Do daljnjeg odgođen gastro festival Biser mora 2021!

Zbog zabrinjavajuće epidemiološke situacije odgađa se 16. Biser mora

Zbog zabrinjavajuće epidemiološke situacije odgađa se 16. Biser mora!

 

Veliko međunarodno natjecanje i gastronomski festival trebalo se održati od 13. do 17. travnja 2021. godine na Braču, a time i označiti početak turističke sezone. O novom terminu i održavanju manifestacije pravovremeno ćemo vas izvijestiti.

“Sa žaljenjem obavještavamo da moramo odgoditi planirano održavanje Bisera mora i hitno otkazati program. Zajednički nam je zadatak da uvažimo trenutnu izvanrednu situaciju i tako spriječimo moguće rizike i izlaganje za sve kolege kuhare, mentore, partnere i turističko ugostiteljske djelatnike u ovom vrlo zahtjevnom dijelu godine. Svima nama u organizaciji ovo je iznimno teška situacija i znamo da će poremetiti mnoge planove, a najviše nam je žao da se nećemo sljedeći tjedan vidjeti. Ostaje nam mogućnost da planiramo održavanje krajem svibnja ili početkom lipnja, no za točan novi termin ćemo morati još pričekati. Nadamo se da ćete tada biti u mogućnosti svojim prisustvom uveličati toliko nam svima važan Biser mora. Zahvaljujemo vam se na vašem razumijevanju! – poručila je Alma Harašić Bremec, voditeljica ŠKMER akademije i EU projekata.

Biser mora je projekt u organizaciji ŠKMER akademije – Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija. Osmišljen je kao kuharsko natjecanje profesionalnih kuhara, slastičara, pizza majstora i  turističko ugostiteljskih škola (srednjih i viših). Osim natjecanja manifestacija uključuje master classove, cooking show-e, gastro izložbe, enološke radionice, prezentacija strane i domaće kuhinje, okrugle stolove i zabavni program. Do sada je sudjelovalo preko 1000 kuhara iz 30 zemalja i time je manifestacija Biser mora ispunila svoj cilj i postala najveće kuharsko natjecanje na ovom dijelu Mediterana.

Fotografije: Biser mora i ŠKMER

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Po deveti put predstavljen eno-gastro projekt “Vino uz žlicu”!

Eno-gastro projekt ‘Vino uz žlicu’ predstavljen je u restoranu Campinga Plitvice u Smoljancu. Ovo je bio deveti event po redu, a prvi koji je realiziran izvan Zagreba u okviru lifestyle događaja “ModniALMAnah Women’s Days”

Eno – gastro rapsodija okusa kod Bolfana!

Vinarija Bolfan - Vinski vrh! Subota na Vinskom vrhu u vinariji Bolfan donijela nam je pravu rapsodiju okusa i mirisa. Meni od pet sljedova osmislio je chef Matija Jagić, a svaki slijed pratila su odgovarajuća vina u izboru vlasnika Tomislava Bolfana. Počeli smo s...

Sjećanje na … festival fileka u Johannu Francku!

Bila je veljača 2019, sve je bilo normalno, Tihomir POP Asanović izdao je povratnički album, a u zagrebačkom Johan Francku odabrana ekipa okupila se na kušanju nekoliko jela od fileka!
 

Svaki tjedan, event jedan – Wine EnoGastro Vip Event!

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca Dok se razni događaji i manifestacije otkazuju zbog korona-krize, Wine Vip Event i ove godine planira organizirati hvalevrijedne projekte u domeni turizma i ugostiteljstva. Nakon četiri godine i...

Do daljnjeg odgođen gastro festival Biser mora 2021!

Zbog zabrinjavajuće epidemiološke situacije odgađa se 16. Biser mora

Pin It on Pinterest

Share This