Vinski hedonizam na luksuznoj jahti Desire!

Vinsko hedonističko krstarenje na luksuznoj jahti Desire – provedite predivnu jesen na hrvatskom jugu!! Želite li si priuštiti nekoliko dana nezaboravnoga hedonističkog krstarenja na luksuznoj jahti Desire, a volite vina, posebice hrvatske izvorne sorte? Ovo je prilika koja se ne propušta! Pozivamo Vas na ovo „terroirsko“ luksuzno putovanje u „režiji“ prof. Marije…

Vinsko hedonističko krstarenje na luksuznoj jahti Desire – provedite predivnu jesen na hrvatskom jugu!!

Želite li si priuštiti nekoliko dana nezaboravnoga hedonističkog krstarenja na luksuznoj jahti Desire, a volite vina, posebice hrvatske izvorne sorte? Ovo je prilika koja se ne propušta! Pozivamo Vas na ovo „terroirsko“ luksuzno putovanje u „režiji“ prof. Marije Vukelić, vinske promotorice i edukatorice, koja se zadnjih desetak godina bavi prezentacijama, radionicama, vinskim edukacijama i zanimljivim vinskim temama.

Marija Vukelić – voditeljica programa terroirskog krstarenja

Cilj putovanja je vinskim ljubiteljima, znalcima i amaterima, ponuditi jedinstvenu Terroir wine & dine yachting turu, u toplim bojama jeseni – u posezoni, kada nema gužve i kada se može doista guštati svim čulima jer naš Jadran ne vrvi turistima.

Luksuz i hedonizam je motiv koji karakterizira naše putovanje, a usput, neprimjetno, gosti mogu upijati i vinsko znanje. Jeste li bili u listopadu na hrvatskim otocima? Doživljaj je poseban, boje, okusi i mirisi su čarobni! Mi smo bili – i ponavljamo doživljaj već 3. put te vam ga toplo preporučujemo!

***

Split – Vis – Korčula – Pelješac – Hvar -Split / 22.10. – 27.10.2022.

Krstarenje se sastoji od 6 dana uživanja od jutra do večeri, uz iznimna iskustva sljubljivanja hrane i vina, ali i proučavanja „terroira“, tj.posebnih položaja gdje raste loza, gdje uspijeva fantastično grožđe i potom, različitim metodama vinifikacije, prema ideji vinara, nastaju vrhunska vina.

***

Kapetan Jakov Cepernić

Putovanje počinje u subotu, u Splitu, kada se na uvodnoj večeri upoznajemo s posadom broda i putnicima (jedni s drugima). Kapetan Jakov Cepernić će nam objasniti pravila krstarenja, a onda slijedi prva večera gdje uz jela i vina Središnje Dalmacije, Zagore i zaleđa upoznajemo sorte i vina (debit, zlatarica, babić, trnjak) uz nazočnost vinara.

Večeru u 4 slijeda priprema chef de cuisine jahte Ante Kozina. Večeru vodi i o vinima vam govori Marija Vukelić.

***

U nedjelju ujutro isplovljava se prema Visu, katkada na tom putu zna biti i nemirno more, ali to je posebno iskustvo, jer more je more. Volimo ga u svim njegovim licima i oblicima.

Bilo more pjenušavo ili ne, u plovidbi prema Visu, nakon doručka, na programu je Pjenušava marenda uz pjenušac lokalne sorte, Marija Vukelić uvodi nas u viško vinogorje i najavljuje koje ćemo terroire i vinare upoznati na Visu.

Da ne bi bilo previše hrane, bit će i hodanja po vinogradima –  upoznaju se viška polja – Tihobraće, Dračevo Polje, Milna,  uz stručno vodstvo Monike Radišić. Nakon šetnje, ako želimo možemo na kavu u Komižu, a ako ne – odmor je na jahti, do večere kada nam dolaze vinari i predstavljaju svoja vina.

***

U ponedjeljak se isplovljava prem Korčuli, crnom otoku bijelih vina, kako su ga nazivali u prošlosti.Tijekom plovidbe na pjenušavoj marendi uz korčulanski pjenušac,  

Korčulansko vinogorje predstavlja Marija Vukelić. Jahta se veže u gradu Marka Pola, kroz Korčulu nas vodi turistički vodič, a poslije nas put vodi u Lumbardu na „Lumbarajsko polje“, domovinu sorte grk.

Lumbarajsko polje

Upoznajemo pješčani terroir i povijest grka uz stručno vodstvo Maje Cebalo te ručamo (ako želimo) uz neke od vinara iz udruge Grk Lumbarda. Nakon grka – vrijeme je za pošip!

pošip

Minibusom obilazimo čarsko i smokvičko polje, najpoznatije terroire pošipa i saznajemo priču o nastanku sorte. Na vinskoj večeri na jahti, sljubljuju se jela i korčulanska vina uz stručno vođenje Marije Vukelić i uz goste vinare. Večeru priprema chef  jahte Ante Kozina.

