Ususret proljeću : Buhač Rosé 2020

Mirisan je kao buket najljepših mladih proljetnih ruža ukrašen prvim jagodicama. Pravi rosé za proljeće, za proslaviti radost stidljivih sunčevih zraka. Njegov je autor mladi vinar Domagoj Buhač,  nasljednik vinarije u kojoj je s ocem  Ivanom započeo jedinstvenu vinsku priču na istoku Hrvatske još 1998., a u vinariji i dan…

Mirisan je kao buket najljepših mladih proljetnih ruža ukrašen prvim jagodicama. Pravi rosé za proljeće, za proslaviti radost stidljivih sunčevih zraka. Njegov je autor mladi vinar Domagoj Buhač,  nasljednik vinarije u kojoj je s ocem  Ivanom započeo jedinstvenu vinsku priču na istoku Hrvatske još 1998., a u vinariji i dan danas radi cijela obitelj. Ako se uputite k njima, najčešće ćete ih naći u podrumu ili vinogradu, kod njih se stalno radi – zato najavite se.

Domagoj Buhač

Buhačev poluslatki rosé od merlota već je dugo jedan od najpopularnijih na hrvatskom tržištu. Sa skromne  početne proizvodnje, danas je došao do 10.000 boca. Vjerovali ili ne, cijela mu se berba brzo rasproda, cijena mu je povoljna –  i sada je pravo vrijeme za nabaviti ga.

Intenzivnije je ružičaste boje, zavodljivo cvjetno-voćnog mirisa: prevladava jagoda, zamiriše  nar i malina. U ustima je vino  veselo, slatkasto, slasno, pitko.  Na etiketi je dama s ružom u kosi, Domagoj Buhač ovo vino posvetio  je upravo – damama.  Od aperitiva do deserta, svatko  će  u njemu naći nešto posebno i spojiti ga u neodoljivoj vlastitoj kombinaciji – aperitivno se može piti  s  jagodama.

Za hrabrije  – zanimljiva je kombinacija s nježnim pršutom, poput San Danielea.  Ako ga želite uz toplo predjelo,  spojite ga s rižotom od kozica u kremastom umaku, a za glavno jelo – treba ga probati uz prvi proljetni roštilj. Deserti od jagoda pašu mu uvijek, neka budu s umjerenim udjelom šećera i svaki će obrok začiniti osmijehom. Iločki rosé Buhač doista je inspiracija za svaku kuhinju, ali i bez jela će uljepšati ugodne razgovore prijateljica.

http://www.vino-buhac.com/

 

 

Marija Vukelić

Marija Vukelić

Marija Vukelić, prof. francuskog i talijanskog jezika i književnosti, nositeljica ordena franc. Ministarstva Obrazovanja - Les palmes academiques; polaznica Vinske akademije WSET, certifikat L2, članica HSK (Hrvatskog sommelier kluba), vinska promotorica, organizatorica vinskih događanja.

Arhiva

27. Vinistra mijenja datum i mjesto, ali ostaje!

Još se ne zna točan datum, ali organizatori Vinistre su optimistični i ne odustaju. U svakodnevnoj su komunikaciji s istarskim Stožerom civilne zaštite i vjeruju kako će se najveća istarska manifestacija vina održati u lipnju, prvi put na otvorenom, u porečkoj uvali Peškera.

Predstavljen BIWCF katalog s najboljim balkanskim vinima!

Dva mjeseca prije 10. godišnjice međunarodnog ocjenjivanja vina - The Balkans International Wine Competition, objavljen je katalog prošlogodišnjih nagrađenih vina u kojem su najbolji između 800 natjecateljskih uzoraka iz 240 vinarija, našli svoje mjesto na 158...

0,5 promila alkohola treba ostati gornja granica – složni su istarski vinari!

Čaša vina ključan je dio mediteranske prehrane kao jedne od najzdravijih na svijetu, a izmjena dopuštene količine alkohola u krvi vozača na 0,0 bila bi dodatan udar u nikad težim godinama za vinski sektor

Večera za šest: zlatni hrvatski sauvignoni i još ponešto!

Večera za šest (prijatelja) spontano je nastala u doba nemogućnosti izlazaka u restorane, tj. u doba djelomičnog  „zaključavanja“, te smo dosada održali nekoliko tematskih večera spajajući vina i jela koja smo si „zadali“ kako bismo se družili i ponešto naučili.

Svaki tjedan, event jedan – Wine EnoGastro Vip Event!

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca Dok se razni događaji i manifestacije otkazuju zbog korona-krize, Wine Vip Event i ove godine planira organizirati hvalevrijedne projekte u domeni turizma i ugostiteljstva. Nakon četiri godine i...

Pin It on Pinterest

Share This