Burger Festival i Zagreb Street Art Festival nastupaju zajedno!

Od četvrtka, 7. rujna, do nedjelje, 17. rujna, zagrebački Park dr. Franje Tuđmana postat će nezaobilazna destinacija za sve gurmane, ljubitelje street fooda i street arta, ali i one željne cool zabave uz odličnu glazbu te pregršt zabave za mališane. Na istoj lokaciji ove godine prvi put zajedno će se…

Od četvrtka, 7. rujna, do nedjelje, 17. rujna, zagrebački Park dr. Franje Tuđmana postat će nezaobilazna destinacija za sve gurmane, ljubitelje street fooda i street arta, ali i one željne cool zabave uz odličnu glazbu te pregršt zabave za mališane.

Na istoj lokaciji ove godine prvi put zajedno će se održati Burger Festival i Zagreb Street Art Festival, okupljajući više od 165 umjetnika iz 33 zemlje svijeta. Osim toga, očekuje vas pet besplatnih koncerata (izvođači uključuju Songkillers, Vatra, Kuzma & Shaka Zulu, Bolesna braća, Ida Prester i Lollobrigida), dvije dječje zone, besplatne kulinarske radionice, nastupi DJ, silent kino i natjecanja u pripremi burgera.

Songkillers

Na Festivalu će biti ukupno 20 štandova na kojima ćete moći kušati provjerene klasike i ekstravagantne burgere. Ponuda će uključivati burgere od tune i lososa, janjeće burgere, burgere s kozicama, burgere s Wagyu i Txogitxu govedinom, kao i burger s kavom. Tu će biti i crispy i spicy chicken burgeri te burgeri s kruškama, a čak i burgeri s džemom od borovnice. Jedinstveni Pannicarno, spoj burgera i sendviča, bit će također dostupan. Za prvi puta, brioche peciva za burger će se mijesiti i peći na lokaciji, a tu će biti i poseban Pannicarno kreacija koja će uključivati friško pečeno tijesto s premazom od češnjaka i parmezana.

 PANNICARNO – Mrs.Fogg

Institut za burgere by Mate Janković donosi svoje nenadmašne kombinacije okusa, uključujući i zvijezdu Asian Street Food Festivala, Spicy Korean burger od 100% junetine iz lokalnog uzgoja.

Noviteti na Burger Festivalu uključuju Full Circle by Marko Palfi s burgerom Dekadent 2.0, koji kombinira španjolsku Txogitxu govedinu i japansku Wagyu govedinu, obogaćenom kavom za jedinstvenu aromu.

Full Circle by Marko Palfi – DEKADENT NA KVADRAT

Dolazi i Bistro Funk iz Zrenjanina sa svojim autorskim burgerima, uključujući tajanstveni janjeći burger.

Chef Deni Srdoč, Michelinovim zvjezdicama ovjenčan, donosi tri vrste burgera na kamadoo grillu na ugljen: Hidden burger, El Popta’s i Drunken burger, uz tri vrste krumpirića – regular, cheese i spicy fries.

Submarine Smokehouse

Submarine Burger, domaći brend poznat po vrhunskim craft burgerima, donosi klasične burgere i Greek burger s mediteranskim okusima.

Tu su i drugi izlagači kao što su Bite of Fun by Melkior, Burger Jam, 4Burgers, Picnic Mingle & Fun, Beg’s Plant Based, Burger Bar, Cheesy Burger, Pommes, te Chefs Burger by Ivan Pažanin sa svojim Crispy Kapula burgerom.

Burger Jam – Raclette

Za ljubitelje slatkog, tu je najbolji craft sladoled u Zagrebu i šire – Luxury gelato Pri suncu talentirane Nine Šarić. Osim toga, posjetitelji će moći pronaći aperitive i koktele u Central Baru i legendarnoj Gingle Bells kućici, gdje će biti dostupni autorski kokteli.

Za odličnu atmosferu i cool glazbu pobrinut će se Ozren Kanceljak Kanca uz nastupe DJ Jazzozo, DJ Luigi, Robert Mareković, DJ Stanko Bondža i DJ Luka Deluxe.

Ozren Kanceljak – Kanca

Djeca će moći uživati u Zagi Kids zoni i animacijama Feshta by Ziva, a odrasli će moći uživati u silent kinu i besplatnim kulinarskim radionicama Centra za kulturu prehrane. Svi željni dokazivanja mogu se prijaviti na natjecanje u pripremi burgera 16. rujna od 14:00 sati.

Za sve detalje o Zagreb Street Art Festivalu i Street Art turama, posjetite web stranice festivala ili se prijavite na sokre1973@gmail.com. Raspored koncerata, radionica i program za djecu možete pronaći na Facebook i Instagram stranicama Burger Festivala, gdje ćete također naći svakodnevne novosti, iznenađenja i darivanja.

Ulaz na festival je besplatan, radno vrijeme je svaki dan od 12:00 do 24:00 sata, a trajanje je od 7. do 17. rujna u Parku dr. Franje Tuđmana, Zagreb.

Fotografije: PRESS Burger Festivala, Sandro Sklepić

www.burgerfestival.hr

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

GR8 Coffee Festival na Zagrebačkom velesajmu od 23.-25.5!

 GR8 Coffee Festival najavljuje uzbudljivu atmosferu već od prvih festivalskih minuta jer će svi ljubitelji kave, bilo da su strastveni zaljubljenici, coffee snobovi ili elitisti, na Zagrebačkom velesajmu prvog dana festivala pratiti najnapetiji jedan na jedan dvoboj...

Vidimo se 7.i 8. lipnja na Međunarodnom festivalu ekoloških vina u Bedenici!

Više od 20 izlagača iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Srbije i Makedonije već se prijavilo na Eco-Wine Fest u Bedenici, prvi hrvatski festival posvećen kulturi ispijanja ekoloških vina u petak i subotu, 7. i 8. lipnja. Bit će to urbani festival u Kulturnom centru...

Ribafish se sprema za novi plivački podvig – RokPoluotok!

RokPoluotok – Uskoro počinje plivanje oko Istarskog poluotoka!  Nova sportsko-edukativna avantura profesora geografije i food blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha i Udruge RokOtok počinje 23. lipnja održavanjem radionica diljem istočne obale Istre i plivanjem više od...

URBANOVO 2024 – sjajna promocija vina međimurskih vinara!

Dom kulture u Štrigovi proteklog je vikenda bio mjesto slavlja bogate vinogradarske tradicije i uživanja u izvrsnim međimurskim vinima na još jednom Festivalu Pušipela. U sklopu ovogodišnje manifestacije Urbanovo, u petak je u Štrigovi svečano otvoren Festival...

WINE, OLIVE AND HERITAGE FESTIVAL – Jelsa 2024!

5. Wine, olive & heritage festival  u Jelsi na otoku Hvaru! 5. Festival vina, maslina i baštine održat će se 24. i 25. svibnja 2024. godine u Jelsi na otoku Hvaru. Ove godine, festival će trajati dva dana, a domaći sudionici promovirat će kulturu otoka Hvara na...