Otvoren PROOF 33!

Pizza, krafni,sendviči u focaccii, ali i točeno pivo u poznatom dvorištu u centru Zagreba! Od ovog petka, u Zagrebu ćete imati priliku uživati u vrhunskim krafnama, pizzama, sendvičima i drugim delicijama koje priprema prepoznatljiva ekipa mladih kulinarskih entuzijasta. Naime, Proof 33 otvara svoja vrata u Ilici 33, počevši od ovog…

Pizza, krafni,sendviči u focaccii, ali i točeno pivo u poznatom dvorištu u centru Zagreba!

Od ovog petka, u Zagrebu ćete imati priliku uživati u vrhunskim krafnama, pizzama, sendvičima i drugim delicijama koje priprema prepoznatljiva ekipa mladih kulinarskih entuzijasta. Naime, Proof 33 otvara svoja vrata u Ilici 33, počevši od ovog petka. Ovaj događaj je već stekao pažnju, posebno među obožavateljima krafni.

Njihova poznata kreatorica, Janja Benić, poznata i kao Janjolinka, već je privukla pažnju kada je počela ekskluzivno pripremati svoje popularne sourdough krafne za Broom 44 na Dolcu.

Njezini obožavatelji s nestrpljenjem su iščekivali otvaranje novog mjesta gdje će moći uživati u ovim poslasticama kad god to požele.

No, božanstvene krafne samo su početak priče o ovom novom gastronomskom odredištu. Proof 33 će predstavljati malu proizvodnju s jedinstvenim receptima za  – street food!.

Na čelu novootvorenog mjesta je Ivan Marković, čija je karijera na zagrebačkoj gastronomskoj sceni započela uz chefa Igora Gudca iz Brooma44.

” Željeli smo pružiti Zagrebu novo mjesto gdje će ljubitelji kvalitetnih namirnica i inovativnih recepata moći uživati u jedinstvenim jelima kao što su pizza s pastrvom ili sourdough galette s potpisom Janje Benić”, izjavio je Ivan.

Uz Ivana, u timu Proofa 33 je i njegov brat Tomislav Marković, koji se priključio Broomu odmah nakon sudjelovanja u Masterchefu 2021. godine, gdje je osvojio šesto mjesto. No, prava zvijezda Proofa 33, osim Janje Benić, je Kristina Halužan, hvaljena hrvatska majstorica pizze s brojnim nagradama.

Osim krafni, Janja je također odgovorna za potpisivanje babke, tarta te slanih i slatkih galette s sourdough starterom, čiji sastojci variraju ovisno o godišnjem dobu i svježim sezonskim namirnicama.

Sendviči u Proofu također će biti iznenađujući, budući da će biti posluženi u focaccii s fermentiranim krumpirom. Bit će dostupni u veganskoj, mesnoj i ribljoj varijanti, pripremljeni s posebnim kulinarskim tehnikama.

Svaki petak u ponudi možete naći sendvič s lignjama

Proof 33 je konceptualiziran kao prostor za preuzimanje hrane za ponijeti, ali također će imati malu terasu gdje će gosti moći sjesti i uživati u svojoj hrani uz čašu svježe cijeđenog soka, pjenušca ili piva.

Radno vrijeme će biti od ponedjeljka do subote, od 8:00 do 16:00 sati, dok  se neće raditi nedjeljom i za blagdane. Cijene slastica će se kretati između 1,80 do 3,50 eura, sendviči će koštati od 5 do 7 eura, dok će cijene cijelih pravokutnih pizza biti u rasponu od 15 do 20 eura. Također, gosti će imati mogućnost naručivanja pojedinačnih komada ili polovica pizza, ukoliko to žele.

www.facebook.com/profile.php?id=100089749847922

 

 

 

 

 

Regenerate

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Dojmovi sa zadnjeg Weekend Food Festivala u Rovinju…!

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja, koji su tijekom tri dana trajanja trećeg po redu Weekend Food Festivala imali priliku učiti i družiti se s najboljima od najboljih kad je...

Dođite na 2. Asian Street Food Festival!

 Od 6. do 12. svibnja, Trg Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu pretvorit će se u raskošno igralište egzotičnih okusa i najprestižnijih namirnica ikad predstavljenih na street food festivalu. U ovih sedam dana, posjetitelji će imati priliku istražiti raskošnu paletu...

Zagreb Underground -otkrijte tajne zagrebačkog podzemlja u tunelu Grič!

Tri dana sljubljivanja vina i zabave - u tunel Grič stiže ZAGREB UNDERGROUND! Zagreb će od 12. do 14. travnja postati prvi grad u Hrvatskoj, u kojem će se održati Wine & Walk festival pod zemljom i to u tunelu izgrađenom tijekom drugog svjetskog rata prije 79...

Ovaj petak PLACe market se vraća na tržnicu Dolac!

„Place Market", nacionalna inicijativa turističke revitalizacije tržnica te projekt koji je prošle godine na ulicu doveo vrhunsku hranu te renomirane chefove i ugostitelje najavljuje svoju drugu sezonu nakon izvanrednog uspjeha prošle godine. Početak u Zagrebu na...

Taste Slovenia – gourmet doživljaj na Lošinju!

Gourmet doživljaj Taste Slovenia i ove će se godine održati na Lošinju, od 1. do 4. svibnja u čarobnoj uvali Čikat, točnije u Boutique Hotelu Alhambra i hotelu Bellevue. Ovaj događaj ujedinit će tri renomirana slovenska kuhara i kulinarske zvijezde hotelskih...