Novi vizualni identitet SLAVONIJE – Nema joj ravne!

U Zagrebu predstavljano kreativno vizualno rješenje kojim će se na turističkom tržištu prezentirati sve atraktivnija Slavonija! Nema joj ravne, novi je atraktivan slogan s kojim će se od sada predstavljati pet županijskih turističkih zajednica udruženih u Klaster Slavonija. „U samo tri riječi prikazane su sve asocijacije vezane uz istok Hrvatske…

U Zagrebu predstavljano kreativno vizualno rješenje kojim će se na turističkom tržištu prezentirati sve atraktivnija Slavonija!

Nema joj ravne, novi je atraktivan slogan s kojim će se od sada predstavljati pet županijskih turističkih zajednica udruženih u Klaster Slavonija.

„U samo tri riječi prikazane su sve asocijacije vezane uz istok Hrvatske i doživljaji koje destinacija nudi i koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Jer Slavonija je puno više od ravnice, ona su ljudi koji stvaraju vina, hranu i poseban ambijent koji nude ruralni i urbani prostori svojim gostima“, istaknula je Ivana Jurić, voditeljica Klastera Slavonija i direktorica TZ Osječko-baranjske županije na predstavljanju novog vizualnog identiteta u zagrebačkoj vinoteci Bornstein.

Novo kreativno rješenje iza kojeg stoji tim agencije 404, uključuje i zajednički moderni logotip inspiriran bojama zemlje, zlatnim poljima i slavonskom ravnicom. Moderan, a topao, specifičnih ligatura inspiriran je bojama slavonske zemlje, zlatnim poljima i horizontom maštovito prikazanim „rezanjem“ donjeg dijela slova u riječi Slavonija.

Uz moderni i atraktivni vizualni identitet Slavonija je za posjetitelje pripremila bogatu ponudu.

Posjetite Slavoniju već ovoga ljeta

„Krenete li od Požege, Pleternice i Velike ne propustite posjetiteljsko-edukativne centre Požešku kuću, Terra Panonicu i Kuću Panonskog mora. U Pleternici možete posjetiti novootvoreni Muzej bećarca, UNESCO-zaštićen Park prirode Papuk, prvi hrvatski geopark koji nudi obilje aktivnosti na otvorenom, a posjetite li nas ljeti tu je Aquapark Shhhuma u Velikoj, prvi vodeni park u regiji, dok u Toplicama Lipik možete uživati u kupanju tijekom cijele godine“, predstavila je Požeško-slavonsku županiju direktorica županijske turističke zajednice Maja Jakobović.

U susjednoj Virovitičko-podravskoj županiji uživat ćete u Plemićkoj ruti koja povezuje dvorce, kurije, moderne multimedijalne posjetiteljske centre i prolazi UNESCO područjima obalama Drave i Parkom prirode Papuk, mami vas najfinijim jelima podravske i slavonske kuhinje i odličnim vinima butik vinarija. Direktorica turističke zajednice ove županije Martina Jakelić pozvala je ljubitelje vina na još jedno izdanje rujanskog festivala Slavonija i Podravina, wine not?!

Direktorica TZ Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković istaknula je ljepotu rijeke Save koja će uskoro u Slavonskom Brodu dobiti putničko pristanište, Adrenalinsku šumu u Bebrini i novi hotel Park u Slavonskom Brodu te bogatu ponudu rančeva, salaša i obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava.

Ivana Jurić , Maja Jakobović, Majda Jakša i Ružica Vidaković

Direktorica TZ Osječko-baranjske županije Ivana Jurić, predstavila je bogatu kulturnu i prirodnu baštinu, sjajne manifestacije poput aktualnog Vinskog mjeseca Osječko-baranjske županije, popularni HeadOnEast, odličnu gastronomiju i iznimna vina među kojima se posebno ističe graševina, najvažnija hrvatska sorta koja upravo u Slavoniji daje najbolje rezultate te je najavila međunarodnu manifestaciju o graševini GO Grow koja spaja čitavu Slavoniju. U rujnu sve posjetitelje istoka Hrvatske očekuje i obnovljena osječka Tvrđa s brojnim događanjima.


Direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije Majda Jakša, uz vrhunske graševine istaknula je i nadaleko poznati iločki traminac koji je u svijetu proslavio najistočniju hrvatsku županiju. Uz prekrasnu prirodu i brojne muzeje među kojima se ističe moderan Muzej vučedolske kulture, predstavila je i novi turistički proizvod Adrenalinski park Bosut Rokovci-Andrijaševci sa ziplineom.

Vidimo se u Slavoniji, jer nema joj ravne!

Link na novi video spot #nemajojravne

https://www.facebook.com/slavonia.travel/videos/1074266303546792

Fotografije:  Anto Magzan i Julio Frangen

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Braća Benvenuti u Botaničkom vrtu predstavili nove berbe svojih vina!

U prekrasnom ambijentu Botaničkog vrta u Zagrebu braća Albert i Nikola Benvenuti predstavili su nove berbe svojih poznatih vina. Proljeće je doba kada na tržište obično izlaze svježa vina iz prethodne berbe, a često i odležana iz ranijih berbi. Upravo je tako bilo i...

Zagreb Underground -otkrijte tajne zagrebačkog podzemlja u tunelu Grič!

Tri dana sljubljivanja vina i zabave - u tunel Grič stiže ZAGREB UNDERGROUND! Zagreb će od 12. do 14. travnja postati prvi grad u Hrvatskoj, u kojem će se održati Wine & Walk festival pod zemljom i to u tunelu izgrađenom tijekom drugog svjetskog rata prije 79...

11. izdanje festivala PINK DAY Zagreb predsavljeno u Laubi!

U Laubi je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen 11. Pink Day festival koji će se održati u Laubi u subotu, 20. travnja od 11 do 20 sati. Festival će okupiti više od 150 etiketa ružičastih vina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Italije,...

Ovaj petak PLACe market se vraća na tržnicu Dolac!

„Place Market", nacionalna inicijativa turističke revitalizacije tržnica te projekt koji je prošle godine na ulicu doveo vrhunsku hranu te renomirane chefove i ugostitelje najavljuje svoju drugu sezonu nakon izvanrednog uspjeha prošle godine. Početak u Zagrebu na...

Promenadno kušanje pušipela i sauvignona – Najbolje od Međimurja!

Udruga međimurskih vinara Hortus Croatiae je u ponedjeljak, 8. travnja 2024. u Zagrebu u hotelu Esplanade Zagreb održala manifestaciju Najbolje od Međimurja. Na promenadnom kušanju koje je trajalo od 15:30 do 19:00 sati, svoja vina je predstavilo 18 vinarija članova...