Nije napoletana, nije ni romana to je Domino’s pizza!

Novootvorena Domino’s pizza izazvala je, samim dolaskom na hrvatsko tržište, mnogo rasprava o kvaliteti iste pa i prognoza o  opstanku ovog poznatog brenda u Zagrebu,  i u Hrvatskoj. Otišli smo na ugao ulice Kneza Mislava i kušali neke od  pizza te vam kroz ovu foto priču donosimo viđeno. Tijesto za…

Novootvorena Domino’s pizza izazvala je, samim dolaskom na hrvatsko tržište, mnogo rasprava o kvaliteti iste pa i prognoza o  opstanku ovog poznatog brenda u Zagrebu,  i u Hrvatskoj. Otišli smo na ugao ulice Kneza Mislava i kušali neke od  pizza te vam kroz ovu foto priču donosimo viđeno.

Tijesto za pizzu priprema se svježe, na dnevnoj bazi, od pšeničnog brašna, a sama pizza se oblikuje u kukuruznom brašnu čiji  se okus  osjeti nakon pečenja.

Pizza se radi pred gostima koji dolaze u restoran, pa oni mogu iza staklene pregrade gledati kako se razvlači tijesto i stavljaju ostali sastojci pizze.

Sve namirnice nabavljaju se od provjerenih dobavljača kao i sir – 100 % Mozzarella  koji se jedini koristi kod pripreme pizza.

Pečenje se odvija u električnoj pećnici te cijeli proces traje 7 minuta.

Pizze se mogu naručiti u tri veličine: Classic od 25 centimetara, Large od 29 centimetara, te Grande od 34 centimetara.

Usprkos nekim komentarima da je tijesto loše, pa do usporedbe sa smrznutom pizzom iz nekih od supermarketa, ovo je tijesto  mekano, dovoljno debelo na sredini, na dnu hrskavo, sa debeljuškastim, savršeno pečenim rubom. A ujedno bogato svim sastojcima na kojima Domino’s ne štedi.

Cijena je prilagođena drugim cijenama pizza u zagrebačkim pizzerijama i kreče se u rasponu od 35 kn za  Margheritu u classic veličini, pa sve do 75 kn za premium pizzu poput Memphis BBQ Chicken u grande veličini.

Zbog problema s dolaskom narućene opreme, tanjura, čaša i pribora za jelo,  u prostoru, gdje se gosti mogu smjestiti na tridesetak sjedećih mjesta, konzumacija je moguća iz kartonske ambalaže koja služi za dostavu.A uskoro će se postaviti i terasa ispred samog lokala.

Za sve gore viđeno zaslužan je Mihael Sviben, suvlasnik i idejni začetnik projekta Domino’s za Hrvatsku. Razgovarali smo o njegovom viđenju cijelog projekta.

Mihael Sviben

“Nakon početnog odmaka od dva mjeseca, konačno je sve krenulo i sad mogu reći kako je projekt Domino’s pizze dobio svoje mjesto na gastro sceni Zagreba ii Hrvatske. Korona nas je malo usporila, ali evo Zagreb je krenuo te ćemo uskoro otvoriti još jednu lokaciju u Zagrebu, a onda idemo na osvajanje Hrvatske. Mi nismo najbolji no pokušat ćemo biti što posebniji s vrhunskim proizvodima i kvalitetnom uslugom!” kazao je Mihael, inženjer strojarstva koji se odlučio baviti ugostiteljstvom i doveo franšizu Domino’s pizze u Hrvatsku!

https://www.dominos.hr/

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Europska zaštićena oznaka izvrsnosti za Malostonsku kamenicu!

Kako je objavila  Europska komisija u Službenom listu Europske unije od 13. listopada 2020..Malostonska kamenica dobila je europsku zaštićenu oznaku izvornosti. Time je Malostonska kamenica upisana u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka...

Trešnjevka ima novi slatki hram – slastičarnicu Pierre!

Nova  slastičarnica  Pierre smjestila se na Ljubljanici te je tako zagrebačka Trešnjevka dobila novo mjesto gdje možete uživati u kolačima i slasticama., a uskoro i u pecivima. Pierre je osmislila i pokrenula ambiciozna Iva Steinbauer koja je u svijetu torti i kolača...

Burgeri na Kvatriću!

Priprema domaćih jela ispred marketa Grunt na Kvaternikovoj tržnici postaje tradicija. Pije mjesec dana, u petak, na jelovniku su bili fileki (tripice) na jušno, a prošli petak pekli su se  burgeri  kao uvod u jesenske dane i novi gastro projekt GRUNTANJE PETKOM by...

Čobanac – okusi i mirisi Slavonije na Yesen festu!

Čobanac - svoje je ime dobio po čobaninu – pastiru, a ne čorbi, iako u puno slučajeva izgleda kao čorba ili rjeđi gulaš. A da je riječ o čobancu, potvrđuje činjenica da se i danas u Slavoniji i Baranji tvrdi kako se to jelo poslužuje samo s kruhom, jer čobanin –...

Yesen na Strossmayerovom trgu -YES Feel Good Festival!

Dolaskom novog godišnjeg doba - jeseni, stigao je i  YES Feel Good Festival kao ispraćaj ljeta i pozdrav yeseni. Na. Strossmayerov trg od 16. do 27. rujna, jesen je stigla s raskošnim mirisima, od kestena i kukuruza do raznih gurmanskih iznenađenja. Festival koji...

Pin It on Pinterest

Share This