Trešnjevka ima novi slatki hram – slastičarnicu Pierre!

Nova  slastičarnica  Pierre smjestila se na Ljubljanici te je tako zagrebačka Trešnjevka dobila novo mjesto gdje možete uživati u kolačima i slasticama., a uskoro i u pecivima. Pierre je osmislila i pokrenula ambiciozna Iva Steinbauer koja je u svijetu torti i kolača još od malih nogu. U njenoj obitelji je…

Nova  slastičarnica  Pierre smjestila se na Ljubljanici te je tako zagrebačka Trešnjevka dobila novo mjesto gdje možete uživati u kolačima i slasticama., a uskoro i u pecivima.

Pierre je osmislila i pokrenula ambiciozna Iva Steinbauer koja je u svijetu torti i kolača još od malih nogu. U njenoj obitelji je ona uvijek bila ta koja je pekla kolače za razne prigode i,jednostavno se tako rodila ljubav za taj posao. Kako se bavila uredskim poslom, odlučila je u jednom trenutku napustiti isti i potpuno se posvetiti onome što voli. Odradila je prekvalifikaciju za slastičarku, završila brojne tečajeve te prije nekoliko godina pokrenula vlastitu proizvodnju kolača.

Iva Steinbauer

Tako je nastao  Pierre koji je na početku radio samo kroz veleprodaju s dostavom, a s vremenom se počelo planirati otvaranje lokala gdje će ljudi  uživati u njenim slasticama uz šalicu kave.  S Trešnjevkom je bila vezana privatno i poslovno tako da nije bilo dvojbe gdje će biti lokacija za novi poslovni projekt zamišljen kao  pekarnica i slastičarnica i koji je zadržao stari naziv Pierre. A cijeli je projekt podržan od strane “HAMAG-BICRO”.

 

U vrlo jednostavno, uređenom prostoru, u  dugačkoj crnoj vitrini, možete pronaći razne kolače i torte. Ponuda se mijenja iz tjedna u tjedan, a  nekoliko proizvoda čine bazu i njih ćete uvijek pronaći  u ponudi.  Od torti možete birati između Cheesecaka, Ledenog vjetra i Ferrero torte, a tu su trenutno i mak torta, malina-čokolada torta i tiramisu.

Kolači su inspirirani  poznatim francuskim slasticama za koje Iva sama smišlja recepte, a  ime slastičarnice posvećeno je slavnom pastry chefu Pierreu Hermeu, nekadašnjem glavnom chefu najpoznatije pariške slastičarnice Ladurée. Kolači u Pierreu  napravljeni su  od prirodnih sastojaka bez aditiva i konzervansa te od najkvalitetnijih namirnica koje dolaze iz Belgije i Francuske. U ponudi su i sitni kolači poput mađarice, mak kocki i raznih keksa, a  možete birati i između različitih tartova i eklera. Uz kolače  uvijek paše šalica kave, a u Pierreu nude craft kavu iz privatne pržionice Lively Roasters.

Cijene kolača kreću se od 22 do 29 kuna, a šnitu torte platit ćete između 23 i 26 kuna.

Ferrero torta

Kad uskoro krene dio s pekarskim proizvodima,  bit će to prava artisan pekarnica gdje ćete moći pronaći sourdough kruh, brioche peciva, kroasane, perece i slično.  Tako će Pierre postati pravo slatko/slano osvježenje na Trešnjevci koje svakako treba posjetiti!

Ledeni vjetar

www.pierre.hr

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Butik mesa Meat the King doselio na novu adresu u centar grada!

U centru Zagreba, na adresi Martićeva 19, otvorena je nova podružnica gastro mesnice Meat The King. Simpatično uređen prostor otvoren je na novoj. atraktivnoj, lokaciji pored pekare Korica i nasuprot vinoteke Vivat. Sjajna ideja, jer na potezu od Trga Bana Jelačića pa...

The M Brothers – brutalni burgeri u centru Zagreba!

Braća Hrvoje, Nikola i Tomislav Maturanec su  -The M Brothers. Mladi i perspektivni poduzetnici hrabro su krenuli u novu avanturu i pokrenuli farmu za uzgoj goveda i restoran u samom centru Zagreba. Porijeklom iz Varaždina  prodali su obiteljsku  pilanu te 2016.godine...

Domačija Novak – iskonski doživljaj domaće hrane i prirodnih vina!

Hedonistički raj u srcu Slovenije! Od Zagreba put nas vodi u Sloveniju, preko Novog Mesta do malog mjesta Dvor u srcu slovenske Dolenjske. Tu, na 130 km vožnje od Zagreba, smjestila se Domačija Novak, čarobno mjesto za hedonistički pohod na sljubljivanje domaće hrane...

Karnevalska veljača:  fritule, kroštule, krafne i vina!

Karnevalska veljača:  fritule, kroštule, krafne i vina!

Rudarska greblica dobila zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla!

Rudarska greblica postala je 29. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji

Pin It on Pinterest

Share This