Otvoren PROOF 33!

Pizza, krafni,sendviči u focaccii, ali i točeno pivo u poznatom dvorištu u centru Zagreba! Od ovog petka, u Zagrebu ćete imati priliku uživati u vrhunskim krafnama, pizzama, sendvičima i drugim delicijama koje priprema prepoznatljiva ekipa mladih kulinarskih entuzijasta. Naime, Proof 33 otvara svoja vrata u Ilici 33, počevši od ovog…

Pizza, krafni,sendviči u focaccii, ali i točeno pivo u poznatom dvorištu u centru Zagreba!

Od ovog petka, u Zagrebu ćete imati priliku uživati u vrhunskim krafnama, pizzama, sendvičima i drugim delicijama koje priprema prepoznatljiva ekipa mladih kulinarskih entuzijasta. Naime, Proof 33 otvara svoja vrata u Ilici 33, počevši od ovog petka. Ovaj događaj je već stekao pažnju, posebno među obožavateljima krafni.

Njihova poznata kreatorica, Janja Benić, poznata i kao Janjolinka, već je privukla pažnju kada je počela ekskluzivno pripremati svoje popularne sourdough krafne za Broom 44 na Dolcu.

Njezini obožavatelji s nestrpljenjem su iščekivali otvaranje novog mjesta gdje će moći uživati u ovim poslasticama kad god to požele.

No, božanstvene krafne samo su početak priče o ovom novom gastronomskom odredištu. Proof 33 će predstavljati malu proizvodnju s jedinstvenim receptima za  – street food!.

Na čelu novootvorenog mjesta je Ivan Marković, čija je karijera na zagrebačkoj gastronomskoj sceni započela uz chefa Igora Gudca iz Brooma44.

” Željeli smo pružiti Zagrebu novo mjesto gdje će ljubitelji kvalitetnih namirnica i inovativnih recepata moći uživati u jedinstvenim jelima kao što su pizza s pastrvom ili sourdough galette s potpisom Janje Benić”, izjavio je Ivan.

Uz Ivana, u timu Proofa 33 je i njegov brat Tomislav Marković, koji se priključio Broomu odmah nakon sudjelovanja u Masterchefu 2021. godine, gdje je osvojio šesto mjesto. No, prava zvijezda Proofa 33, osim Janje Benić, je Kristina Halužan, hvaljena hrvatska majstorica pizze s brojnim nagradama.

Osim krafni, Janja je također odgovorna za potpisivanje babke, tarta te slanih i slatkih galette s sourdough starterom, čiji sastojci variraju ovisno o godišnjem dobu i svježim sezonskim namirnicama.

Sendviči u Proofu također će biti iznenađujući, budući da će biti posluženi u focaccii s fermentiranim krumpirom. Bit će dostupni u veganskoj, mesnoj i ribljoj varijanti, pripremljeni s posebnim kulinarskim tehnikama.

Svaki petak u ponudi možete naći sendvič s lignjama

Proof 33 je konceptualiziran kao prostor za preuzimanje hrane za ponijeti, ali također će imati malu terasu gdje će gosti moći sjesti i uživati u svojoj hrani uz čašu svježe cijeđenog soka, pjenušca ili piva.

Radno vrijeme će biti od ponedjeljka do subote, od 8:00 do 16:00 sati, dok  se neće raditi nedjeljom i za blagdane. Cijene slastica će se kretati između 1,80 do 3,50 eura, sendviči će koštati od 5 do 7 eura, dok će cijene cijelih pravokutnih pizza biti u rasponu od 15 do 20 eura. Također, gosti će imati mogućnost naručivanja pojedinačnih komada ili polovica pizza, ukoliko to žele.

www.facebook.com/profile.php?id=100089749847922

 

 

 

 

 

Regenerate

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Flos Olei vodić za 2024 dodijelio 99 / 100 bodova za Ipša maslinovo ulje!

Najveće priznanje  do sada za maslinovo ulje Ipša stiglo  je jod strane Flos Oleija. Tvrtka Ipša je nagrađena s visokih 99 od mogućih 100 bodova u Flos Olei vodiču za 2024. godinu! Maslinovo ulje Ipša: Okus Istre u Svakoj Kapljici Istarska regija Hrvatske nije samo...

PETKOM DAME BIRAJU – ISTRA TERRA MAGICA – Velikani Istre!

Nakon ljetne pauze nastavljaju se profinjena i elegantna tematska vinska druženja za dame u prostoru Sport Educa u Kaptol centru, uz razgovore o vinu, zalogajima i slatkim, a katkad i tabu - ženskim temama. Radionice su osmislile Anita Vukušić Crevar i Marija Vukelić....

Najbolji na zagrebačkom Burger Festivalu su…!

Posljednjeg dana ovogodišnjeg Zagrebačkog Burger Festivala objavljeni su pobjednici, a  među najboljima su... Tijekom deset dana Festivala, posjetitelji su mogli uživati u raznolikim kombinacijama burgera, uključujući i one s visokokvalitetnom wagyu i txogitxu...

Vidimo se petkom na placu!

Ovog petka na PLACe marketu pridružili su nam se chefovi Mario Mihelj i Christian Kiki Misirača  a stigao je i Bistro Vinkl s originalnim zagrebačkim jelima! PLACe market, nacionalni projekt revitalizacije tržnica, svakog sunčanog petka u rujnu i listopadu donosi...

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar – nezaobilazno mjesto za druženja uz koktele, šampanjce i ukusne zalogaje!

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar, s impresivnom Oleander terasom, ponovno je postalo nezaobilazno mjesto u gradu za susrete i druženja uz fantastične koktele, šampanjce i ukusne zalogaje Njihova privlačna ponuda, spojena s vrhunskom uslugom i kozmopolitskim...

Pin It on Pinterest

Share This