Nije napoletana, nije ni romana to je Domino’s pizza!

Novootvorena Domino’s pizza izazvala je, samim dolaskom na hrvatsko tržište, mnogo rasprava o kvaliteti iste pa i prognoza o  opstanku ovog poznatog brenda u Zagrebu,  i u Hrvatskoj. Otišli smo na ugao ulice Kneza Mislava i kušali neke od  pizza te vam kroz ovu foto priču donosimo viđeno. Tijesto za…

Novootvorena Domino’s pizza izazvala je, samim dolaskom na hrvatsko tržište, mnogo rasprava o kvaliteti iste pa i prognoza o  opstanku ovog poznatog brenda u Zagrebu,  i u Hrvatskoj. Otišli smo na ugao ulice Kneza Mislava i kušali neke od  pizza te vam kroz ovu foto priču donosimo viđeno.

Tijesto za pizzu priprema se svježe, na dnevnoj bazi, od pšeničnog brašna, a sama pizza se oblikuje u kukuruznom brašnu čiji  se okus  osjeti nakon pečenja.

Pizza se radi pred gostima koji dolaze u restoran, pa oni mogu iza staklene pregrade gledati kako se razvlači tijesto i stavljaju ostali sastojci pizze.

Sve namirnice nabavljaju se od provjerenih dobavljača kao i sir – 100 % Mozzarella  koji se jedini koristi kod pripreme pizza.

Pečenje se odvija u električnoj pećnici te cijeli proces traje 7 minuta.

Pizze se mogu naručiti u tri veličine: Classic od 25 centimetara, Large od 29 centimetara, te Grande od 34 centimetara.

Usprkos nekim komentarima da je tijesto loše, pa do usporedbe sa smrznutom pizzom iz nekih od supermarketa, ovo je tijesto  mekano, dovoljno debelo na sredini, na dnu hrskavo, sa debeljuškastim, savršeno pečenim rubom. A ujedno bogato svim sastojcima na kojima Domino’s ne štedi.

Cijena je prilagođena drugim cijenama pizza u zagrebačkim pizzerijama i kreče se u rasponu od 35 kn za  Margheritu u classic veličini, pa sve do 75 kn za premium pizzu poput Memphis BBQ Chicken u grande veličini.

Zbog problema s dolaskom narućene opreme, tanjura, čaša i pribora za jelo,  u prostoru, gdje se gosti mogu smjestiti na tridesetak sjedećih mjesta, konzumacija je moguća iz kartonske ambalaže koja služi za dostavu.A uskoro će se postaviti i terasa ispred samog lokala.

Za sve gore viđeno zaslužan je Mihael Sviben, suvlasnik i idejni začetnik projekta Domino’s za Hrvatsku. Razgovarali smo o njegovom viđenju cijelog projekta.

Mihael Sviben

“Nakon početnog odmaka od dva mjeseca, konačno je sve krenulo i sad mogu reći kako je projekt Domino’s pizze dobio svoje mjesto na gastro sceni Zagreba ii Hrvatske. Korona nas je malo usporila, ali evo Zagreb je krenuo te ćemo uskoro otvoriti još jednu lokaciju u Zagrebu, a onda idemo na osvajanje Hrvatske. Mi nismo najbolji no pokušat ćemo biti što posebniji s vrhunskim proizvodima i kvalitetnom uslugom!” kazao je Mihael, inženjer strojarstva koji se odlučio baviti ugostiteljstvom i doveo franšizu Domino’s pizze u Hrvatsku!

https://www.dominos.hr/

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Gastronaut – 100 Vodećih hrvatskih restorana 2021!

100 VODEĆIH HRVATSKIH RESTORANA 2021 Gastronautica Karin Mimica ide dalje! Skupa sa svojom ekipom Iz opatijske tvrtke Abisal pripremila je novi vodič o ponajboljim hrvatskim ugostiteljskim objektima, pod nazivom 100 vodećih hrvatskih restorana I njihovi recepti...

Pobjednici Zagreb Burger Festivala 2021!

Najbolji sa Zagreb Burger Festivala! Po prvi puta se održao na novoj lokaciji, Trgu dr. Franje Tuđmana, koja je odmah osvojila posjetitelje. Velika travnata površina poslužila je kao piknik zona svima onima koji su stigli s djecom, a mnogi su uživali u burgerima uz...

Zagreb Mingles – digitalna platforma za zagrebačke ugostitelje!

 Nakon dugog toplog ljeta, život se vratio na zagrebačke ulice, a novim projektom Zagreb Mingles, on će doživjeti svoj gastronomski vrhunac koji će biti sjajna uvertira u uzbudljivu jesen u metropoli. Zagreb se unazad nekoliko godina prometnuo u hrvatsku gastronomsku...

Filmovi pod zvijezdama na novoj lokaciji!

Od petka 24. rujna, idućih deset dana uživamo u filmovima pod zvijezdama! Nakon poprilično netipičnog i donedavno pomalo pustog zagrebačkog kasnog ljeta, s prvim danima jeseni, od 24. rujna do 3. listopada u Zagreb se vraća svima omiljeno festivalsko druženje - Food...

Okusi Zagreb Burger Festival 2021!

Zagreb Burger Festival Na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana devet ugostitelja zauzelo je svoje pozicije s kojih nam prezentiraju ono najbolje iz svijeta street food delicija. Pokazat će nam čiji burger će  ponijeti naslov najboljeg. Ove godine na Zagreb Burger...

Pin It on Pinterest

Share This