Štrudlafest – u Ješkovu, selu štrudle!

Čekati godinu dana na Štrudlafest zaista je izazov. Ova tri najslađa dana u godini napokon su pred nama, stoga prvi vikend u rujnu rezervirajte za putovanje u Jaškovo – selo štrudle koje ove godine nudi toliko zabave da ćete poželjeti ostati sva tri dana. Štrudlafest otvara svoja vrata u petak,…

Čekati godinu dana na Štrudlafest zaista je izazov. Ova tri najslađa dana u godini napokon su pred nama, stoga prvi vikend u rujnu rezervirajte za putovanje u Jaškovo – selo štrudle koje ove godine nudi toliko zabave da ćete poželjeti ostati sva tri dana.

Štrudlafest otvara svoja vrata u petak, 1. rujna, uz premijeru „Štrudla pub kviza“ pod vodstvom Krešimira Sučevića Međerala. Ovaj kviz ne samo da će motivirati sudionike svojim slatkim nagradama, već će možda predstavljati i izazov za njihovu koncentraciju. Bez obzira na sve, navečer vas čeka energični nastup Luke Nižetića koji obećava sjajnu zabavu na otvorenju ovog najslađeg festivala.

Subota je rezervirana za ono što smo s nestrpljenjem iščekivali! Štrudlafest vraća natjecatelje koji su godinama vežbali svoje vještine i valjkali tijesto što tanje. Ove godine imamo izbor za najbolju štrudlu Hrvatske, a sve će nadgledati stručni žiri, u kojem će biti i simpatični Domagoj Jakopović Ribafish.

Uz uživanje u slatkim zalogajima, subotu će sigurno obilježiti i uzbuđenje mališana na ZIP liniji s pogledom na Jaškovo. Tu je i prisutnost HGSS-a, koji brine o njihovoj sigurnosti.

Nedjelja donosi bogat program gastro radionica i aktivnosti, a festival će zatvoriti jedan od najperspektivnijih domaćih glazbenika – Filip Rudan.

Naravno, svaki dan Štrudlafesta obiluje aktivnostima koje će vas oduševiti. Opustite se uz “Štrudla by kajak”, “Štrudla by horse”, ili se uputite na vođenu šetnju “Štrudla step by step”, koja će vas provesti kroz pitoreskni krajolik, gdje ćete otkriti izvor pitke vode i naučiti tajne pravljenja dobre štrudle. Tu je i mogućnost oslikavanja tanjurića za štrudlu, što svake godine privuče velik broj znatiželjnika.

Ove godine možete kušati više od stotinu različitih okusa štrudli – od klasičnih voćnih i slanih, preko onih s čvarcima, konopljom i janjetinom, pa sve do onih s vrganjima i pivom. Jedan od najvećih hitova ovogodišnjeg festivala je Teslina štrudla, koja bi vas možda mogla inspirirati na neke inovacije. Želite li saznati kakva je veza između Tesle i štrudle, posjetite Teslin kutak u sklopu Nikola Tesla Experience centra. Ako želite još više štrudle, svakako skoknite do Žitne lađe, koja će ove godine ponovno prevoziti sve ljubitelje štrudli.

Štrudle pripremljene na gastro radionicama tradicionalno možete kupiti na štandu udruge “Jak kao Jakov”, čime ovaj događaj dobiva i humanitarnu notu.

Tjedan štrudle, kao uvertira u događanja u Jaškovu, traje čak 2 tjedna. Od 28. kolovoza do 10. rujna, 42 ugostiteljska objekta u Karlovačkoj županiji nude bogatu ponudu za sve ljubitelje štrudli.

I kad pomislite da ste vidjeli sve, tu je i ranč s škotskim govedima, kutak za janjetinu s ražnja, te posebno mjesto “Na dvorišću tete Marice”, koja je zlatna ambasadorica štrudle iz Jaškova i sa širokim osmijehom dočekuje svakog posjetitelja u svom dvorištu, gdje će vam otkriti tajne domaće pripreme štrudle.

Za najmlađe posjetitelje pripremljen je niz aktivnosti ne samo u bogatom Dječjem trokutu, već i u Rally kids corneru. Tu su jahanje, vlakić, Aquatikina žabaonica, tradicionalne seoske igre poput kamenčkanja i kozečkanja, a u labirintu u kukuruzu, veliki i mali tražit će put prema štrudlama.

Fotografija: Demjan Rožman

www.strudlafest.com/program

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Dojmovi sa zadnjeg Weekend Food Festivala u Rovinju…!

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja, koji su tijekom tri dana trajanja trećeg po redu Weekend Food Festivala imali priliku učiti i družiti se s najboljima od najboljih kad je...

Dođite na 2. Asian Street Food Festival!

 Od 6. do 12. svibnja, Trg Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu pretvorit će se u raskošno igralište egzotičnih okusa i najprestižnijih namirnica ikad predstavljenih na street food festivalu. U ovih sedam dana, posjetitelji će imati priliku istražiti raskošnu paletu...

Zagreb Underground -otkrijte tajne zagrebačkog podzemlja u tunelu Grič!

Tri dana sljubljivanja vina i zabave - u tunel Grič stiže ZAGREB UNDERGROUND! Zagreb će od 12. do 14. travnja postati prvi grad u Hrvatskoj, u kojem će se održati Wine & Walk festival pod zemljom i to u tunelu izgrađenom tijekom drugog svjetskog rata prije 79...

Ovaj petak PLACe market se vraća na tržnicu Dolac!

„Place Market", nacionalna inicijativa turističke revitalizacije tržnica te projekt koji je prošle godine na ulicu doveo vrhunsku hranu te renomirane chefove i ugostitelje najavljuje svoju drugu sezonu nakon izvanrednog uspjeha prošle godine. Početak u Zagrebu na...

Taste Slovenia – gourmet doživljaj na Lošinju!

Gourmet doživljaj Taste Slovenia i ove će se godine održati na Lošinju, od 1. do 4. svibnja u čarobnoj uvali Čikat, točnije u Boutique Hotelu Alhambra i hotelu Bellevue. Ovaj događaj ujedinit će tri renomirana slovenska kuhara i kulinarske zvijezde hotelskih...