjetitelji će imati priliku istražiti raskošnu paletu...

Zagreb Underground -otkrijte tajne zagrebačkog podzemlja u tunelu Grič!

Tri dana sljubljivanja vina i zabave - u tunel Grič stiže ZAGREB UNDERGROUND! Zagreb će od 12. do 14. travnja postati prvi grad u Hrvatskoj, u kojem će se održati Wine & Walk festival pod zemljom i to u tunelu izgrađenom tijekom drugog svjetskog rata prije 79...

Ovaj petak PLACe market se vraća na tržnicu Dolac!

„Place Market", nacionalna inicijativa turističke revitalizacije tržnica te projekt koji je prošle godine na ulicu doveo vrhunsku hranu te renomirane chefove i ugostitelje najavljuje svoju drugu sezonu nakon izvanrednog uspjeha prošle godine. Početak u Zagrebu na...

Taste Slovenia – gourmet doživljaj na Lošinju!

Gourmet doživljaj Taste Slovenia i ove će se godine održati na Lošinju, od 1. do 4. svibnja u čarobnoj uvali Čikat, točnije u Boutique Hotelu Alhambra i hotelu Bellevue. Ovaj događaj ujedinit će tri renomirana slovenska kuhara i kulinarske zvijezde hotelskih...