9. po redu Vinart Grand Tasting 2024. – nikad bogatiji program!

U prestižnom okruženju OUT Rooftop bara hotela Timeout Heritage, smještenog na adresi Ilica 16, održana je ekskluzivna press konferencija koja je okupila predstavnike sedme sile te vinske djelatnike . Ovaj elegantni prostor pružio je savršen ambijent za predstavljanje programa koji će obilježiti 9. Vinart Grand tasting 2024. Program započinje već 10.…

U prestižnom okruženju OUT Rooftop bara hotela Timeout Heritage, smještenog na adresi Ilica 16, održana je ekskluzivna press konferencija koja je okupila predstavnike sedme sile te vinske djelatnike . Ovaj elegantni prostor pružio je savršen ambijent za predstavljanje programa koji će obilježiti 9. Vinart Grand tasting 2024.

Program započinje već 10. veljače Vinart Petit Tastingom, ove godine na novoj lokaciji – u klubu Peti Kupe. Radi se o vrlo malom i ekskluzivnom promenadnom kušanju pomno odabranih vina, a posebnost ovogodišnjeg Petit Tastinga upravo je selekcija vina koja je nominiralo 25 vodećih sommeliera i vinskih stručnjaka iz Hrvatske.

Petit Tasting sastoji se od dva trosatna dijela, prvi – Discovery session (13 – 16h) upoznaje posjetitelje s vinima iznimne kvalitete koja imaju potencijal postati zlatni standard budućnosti. Cijena ulaznice je 25 €. I drugi – Icons session (17 – 20h) u kojem posjetitelji imaju priliku kušati vina koja su obilježila vinsku scenu Hrvatske, odabrana kako bi pokazala svoj kolekcionarski potencijal. Cijena ulaznice je 35 €.

Ulaznice se mogu kupiti za oba dijela pojedinačno ili zajedno u dnevnoj karti po cijeni od 50 € na https://grandtasting-vinart.com/ulaznice-i-proizvodi/?b_product_cat%5B0%5D=25.

Nikad bogatiji program čak 26 vinskih radionica raspoređen u pet dana (22., 23., 27., 28., i 29. veljače) u Hotelu Esplanade Zagreb namijenjen je svim vinskim entuzijastima željnima znanja i dodatnih informacija o vinima omiljenih vinarija na tržištu. Pojedinačne i dnevne ulaznice dostupne su na https://grandtasting-vinart.com/ulaznice-i-proizvodi/?b_product_cat%5B0%5D=27.

Novost u ovogodišnjem programu je Vinart Silent Tasting zakazan 29. veljače od 10 do 16 sati u Esplanadi. Sjedeće je to kušanje 115 odabranih vina iz četiri hrvatske vinske regije namijenjeno prvenstveno stranim i domaćim novinarima koji se u tišini i bez vanjskih utjecaja mogu potpuno posvetiti vinima, fokusirajući se na mirise, okuse i teksture.

Prvi vikend u ožujku već tradicionalno je rezerviran za najznačajniji poslovni vinski događaj u Hrvatskoj – Vinart Grand Tasting. U dobro poznatom ambijentu Laube, 1. i 2. ožujka od 12 do 19 sati svoja vina izlaže 140 odabranih vinarija s oko 800 etiketa koji predstavljaju idealan uzorak vinskog tržišta Hrvatske. Odlična je to platforma za nabavku vina brojnim poslovnim posjetiteljima koji kreiraju nove vinske karte i ponude za nadolazeću turističku sezonu, a kojima je ovaj sajam prvenstveno i namijenjen. Ugostitelji, sommelieri, F&B manageri i distributeri mogu se besplatno akreditirati na https://grandtasting-vinart.com/ugostiteljske-akreditacije/, dok ostali posjetitelji dnevne ulaznice mogu osigurati po cijeni od 35€ na https://grandtasting-vinart.com/ulaznice-i-proizvodi/?b_product_cat%5B0%5D=24 .

I ove godine Vinart za inozemne novinare priprema Wine press trip – full of life pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice u trajanju od 6 dana, u kojem će novinari iz redakcija Decanter, WineSofa, Ferment, Canopy i dr. kušati hrvatska vina na Silent Tastingu u Esplanadi i na Grand Tastingu u Laubi, a nakon toga će posjetiti neke od ključnih vinarija Međimurja, Plešivice i Istre.

Sve detalje ovogodišnjeg programa zainteresirani mogu pratiti na Facebooku https://www.facebook.com/vinartcroatia i Instagramu https://www.instagram.com/vinart_croatia/?hl=en Vinarta.

Organizatori svim posjetiteljima nadolazećih vinskih događanja savjetuju korištenje pljuvačnica i posuda za izlijevanje te napominju da je korištenje parfema i drugih proizvoda intenzivnog mirisa zabranjeno.

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Šest zlatnih medalja za vinarijiu i destileriju Rossi!

Zlatom su se okitile tri Rossijeve vrhunske malvazije, ali i Epulon Pelinkovac, Travarica i Amaro Istriano Obitelj Rossi ima razloga za slavlje. Na ovogodišnjem 15. Svijetu malvazija, održanom početkom travnja u Poreču, zlato su osvojile tri vrhunske malvazije - tek...

Po 3. put kušamo međimurska vina – Najava Urbanovog u Zagrebu!

Društvo Međimuraca u Zagrebu, u partnerstvu s Udrugom vinara Hortus Croatie, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Turističke zajednice Međimurske županije, s ponosom najavljuje treće izdanje događaja "Najava Urbanovog u Zagrebu". Tom prilikom pozivaju sve...

Dojmovi sa zadnjeg Weekend Food Festivala u Rovinju…!

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja, koji su tijekom tri dana trajanja trećeg po redu Weekend Food Festivala imali priliku učiti i družiti se s najboljima od najboljih kad je...

Povodom 30. rođendana Pivovare Medvedgrad – Brundanje uz najjače hrvatske rock ikone! 

Središnja Medvedgradova rođendanska proslava na najjačem dvodnevnom rock događaju u Hrvatskoj! Pivovara Medvedgrad 5. i 6. srpnja u svom dvorištu u Huzjanovoj 36 slavi veliki jubilej na najrockerskiji mogući način, s dva dana nezaustavljivog Brundanja - Craft, Rock...

Casanova Rosé nova vinska senzacija iz vinskog podruma TILIA estate!

Nakon uspjeha pjenušca EL (Emperor of Love) Brut Nature Roséa – stiže najnovija kreacija Matjaža Lemuta, enologa i vlasnika vinskog podruma TILIA estate - Kuća crnog pinota iz Slovenije, Casanova Rosé  premijerno je predstavljen javnosti putem 11. Pink Day, festivala...