Uspješno održana 2. Jelsa Trail utrka na otoku Hvaru!

U subotu, 15. travnja, održana je 2. Jelsa Trail utrka u predivnom okruženju netaknute prirode otoka Hvara. Utrka se sastojala od tri različite dionice: kratke staze – SRDELICA (5 km), srednje staze – ŠKARPINA (11 km) i duge staze ŠANPJER (20 km). Više od 370 trkača iz Hrvatske i inozemstva okupilo…

U subotu, 15. travnja, održana je 2. Jelsa Trail utrka u predivnom okruženju netaknute prirode otoka Hvara. Utrka se sastojala od tri različite dionice: kratke staze – SRDELICA (5 km), srednje staze – ŠKARPINA (11 km) i duge staze ŠANPJER (20 km).

Više od 370 trkača iz Hrvatske i inozemstva okupilo se kako bi se suočili s izazovom i uživali u prekrasnom krajoliku. Trkači su prolazili kroz guste borove šume, preko kamena i kamenih zidova, uz potok i kroz uske staze koje su vodile do vrha brda s kojeg se pružao prekrasan pogled na Jelsu i okolne otoke.

Pobjednik utrke na dugoj stazi bio je Jadran Domančić, dok je kod žena pobjedu odnijela Dagmar Imrichova. Na srednjoj stazi najbrži su bili Mia Pamuković Žuvela i Ante Roguljić dok su na kratkoj stazi pobjednici bili Jelena Surjan i Emil Jones.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo odazivom trkača te su istaknuli da je utrka bila uspješna i sigurna zahvaljujući brojnim volonterima koji su pratili utrku.

Jelsa Trail utrka privukla je veliku pozornost ljubitelja prirode i trkača, a organizatori najavljuju još sličnih događaja u budućnosti kako bi se promovirala netaknuta priroda Hvara i potaknula aktivnost u prirodi.

****

SRDELICA – staza dužine  5 km, visinska razlika  +260 m

Staza je bila prikladna za početnike i djecu, a za one koji su željeli sudjelovati ležernije, a mogli su je proći šetnjom. i. Start i cilj bio je na rivi u Jelsi, a tijekom staze sudionici su imali predivan pogled na okolicu Jelse s drevne kule Tor. Na stazi nisu bile postavljene okrepne stanice, a vremenski limit za završiti utrku iznosio je 2 sata.

****

ŠKARPINA – staza dužine 11 km, visinska razlika +420m

Ova staza je prikladna za početnike ali i za natjecatelje u nešto boljoj kondiciji. Start i cilj utrke bili su na rivi u Jelsi. Nakon uspona i prolaska pokraj kule Tor, stazom se prolazilo kroz vodi kroz maslinike i vinograde u pitoresknoj Pitvi odakle se vraćalo nazad u Jelsu.  Natjecatelji su na stazi imali jedno mjesto za okrepu u Pitvama (7km). Vremenski limit za završiti utrku bio je 3 sata.

****

ŠANPJER –  staza dužine 20 km,  visinska razlika  +620m

Najduža staza bila je zahtjevna i zahtjevala je  određenu razinu kondicije. Tehnički nije nije bila jako zahtjevna. Kao i na prve dvije, i ova utrka imala je start i cilj u Jelsi. Nakon prolaska pokraj drevne kule Tor, trkači su prolaskom kroz Pitve, nastavili putem koji prati trasu poznate Procesije za križen. Put je vodio kroz predivna mala mjesta u okolici Jelse – Pitve, Vrisnik, Svirče, Vrbanj i Vrboska. Na stazi su se nalazile dvije okrepne stanice: Pitve (7 km) i Vrbanj (12 km), a vrijeme potrebno za završiti utrku bilo je 4 sata.

****

Kako bi sve prošlo u najboljem redu i na zadovoljstvo natjecatelja, i organizatora, cijeli događaj pripomogli su svojim uslugama dragi sponzori:

Mina Beach Bar & Restaurant
Restoran Davor
Restoran Step up
Konoba Nono
Slastičarnica Jelsa
Restoran Figura
Vina Carić
Restoran Me&Mrs. Jones
Uljara Božić
Mardešić d.o.o.

Fotografije: Vedran Rafael Janić

TZ Jelsa
Udruga Dalmacija Trails  – www.dalmacijaultratrail.com

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Najavljena 30. Vinistra!

Promotivnim filmom i predstavljanjem novog, modernog vizualnog identiteta u Zagrebu najavljeno jubilarno 30. izdanje Vinistre! Sve je spremno za 30. Vinistru, izložbu vina i vinske opreme koja je odavno postala omiljeno mjesto susreta vinskih profesionalaca i...

Dođite na 2. Asian Street Food Festival!

 Od 6. do 12. svibnja, Trg Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu pretvorit će se u raskošno igralište egzotičnih okusa i najprestižnijih namirnica ikad predstavljenih na street food festivalu. U ovih sedam dana, posjetitelji će imati priliku istražiti raskošnu paletu...

“Vis u Zagrebu” – Predstavljanje viških vina u Karijoli!

Prvo zajedničko predstavljanje viških vinara u Zagrebu organizirala je TZ grada Visa na čelu s direktorom Markom Dragojevićem, u petak, 12.travnja 2024., u pizzeriji Karijola u Vlaškoj ulici. Mjesto druženja vinskih profesionalaca i medija s viškim vinarima nije...

Vinistra 2024 – tko su šampioni 30. Ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića?

Na 30. Ocjenjivanju vina i jakih alkoholnih pića, tradicionalno održanog kao najavu ovogodišnje Vinistre, najbolje mlade malvazije su iz vinarija Bastian i Deklić, potonji zajedno s Benvenutijem također se ističe kao šampion među teranima. Titulu "Best in Show"...

Braća Benvenuti u Botaničkom vrtu predstavili nove berbe svojih vina!

U prekrasnom ambijentu Botaničkog vrta u Zagrebu braća Albert i Nikola Benvenuti predstavili su nove berbe svojih poznatih vina. Proljeće je doba kada na tržište obično izlaze svježa vina iz prethodne berbe, a često i odležana iz ranijih berbi. Upravo je tako bilo i...