“Mućke” se preselile na Borongaj!

Nije to baš doslovno tako, ali jedan novootvoreni restoran i catering imena Trotters, otvorio je svoja vrata na Borongajskoj cesti 81a, u sklopu poslovnog centra Eurom.  A umjesto Rodneya i Dereka “Del Boy” Trottersa tu su se našli Matko Šutalo  i Ivan Inkret te pokrenuli zajednički posao s proizvodnjom domaćih…

Nije to baš doslovno tako, ali jedan novootvoreni restoran i catering imena Trotters, otvorio je svoja vrata na Borongajskoj cesti 81a, u sklopu poslovnog centra Eurom.  A umjesto Rodneya i Dereka “Del Boy” Trottersa tu su se našli Matko Šutalo  i Ivan Inkret te pokrenuli zajednički posao s proizvodnjom domaćih jela iz vlastite kuhinje.

Catering Trotters

Matko Šutalo  i Ivan Inkret

U trenutnim uvjetima tjedno nude izbor od 4 stalna jela (bečki i zagrebački odrezak s prilogom te pljeskavicu i ćevape s lepinjom) i 3 jela na dnevnom meniju koja se izmjenjuju svaki dan. S naglaskom da je jedno jelo obavezno –  “na žlicu”! Cijela ponuda bazirana je na dostavi koja je besplatna.

“Naš catering, a uskoro i restoran u potpunosti je naklonjen lokalnim namirnicama. Sve sastojke nabavljamo direktno s lokalnih tržnica.” kaže Matko  “Koristimo isključivo domaće meso iz privatnog uzgoja kao i povrće malih OPG-a. Gotovo ni jedna namirnica u “Trotters” neće doći iz velikih distribucijskih centara.”

Catering Trotters

Ivan Inkret

Matkov partner i chef Ivan gospodari  kuhinjom i brine se da sve namirnice završe savršeno pripremljene na našim tanjurima. Tako sam kušao punjene paprike  – jedno od jela dnevne ponude. Taj je dan bilo otvorenje sezone “čobanca i punjenih paprika”.

Punjene paprike

Čobanac

Punjeni lungić

U prostor “Trottersa” uskoro se useljava vinoteka Matko’s deli  te će se u prodajnom dijelu moći nabaviti preko sto etiketa vina, piva i žestokih pića, s naglaskom na: Testament, Krolo i Petrač vina, Varionica pivo i craft rakije Bijeli gusak iz Đakova.

Matko Šutalo

Popuštanjem epidemioloških mjera, cjelokupni prostor funkcionirat će kao restoran gdje će se moći organizirati manje proslave, a do tada gosti se mogu smjestiti na lijepoj terasi i konzumirati “Trotters” specijalitete.

https://www.facebook.com/trotters.catering

 

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Sjećanje na … festival fileka u Johannu Francku!

Bila je veljača 2019, sve je bilo normalno, Tihomir POP Asanović izdao je povratnički album, a u zagrebačkom Johan Francku odabrana ekipa okupila se na kušanju nekoliko jela od fileka!
 

Svaki tjedan, event jedan – Wine EnoGastro Vip Event!

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca Dok se razni događaji i manifestacije otkazuju zbog korona-krize, Wine Vip Event i ove godine planira organizirati hvalevrijedne projekte u domeni turizma i ugostiteljstva. Nakon četiri godine i...

Do daljnjeg odgođen gastro festival Biser mora 2021!

Zbog zabrinjavajuće epidemiološke situacije odgađa se 16. Biser mora

Na uskrsnom stolu #2… janjetina i vino!

Uskrsni stol voli janjetinu i vino!  Janjetina!  Često ukrašava obiteljske stolove u doba slavlja,  a može je se nazvati i „službenim“ uskrsnim jelom.  Meso je to s puno karaktera i njegovi izraženi okusi nježno i trajno zavode nepce. Za one koje/koji ga vole  - ...

Na uskrsnom stolu #1 … šunkica i rosé!

Što piti uz šunkicu? Ružičasto! Znamo da postoje mnoge škole sljubljivanja hrane i vina, o tome pišu različite stručne knjige na svim jezicima svijeta, a jeste li ikad probali sljubljivati jela - samo po boji i po onome što baš volite?  Probajte to ovog Uskrsa. Ako...

Pin It on Pinterest

Share This