U Jelsi na otoku Hvaru održat će se 2. Wine, olive & heritage festival!

2. Wine, olive & heritage festival održat će se u Jelsi na otoku Hvaru od 24. do 27. lipnja ove godine u organizaciji Turističke zajednice općine Jelse. Istodobno se održava međunarodni online Festival mladih građanki i građana Mediterana – AJCM na kojem će se prvi put predstaviti općina Jelsa kao…

2. Wine, olive & heritage festival održat će se u Jelsi na otoku Hvaru od 24. do 27. lipnja ove godine u organizaciji Turističke zajednice općine Jelse.

Istodobno se održava međunarodni online Festival mladih građanki i građana Mediterana – AJCM na kojem će se prvi put predstaviti općina Jelsa kao predstavnica hrvatskoga kruga FACM (Fondacije građana i građanski Mediterana).

 „Wine, olive & heritage festival“ u Jelsi na Hvaru spojit će se s međunarodnim Festivalom mladih Mediterana  AJCM!

AJCM je mreža mladih Mediterana koja nudi prostor  za dijalog i građansku suradnju mladima u više od 14 zemalja, putem radionica, „talk show“ formata, digitalnih, internacionalnih i lokalnih aktivnosti s temama okoliša, jednakih mogućnosti i mobilnosti. AJCM je također skupina pokreta, udruga i javnih tijela koja dijele isti cilj: promicanje i pozivanje uključivanja građana u Mediteran.  AJCM postoji od  2014. godine od kada se mladi predlažu i ističu inicijative za zajedničko djelovanje kako bi promijenili stvari (i stvarnost) oko sebe. Te aktivnosti uključuju vrijednosti poput solidarnosti i razmjene iskustava, a nakon festivala se prezentiraju donositeljima javnih odluka s kojima AJCM surađuje kako bi se stvorio novi model predstavničkih tijela mladih.  Jelsa sudjeluje u programu u subotu 26.lipnja,  u 10h, kada će se predstaviti u okviru online radionice „Mediteranski storytelling“. Mediteranski storytelling će tako ući u ovogodišnji „online“ dio programa jelšanskog festivala vina, maslina i nasljeđa.

2. Wine, olive & heritage festival“ predstavit će uz domaće sudionike kulturu otoka Hvara na više razina. U prvom je planu promocija domaćih vina i maslinovih proizvoda otoka Hvara. Festival je namijenjen turistima, a cilj je promocija domaćih hvarskih proizvođača u okviru pojma „mediteranske prehrane““. Ideja festivala je da ga stvaraju lokalni ljudi svojim proizvodima i idejama, svojom željom za zajedničkim napretkom. Budući da  festival promovira „sve najboje od Hvara“, velika nam je čast predstaviti Jelsu na online festivalu mladih Mediterana, te se nadamo da će sudionici te konferencije sljedeće godine doći k nama na Hvar – naglasila je direktorica TZ općine Jelsa – Marija Marjan.

Festival započinje u četvrtak 24. lipnja organiziranim tematskim obilaskom Zastražišća, te posjetom OPG-a Ante Mateljan Babić i Grgo Lučić. Za ljubitelje cikloturizma Natural Hvar organizira biciklističku turu središnjim dijelom otoka Hvara, tematski vezanu uz vinogorje otoka Hvara. (rezervacije na broj +385 91 376 8050). Navečer će biti službeno otvorenje Festivala u jelšanskom parku. Ondje se priprema Gastro show ugostitelja s otoka Hvara uz raznovrsne hvarske specijalitete te prezentacija otočkih proizvoda od lavande, smilja i različitog bilja s otoka Hvara.

Sudjeluju restorani: Step up, Davor, Spizza, Mina Beach Restaurant& lounge,  O’mora, Artichoke, Murvica, Konoba Vrisnik i konoba Nono, Mojito; Udruga Trim, zadruga Faria, čokolaterija Gamulin, OPG Eva Marija Ćurin, srednja škola Hvar – podružnica Jelsa. Predviđena je i degustacija maslinovih ulja i vina s Udrugom hvarskih vinara.

U petak i subotu, 25. i 26. lipnja, organizirani su tematski obilasci najpoznatijih hvarskih vinara i uljara s degustacijama  (Vina Carić, Vinarija Ventus, vina Plančić, vina Matković, vinarija Tomić, vina Bojanić, vina Bell’Iakov, uljara Božić, OPG Murvica, Ranč Gabelić.) Izlet u vinarije naplaćuje se 200kn. Službene oznake festivala: #najbojeodHvara #JelsaWOH  #eatlocal. Prijavite se i doživite sve najbolje od Hvara!

 Detaljni program pročitajte na: https://tzjelsa.hr/hr/dogadanja/wine-olive-heritage-festival/

Prijave i informacije na info@tzjelsa.hr.

 

Organizator : TZO Jelsa

Trg Tome Gamulina 1

21465 Jelsa, otok Hvar

www.tzjelsa.hr

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Upoznaj sortu – Scheurebe Weingut Wagner-Stempel

Upoznaj sortu  - Mein Name ist SCHEUREBE! Ljeto je doba opuštanja,  novih poznanstava, ugodnih druženja, kušanja novih vina. Novo poznanstvo, već na samom početku ljeta, moj Airbnb gost – Marcus, već je u prvoj poruci pri rezervaciji  najavio da i on nosi njemačka...

Krenimo na Wine & Bike Tour Erdut 2021!

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom se slavi vino,...

Hoćemo li uspjeti zaštititi prošek?

Europska komisija prihvatila prijavu Republike Hrvatske za zaštitu Prošeka Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula objavio je danas dobru vijest: "Primio sam sjajne vijesti iz Bruxellesa od europskog povjerenika za poljoprivredu Janusza Wojciechowskog!...

Fina Enosophia vina u restoranu PapaMó!

U restoranu PapaMó, u sklopu hotela Cool u Velikoj Gorici, uz prigodne zalogaje i mesnu podršku PIK-a, promovirana su tri vina iz linije Enosophia – pjenušac Nice to se you, graševina Trs No.5 i rosé Matarouge.

U Senj – grad bure, stiglo vino Ventus Bura!

U obnovljenom senjskom boutique hotelu Bura 45ºN , predstavljena je hvarska vinarija Ventus iz Vrisnika. Bila je to prva vinska degustacija u hotelu, u kojemu najavljuju da će, uz vinska, pripremati i druga zanimljiva događanja te da će raditi tijekom cijele godine, što je izvrsna vijest za senjsku turističku ponudu.

Pin It on Pinterest

Share This