***

U utorak se plovi prema Pelješcu, poluotoku predivnih položaja, vrijednih ljudi, moćnih vina. Ploveći prema Trpnju, na „pjenušavoj marendi“ Marija Vukelić priča vam o povijesti vina na Pelješcu i o posebnim položajima plavca malog.

Položaj Dingač

Prva stanica na poluotoku je Muzej vina u Putnikovićima, ondje je prva degustacija vina s vinarima te obilazak položaja Ponikve,  Potomje i Dingač.  Na vinskoj večeri na jahti, sljubit ćemo jela i pelješka vina uz goste vinare.

Muzej vina u Putnikovićima

***

U srijedu se plovi prema Hvaru, našem najsunčanijem otoku s dugom tradicijom vinogradastva i vinarstva.  Uz hvarski pjenušac, na pjenušavoj marendi – Hvarsko vinogorje predstavlja Marija Vukelić.

Pristajemo u Jelsi, te uz stručno vodstvo dipl.ing.agr. Ivane Krstulović Carić upoznajemo terroire Starogradskog polja.

Ručak je (prema želji) u poznatoj konobi Vrisnik gdje nas čeka najbolja peka na otoku. Obilazak vinograda Južne strane otoka (Ivan Dolac) & šetnja po vinogradima planirana je poslije ručka.

Ivan Dolac

Ako netko želi na kavicu u grad Hvar, i to možemo organizirati, a tko ne želi, može se odmoriti na jahti do večere.

             

Na vinskoj večeri na jahti, sljubljujemo hranu i hvarska vina uz stručno vođenje Marije Vukelić i goste vinare udruge Hvarski vinari.

***

U četvrtak se plovi prema Splitu. Nakon doručka, slijedi i Pjenušavi pozdrav / Sparkling Bye Bye na kojemu rezimiramo iskustva s krstarenja i nudimo vam, u Splitu, posjet jednom garažnom vinaru – da nam se vinsko putovanje zaokruži  – vinski!

Luksuz, hedonizam, terroir, vinari, vino, hrana  i more –  u pomno razrađenom programu,   na luksuznoj jahti, događaju se samo dvaput godišnje i samo u našoj organizaciji, a prigodu da u 6 dana upoznate preko 20 vinara – osobno, da s njima razgovarate, da kupite vina kojih nema u svim vinotekama  – rijetko će vam netko drugi pružiti. Plovite s nama, otkrijte ljepote našega Jadrana – i uživajte svim čulima s nama, jer osjećaj sreće i zadovojstav dugo traje i nakon povratka doma.

Marija & Renata

Info:

Marija Vukelić – voditeljica programa terroirskog krstarenja – marijavukeliczg@gmail.com

Renata Nevidal, – voditeljica putovanja – renata.nevidal@globtour.hr

Partneri putovanja:

Savjetnik za putovanja – Travel Advisor  https://travel-advisor.eu/

Foto Foodie  – www.juliofrangenfoto.com

www.facebook.com/HedonistTerroirCroatia

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Bogdanuša je bogom dana – koliko ste ih dosada kušali?

Koliko dobro poznajete bogdanušu?  Ako ste dosada kušali (samo)  jednu, dvije -  ovo je pravo vinsko druženje za vas. Sortna vinska radionica -  kušanje naslijepo vina izvorne hvarske sorte bogdanuše tj. bogdanjuše, kako je nazivaju Hvarani! Podrijetlo sorte...

Hvarska vina predstavljena u Zagrebu – “NAJBOJE OD HVARA“

  Na Vinskoj srijedi u restoranu Trilogija Fino & Vino predstavljena hvarska vina  u Zagrebu - „NAJBOJE OD HVARA“ Nakon ovogodišnjeg  „4.Jelsa Summer Wine Tasting by Vinske zvijezde“ - ocjenjivanja vina otoka Hvara (održanog 27.8.2022), i Zagrepčani su imali...

Francuski i vino – dolina rijeke Rhône!

Online tečaj za vinske ljubitelje i profesionalce  Online tečaj FRANCUSKI I VINO nastavlja se s još nekoliko zanimljivih tema i onda kreće - ispočetka, od slova A, početkom studenoga! Jedinstvenu i originalnu ideju razradila je prof. Marija Vukelić, kao podprojekt...

Vinske zvijezde, 5. ocjenjivanje 2022. s temom “Jesen u čaši”!

Projekt ocjenjivanja VINSKE ZVIJEZDE  (IG #WineStarsCroatia) ide dalje, korača prema svojoj desetoj godini postojanja.  Koncept je već poznat, ocjenjivači su svi redom s vinskim znanjem, iskustvom i diplomom/certifikatom, a nositelj projekat je tvrtka Zlatne riječi s...

Završna večer VIA VINO uz film, vino i tartufe!

Velika završnica VIA VINO festivala uz potragu za tartufima, sa vrhunskim vinima i uživanjem u filmskoj večeri na otvorenom! VIA VINO festival u svojoj drugoj godini održavanja potaknuo je posjetitelje na istraživanje bogate eno-gastronomske ponude Zagrebačke županije...

Pin It on Pinterest

Share This