Vinski hedonizam na luksuznoj jahti Desire!

Vinsko hedonističko krstarenje na luksuznoj jahti Desire – provedite predivnu jesen na hrvatskom jugu!! Želite li si priuštiti nekoliko dana nezaboravnoga hedonističkog krstarenja na luksuznoj jahti Desire, a volite vina, posebice hrvatske izvorne sorte? Ovo je prilika koja se ne propušta! Pozivamo Vas na ovo „terroirsko“ luksuzno putovanje u „režiji“ prof. Marije…

Vinsko hedonističko krstarenje na luksuznoj jahti Desire – provedite predivnu jesen na hrvatskom jugu!!

Želite li si priuštiti nekoliko dana nezaboravnoga hedonističkog krstarenja na luksuznoj jahti Desire, a volite vina, posebice hrvatske izvorne sorte? Ovo je prilika koja se ne propušta! Pozivamo Vas na ovo „terroirsko“ luksuzno putovanje u „režiji“ prof. Marije Vukelić, vinske promotorice i edukatorice, koja se zadnjih desetak godina bavi prezentacijama, radionicama, vinskim edukacijama i zanimljivim vinskim temama.

Marija Vukelić – voditeljica programa terroirskog krstarenja

Cilj putovanja je vinskim ljubiteljima, znalcima i amaterima, ponuditi jedinstvenu Terroir wine & dine yachting turu, u toplim bojama jeseni – u posezoni, kada nema gužve i kada se može doista guštati svim čulima jer naš Jadran ne vrvi turistima.

Luksuz i hedonizam je motiv koji karakterizira naše putovanje, a usput, neprimjetno, gosti mogu upijati i vinsko znanje. Jeste li bili u listopadu na hrvatskim otocima? Doživljaj je poseban, boje, okusi i mirisi su čarobni! Mi smo bili – i ponavljamo doživljaj već 3. put te vam ga toplo preporučujemo!

***

Split – Vis – Korčula – Pelješac – Hvar -Split 

Krstarenje se sastoji od 6 dana uživanja od jutra do večeri, uz iznimna iskustva sljubljivanja hrane i vina, ali i proučavanja „terroira“, tj.posebnih položaja gdje raste loza, gdje uspijeva fantastično grožđe i potom, različitim metodama vinifikacije, prema ideji vinara, nastaju vrhunska vina.

***

Kapetan Jakov Cepernić

Putovanje počinje u subotu, u Splitu, kada se na uvodnoj večeri upoznajemo s posadom broda i putnicima (jedni s drugima). Kapetan Jakov Cepernić će nam objasniti pravila krstarenja, a onda slijedi prva večera gdje uz jela i vina Središnje Dalmacije, Zagore i zaleđa upoznajemo sorte i vina (debit, zlatarica, babić, trnjak) uz nazočnost vinara.

Večeru u 4 slijeda priprema chef de cuisine jahte Ante Kozina. Večeru vodi i o vinima vam govori Marija Vukelić.

***

U nedjelju ujutro isplovljava se prema Visu, katkada na tom putu zna biti i nemirno more, ali to je posebno iskustvo, jer more je more. Volimo ga u svim njegovim licima i oblicima.

Bilo more pjenušavo ili ne, u plovidbi prema Visu, nakon doručka, na programu je Pjenušava marenda uz pjenušac lokalne sorte, Marija Vukelić uvodi nas u viško vinogorje i najavljuje koje ćemo terroire i vinare upoznati na Visu.

Da ne bi bilo previše hrane, bit će i hodanja po vinogradima –  upoznaju se viška polja – Tihobraće, Dračevo Polje, Milna,  uz stručno vodstvo Monike Radišić. Nakon šetnje, ako želimo možemo na kavu u Komižu, a ako ne – odmor je na jahti, do večere kada nam dolaze vinari i predstavljaju svoja vina.

***

U ponedjeljak se isplovljava prem Korčuli, crnom otoku bijelih vina, kako su ga nazivali u prošlosti.Tijekom plovidbe na pjenušavoj marendi uz korčulanski pjenušac,  

Korčulansko vinogorje predstavlja Marija Vukelić. Jahta se veže u gradu Marka Pola, kroz Korčulu nas vodi turistički vodič, a poslije nas put vodi u Lumbardu na „Lumbarajsko polje“, domovinu sorte grk.

Lumbarajsko polje

Upoznajemo pješčani terroir i povijest grka uz stručno vodstvo Maje Cebalo te ručamo (ako želimo) uz neke od vinara iz udruge Grk Lumbarda. Nakon grka – vrijeme je za pošip!

pošip

Minibusom obilazimo čarsko i smokvičko polje, najpoznatije terroire pošipa i saznajemo priču o nastanku sorte. Na vinskoj večeri na jahti, sljubljuju se jela i korčulanska vina uz stručno vođenje Marije Vukelić i uz goste vinare. Večeru priprema chef  jahte Ante Kozina.

