Graz – mali austrijski grad prepun užitaka!

Posjetiti Graz za vrijeme Međunarodnog festivala tartufa, koji se održao u studenom ove godine, pravo je uživanje za svakog posjetitelja koji zaviri u starinsko dvorište Paradeishofa u samom srcu Graza. Festival tartufa i vina u Grazu – Truffle festival Na besprijekorno uređenim štandovima, uz ugođajnu glazbu, imate priliku kušati tartufe…

Posjetiti Graz za vrijeme Međunarodnog festivala tartufa, koji se održao u studenom ove godine, pravo je uživanje za svakog posjetitelja koji zaviri u starinsko dvorište Paradeishofa u samom srcu Graza.

Festival tartufa i vina u Grazu – Truffle festival

Na besprijekorno uređenim štandovima, uz ugođajnu glazbu, imate priliku kušati tartufe iz naše Istre, Umbrije, Štajerske i Pijemonta, a svaki zalogaj prati i vrhunsko vino iz istih krajeva. Truffle festival je nezaobilazno mjesto u samom srcu Graza gdje  posjetitelji imaju priliku kušati sezonske specijalitete od bijelih i crnih tartufa. Kulinarski užici i zabava upotpunjeni su vrhunskim vinima.

Mnogi bi sve dali za tartufe, tu deliciju koja čini mnoge kulinarske specijalitete  jedinstvenima. No, možda niste znali da i austrijski Graz u svojoj obližnjoj šumi čuva svoje adute, posebno otkako je otkriveno da Leechwald ispod svojih šumskih krošnji krije pravo gastronomsko blago.

Ono što ovaj festival tartufa čini izuzetno primamljivim su ukusna jela koja pripremaju kuhari iz različitih restorana, samo za posjetitelje poput nas. Ponuda obuhvaća sočne sendviče, kremaste rižote i posebno pripremljene kolačiće. Želeći da slatki i bogati okusi zauvijek ostanu urezani u sjećanje, na festivalu možete pronaći domaće medove bogate teksture, mirisne sireve te raznovrsne salame koje će sigurno izmamiti osmijeh na lica svih ljubitelja dobrih okusa.

***

Schlossberg – brdo u centru starog grada

Jesen je Graz dodatno obavila raskošnim purpurnim i zemljanim bojama, pa će šetnja i istraživanje ostalih dijelova grada, posebno duž  rijeke Mure, učiniti posjet svakome neodoljivim, a kada poželite vidjeti ovaj grad iz zraka i visine, popnite se na vrh starog grada Schlossberg!

Pogled na Graz kroz koji teče  rijeka Mura zaista je poseban posebno kad stignete do vrha, visokog 473 metra, penjući se stepenicama, uspinjačom ili liftom. Na ovom idiličnom mjestu, osim izvrsnih mjesta za fotografiranje i šetnje koje očaravaju, možete i odmoriti u restoranu s najljepšim pogledom na Graz.

A za sve sklone adrenalinskim  doživljajima ovdje postoji zaista luda zabava. Naime, možete se spustiti, poput nas, s vrha Schlossberga sve do podnožja jureći kroz zavojitu tubu. Neponovljiv doživljaj!

***

 Klangliht – jesenski festival zvuka i svjetlosti

Klanglicht pretvara Graz u svijet umjetnosti i glazbe, boja i svjetla, u mjesto čarobnih senzualnih i suptilnih iskustava. Interakcija zvuka, zvukova i kretanje ljudi stvara čaroban svijet iz mašte i doživljaj koji ćete zadugo pamtiti. Uživajte u atraktivnom festivalu zvuka i svjetlosti, Klanglicht, koji će vas oduševiti svjetlosnim i zvučnim instalacijama renomiranih umjetnika iz cijelog svijeta. Njihova djela osvajaju ulice i zgrade središta Graza, stvarajući jedinstveno iskustvo.

***

El Gaucho – mesna senzacija Graza

Da ne zaboravimo za kraj, ručak ili večera svakako su dio posjeta jednom gradu, pa tako i Grazu. Ovaj put smo izvrsno jeli u argentinskom steak restoranu El Gaucho, gdje su nas oduševili specijaliteti od mesa pripremanog na roštilju u samom restoranu.

Glavna mesna jela ovaj put bila su dodatno obogaćena sezonskim tartufima. Mjesto gdje se najbolji odresci u gradu sljubljuju se s tradicionalnim austrijskim vinima kao i onima iz cijelog svijeta.

 

www.graztourismus.at

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Dojmovi sa zadnjeg Weekend Food Festivala u Rovinju…!

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja, koji su tijekom tri dana trajanja trećeg po redu Weekend Food Festivala imali priliku učiti i družiti se s najboljima od najboljih kad je...

Dođite na 2. Asian Street Food Festival!

 Od 6. do 12. svibnja, Trg Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu pretvorit će se u raskošno igralište egzotičnih okusa i najprestižnijih namirnica ikad predstavljenih na street food festivalu. U ovih sedam dana, posjetitelji će imati priliku istražiti raskošnu paletu...

Zagreb Underground -otkrijte tajne zagrebačkog podzemlja u tunelu Grič!

Tri dana sljubljivanja vina i zabave - u tunel Grič stiže ZAGREB UNDERGROUND! Zagreb će od 12. do 14. travnja postati prvi grad u Hrvatskoj, u kojem će se održati Wine & Walk festival pod zemljom i to u tunelu izgrađenom tijekom drugog svjetskog rata prije 79...

Ovaj petak PLACe market se vraća na tržnicu Dolac!

„Place Market", nacionalna inicijativa turističke revitalizacije tržnica te projekt koji je prošle godine na ulicu doveo vrhunsku hranu te renomirane chefove i ugostitelje najavljuje svoju drugu sezonu nakon izvanrednog uspjeha prošle godine. Početak u Zagrebu na...

Taste Slovenia – gourmet doživljaj na Lošinju!

Gourmet doživljaj Taste Slovenia i ove će se godine održati na Lošinju, od 1. do 4. svibnja u čarobnoj uvali Čikat, točnije u Boutique Hotelu Alhambra i hotelu Bellevue. Ovaj događaj ujedinit će tri renomirana slovenska kuhara i kulinarske zvijezde hotelskih...