30. izdanje, “Vinskih razgovori s Tomislavom Stiplošekom” uz vina Barun!

Jubilarno, 30. izdanje, “Vinskih razgovori s Tomislavom Stiplošekom”, predstaviljena vina Barun! Novi prostor održavanja Vinskih razgovora je u zagrebačkoj Barcaffe espresso akademiji. Svimy se svidio ovaj lijepo uređen prostor, a dobra atmosfera  bila  je od samog početka. Prostor akademije ujedno je i caffe bar u kojem svi kavoljupci mogu uživati…

Jubilarno, 30. izdanje, “Vinskih razgovori s Tomislavom Stiplošekom”, predstaviljena vina Barun!

Novi prostor održavanja Vinskih razgovora je u zagrebačkoj Barcaffe espresso akademiji. Svimy se svidio ovaj lijepo uređen prostor, a dobra atmosfera  bila  je od samog početka. Prostor akademije ujedno je i caffe bar u kojem svi kavoljupci mogu uživati u svojoj omiljenoj šalici kave pa vas pozivamo da svakako navratite;- svidjet će vam se.

Vina Barun brend je iza kojeg stoji obitelj Barundić. Josip Barundić (punog imena Joseph-Stephane Špoljar Barundić) odrastao je u Francuskoj, no odlučio je obnoviti obiteljske vinograde te su on i njegova supruga Mara, uz puno truda i ljubavi, stvorili vinariju koja danas nudi tri mirna i tri pjenušava vina. U Dolini Kardinala, u Krašiću, točnije  Brezariću imaju vinariju s lijepo uređenom kušaonom u kojoj primaju goste uz najavu.

Zanimljivo je istaknuti da su im vinogradi lijepo uređeni, uvijek ugodni oku. To nas, zapravo ne čudi. jer se Josipov pokojni otac  u Francuskoj bavio hortikulturom pa je, između ostaloga, uređivao parkove koji su mnogima poznati sa snimaka utrka u Monte Carlu. Dio te ljubavi i osjećaja za lijepo  sigurno je prenio i na svojeg sina.

Publiku Vinskih razgovora  Josip Barundić  je osvojio neposrednošću i jednostavnim pristupom komunikaciji, ali i vinima. Kušala se paleta vina Barun: pjenušac Manzoni Elegance Extra brut, pjenušac Le Rosé od crnog pinota, Barun Graševina, Manzoni, Marquis pinot noir i za kraj slatki pjenušac Amoureux Muscat.

Svi pjenušci i vina izuzetno su dobri, a  posebno privlačan i zanimljiv bio je muškatni pjenušac Amoureux Muscat Extra sec. Đurđica Marković je zaključila da je to vino za doručak, ručak i večeru, a stilistica Alma Premrl Zoko, na tragu svoje struke je dodala da bi to trebalo biti službeno piće svih modnih događanja. Sve je oduševio crni pinot Marquis.

Na “Vinskim razgovorima” se tradicionalno poslužuju plate sa sirevima i suhomesnatim proizvodima, a prate ih kruhovi iz omiljene zagrebačke pekare Bread Club koja njihove proizvode radi s prirodnim kvascima. Ovaj put su to bili: kruh od pira, kruh od heljde i bijeli kruh Deda.

Kako je vinar Josip Barundić  još uvijek vezan uz njegov trenutni posao, uspijeva voditi vinariju uz veliku pomoć supruge Mare koja se brine o kući i o vinariji , a vrlo često je upravo ona ta koja vodi prezentacije, na vinskim festivalima i sajmovima. Najstariji sin, studira agronomski fakultet pa je za očekivati da će za koju godinu,, kad se tata Josip u potpunosti posveti vinariji, ona dobiti i enologa. Vinograde šire pomalo, a u planu je doći do 10 hektara. Kad se sve to spoji i zaokruži, a znajući da teže visokoj kvaliteti, njihovih vina, možemo predvidjeti da će vinarija Barun postati snažan i prepoznatljiv brend.

“Iznimno sam zadovoljan što smo konačno našli adekvatan prostor koji nam je ustupila Barcaffe Academia, idealan za ovakva druženja ‘oko stola’, s puno svijetla i puno ugodnih trenutaka…”, rekao je Tomislav Stiplošek te s puno emocija nastavio: “Posebno sam ponosan što su ovo bili jubilarni, 30. Vinski razgovori i čini me izuzetno sretnim što ta priča ima svoj život i što ljudi uvijek vole doći i uvijek mogu naučiti nešto novo. Ovaj put smo doveli Josipa Barundića, vinara s kojim se družim već 10 – 15 godina; uostalom, njegovo prvo predstavljanje javnosti je bilo kod nas u TV emisiji koju smo tada radili, tako da se ovime sve jako lijepo zaokružilo. Zahvaljujem kolegama koji nas podržavaju, dolaze i eto.. Idemo dalje; vidimo se na idućim Vinskim razgovorima.”

U međuvremenu, Stiplošeka i njegov tim možete naći u “Našoj priči” by Flâneur, u Kamaufovoj 22. Zapratite ih na njihovim Facebook i Instagram profilima gdje možete vidjeti njihovu ponudu, a od ponedjeljka pripremaju i promotivnu ponudu s Barun vinima.

Fotografije: Rene Karaman

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Po 3. put kušamo međimurska vina – Najava Urbanovog u Zagrebu!

Društvo Međimuraca u Zagrebu, u partnerstvu s Udrugom vinara Hortus Croatie, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Turističke zajednice Međimurske županije, s ponosom najavljuje treće izdanje događaja "Najava Urbanovog u Zagrebu". Tom prilikom pozivaju sve...

Casanova Rosé nova vinska senzacija iz vinskog podruma TILIA estate!

Nakon uspjeha pjenušca EL (Emperor of Love) Brut Nature Roséa – stiže najnovija kreacija Matjaža Lemuta, enologa i vlasnika vinskog podruma TILIA estate - Kuća crnog pinota iz Slovenije, Casanova Rosé  premijerno je predstavljen javnosti putem 11. Pink Day, festivala...

Najavljena 30. Vinistra!

Promotivnim filmom i predstavljanjem novog, modernog vizualnog identiteta u Zagrebu najavljeno jubilarno 30. izdanje Vinistre! Sve je spremno za 30. Vinistru, izložbu vina i vinske opreme koja je odavno postala omiljeno mjesto susreta vinskih profesionalaca i...

Vinske zvijezde 2024 # 2 – Proljetna vina: Pet zlatnih pjenušaca!

Prvog dana proljeća, 21. ožujka 2024. odabrana komisija vinskih znalaca projekta Vinske zvijezde  ocjenjivala je proljetna vina za Uskrs u  restoranu Zinfandel, zagrebačkog hotela Esplanade! U komisiji je bilo pet članova: Jasminka Šaško, enologinja; Adriana Strmotić,...

“Vis u Zagrebu” – Predstavljanje viških vina u Karijoli!

Prvo zajedničko predstavljanje viških vinara u Zagrebu organizirala je TZ grada Visa na čelu s direktorom Markom Dragojevićem, u petak, 12.travnja 2024., u pizzeriji Karijola u Vlaškoj ulici. Mjesto druženja vinskih profesionalaca i medija s viškim vinarima nije...