***

U utorak se plovi prema Pelješcu, poluotoku predivnih položaja, vrijednih ljudi, moćnih vina. Ploveći prema Trpnju, na „pjenušavoj marendi“ Marija Vukelić priča vam o povijesti vina na Pelješcu i o posebnim položajima plavca malog.

Položaj Dingač

Prva stanica na poluotoku je Muzej vina u Putnikovićima, ondje je prva degustacija vina s vinarima te obilazak položaja Ponikve,  Potomje i Dingač.  Na vinskoj večeri na jahti, sljubit ćemo jela i pelješka vina uz goste vinare.

Muzej vina u Putnikovićima

***

U srijedu se plovi prema Hvaru, našem najsunčanijem otoku s dugom tradicijom vinogradastva i vinarstva.  Uz hvarski pjenušac, na pjenušavoj marendi – Hvarsko vinogorje predstavlja Marija Vukelić.

Pristajemo u Jelsi, te uz stručno vodstvo dipl.ing.agr. Ivane Krstulović Carić upoznajemo terroire Starogradskog polja.

Ručak je (prema želji) u poznatoj konobi Vrisnik gdje nas čeka najbolja peka na otoku. Obilazak vinograda Južne strane otoka (Ivan Dolac) & šetnja po vinogradima planirana je poslije ručka.

Ivan Dolac

Ako netko želi na kavicu u grad Hvar, i to možemo organizirati, a tko ne želi, može se odmoriti na jahti do večere.

             

Na vinskoj večeri na jahti, sljubljujemo hranu i hvarska vina uz stručno vođenje Marije Vukelić i goste vinare udruge Hvarski vinari.

***

U četvrtak se plovi prema Splitu. Nakon doručka, slijedi i Pjenušavi pozdrav / Sparkling Bye Bye na kojemu rezimiramo iskustva s krstarenja i nudimo vam, u Splitu, posjet jednom garažnom vinaru – da nam se vinsko putovanje zaokruži  – vinski!

Luksuz, hedonizam, terroir, vinari, vino, hrana  i more –  u pomno razrađenom programu,   na luksuznoj jahti, događaju se samo dvaput godišnje i samo u našoj organizaciji, a prigodu da u 6 dana upoznate preko 20 vinara – osobno, da s njima razgovarate, da kupite vina kojih nema u svim vinotekama  – rijetko će vam netko drugi pružiti. Plovite s nama, otkrijte ljepote našega Jadrana – i uživajte svim čulima s nama, jer osjećaj sreće i zadovojstav dugo traje i nakon povratka doma.

Marija & Renata

Info:

Marija Vukelić – voditeljica programa terroirskog krstarenja – marijavukeliczg@gmail.com

Renata Nevidal, – voditeljica putovanja – renata.nevidal@globtour.hr

Partneri putovanja:

Savjetnik za putovanja – Travel Advisor  https://travel-advisor.eu/

Foto Foodie  – www.juliofrangenfoto.com

www.facebook.com/HedonistTerroirCroatia

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Po 3. put kušamo međimurska vina – Najava Urbanovog u Zagrebu!

Društvo Međimuraca u Zagrebu, u partnerstvu s Udrugom vinara Hortus Croatie, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Turističke zajednice Međimurske županije, s ponosom najavljuje treće izdanje događaja "Najava Urbanovog u Zagrebu". Tom prilikom pozivaju sve...

Casanova Rosé nova vinska senzacija iz vinskog podruma TILIA estate!

Nakon uspjeha pjenušca EL (Emperor of Love) Brut Nature Roséa – stiže najnovija kreacija Matjaža Lemuta, enologa i vlasnika vinskog podruma TILIA estate - Kuća crnog pinota iz Slovenije, Casanova Rosé  premijerno je predstavljen javnosti putem 11. Pink Day, festivala...

Najavljena 30. Vinistra!

Promotivnim filmom i predstavljanjem novog, modernog vizualnog identiteta u Zagrebu najavljeno jubilarno 30. izdanje Vinistre! Sve je spremno za 30. Vinistru, izložbu vina i vinske opreme koja je odavno postala omiljeno mjesto susreta vinskih profesionalaca i...

Vinske zvijezde 2024 # 2 – Proljetna vina: Pet zlatnih pjenušaca!

Prvog dana proljeća, 21. ožujka 2024. odabrana komisija vinskih znalaca projekta Vinske zvijezde  ocjenjivala je proljetna vina za Uskrs u  restoranu Zinfandel, zagrebačkog hotela Esplanade! U komisiji je bilo pet članova: Jasminka Šaško, enologinja; Adriana Strmotić,...

“Vis u Zagrebu” – Predstavljanje viških vina u Karijoli!

Prvo zajedničko predstavljanje viških vinara u Zagrebu organizirala je TZ grada Visa na čelu s direktorom Markom Dragojevićem, u petak, 12.travnja 2024., u pizzeriji Karijola u Vlaškoj ulici. Mjesto druženja vinskih profesionalaca i medija s viškim vinarima nije...