Mramorizacija u Novom Zagrebu – Steakhouse MARBLE!

Od ovog mjeseca, Novi Zagreb ima novu gastro destinaciju koja će privući ljubitelje mesa. Steak show, ples s vatrom i vatreni topovi bili su dio programa otvorenja restorana Marble u Središću. Na otvaranju ovog spektakularnog steakhousea okupilo se tristotinjak uzvanika, među kojima su bili prijatelji i poslovni partneri Marbče tima.…

Od ovog mjeseca, Novi Zagreb ima novu gastro destinaciju koja će privući ljubitelje mesa. Steak show, ples s vatrom i vatreni topovi bili su dio programa otvorenja restorana Marble u Središću. Na otvaranju ovog spektakularnog steakhousea okupilo se tristotinjak uzvanika, među kojima su bili prijatelji i poslovni partneri Marbče tima.

Iza projekta Marble stoji tim ljudi koje ste već mogli upoznati u restoranu Chevo’s u Zapruđu. Počevši 2015. godine s idejom da pruže najbolji roštilj Zapruđancima, ljubav prema mesu i roštilju odveli su ih korak dalje. Chevo’s je svoj put odležavanja mesa započeo 2017. s prvom komorom za suho zrenje od skromnih 100 kg, a danas, na ulazu u Marble, imaju komoru za 1500 kg mesa koju su sami izradili.

Glavni likovi ove priče su Ante i Nikola Kovačević te chef Tomislav Trboglav. Još 2018. godine, počeli su sanjariti o Steakhouseu, označavajući ovaj veliki ugostiteljski iskorak kao novi smjer u njihovoj gastronomskoj priči pod nazivom – WE KNOW MEAT!.

Vlasnici objašnjavaju da se ime Marble spontano nametnulo, ne samo zato što , na engleskom, znači mramor, već  i zbog izraza “mramorizacija”, koji se odnosi na stupanj intermuskularne masnoće kod goveda. Ova karakteristika posebno je važna kod najcjenjenijih japanskih wagyu steakova, čija se kvaliteta ocjenjuje prema masnoći.

Restoran Marble se ističe centralnom komorom za suho dozrijevanje mesa, u kojoj odležava preko 10 različitih pasmina goveda u kapacitetu od preko 1500 kg. Pored nje, nalaze se i dvije privatne sobe koje se mogu spojiti u jedan prostor za proslave ili poslovna okupljanja. U donjem dijelu restorana, koji prima preko 120 gostiju, ističe se impozantan grill iz Španjolske, ekskluzivno izrađen za Marble. Najbolji pogled na njega pruža se iz Marble rooma, koji se nalazi odmah pored. Za dizajn i interijer prostora zaslužan je arhitekt Vedran Oštarić i projektni biro Arhitektura Treće Dimenzije, uz suradnju s Filipom Fiolićem.

Chef Tomislav Trboglav, suvlasnik restorana Marble, izjavljuje: “Oduvijek sam bio fasciniran vatrom i mesom i godinama sam se educirao, obilazio restorane i radio u brojnim kuhinjama, sve dok me život nije doveo do braće Kovačević, koji su prepoznali moju strast i s kojima sam se upustio u gastronomske avanture koje su odredile moj daljnji profesionalni put. Marble je perjanica moje karijere i nadam se da ćemo vam u daljnjem radu uspjeti prenijeti našu viziju modernog steakhousea.”

Marble je od 1. veljače otvoren za goste i nudi mogućnost odabira pasmine goveda, rezanja steaka i vremena odležavanja mesa, od 7 do 100+ dana. Osim steakova, Marble nudi široki izbor kreativnih jela od ribe i sezonskog povrća, predstavljenih u neobičnim kombinacijama, kao i internacionalne klasike u njihovoj interpretaciji, poput beef tartara i Cezar salate koji se pripremaju pred gostima. Selekciju deserata priprema slastičarka Marina Andrijanić, koja kombinira naizgled neobične okuse u jedinstvene slatke kreacije.

Goran Petrić

Za potpuni užitak, tu je impresivna vinska karta s preko 220 etiketa iz Hrvatske i svijeta, a fantastičan izbor destilata i signature koktela brine se sommelier Goran Petrić, koji je istovremeno i bar manager.

Otvorenje steakhousea Marble definitivno stavlja kvart Središće na gastronomsku kartu Hrvatske, a tim iz Marblea obećava niz zanimljivih događanja u narednim mjesecima.

****

Marble Steakhouse Zagreb

Ulica Ede Murtića 2E, Zagreb, Croatia
01 2201 500
 Fotografije : Matej Rebernišak / Julio Frangen
Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Sezonski, slasno i živopisno – novi jelovnik kultnog Le Bistroa Esplanade!

Salata od mladoga graška i mente s mousseom od jogurta, ikrom pastrve i hrskavom košaricom od piva i rižina brašna, kroket od maslina s marmeladom od rabarbare, salikornijom i aiolijem od maslinovog ulja, usoljena tuna s carpacciom od lubenice, hladnom juhom od...

Ljetni koktel PRI NAMI!

Potpuno autentično i romantično dvorište u samom srcu grada do kojega vas vode Stube Ivana Zakmardija, a poruka putem podsjeća da nazovete svoju mamu, jedno je od najurbanijih novijih mjesta s dušom u Zagrebu. Otvoren prošloga ljeta, bez velike buke, naslova, PR-ova i...

Fuliranje Summer Sunset – bezbrižnost ljeta u centru Zagreba!

Fuliranje Summer Sunset donosi osvježenje i morsku idilu u srce Zagreba! Bez pakiranja, traženja smještaja, putnih troškova i gužvi na cestama - svi koji se zateknu u Zagrebu od 22. do 28. srpnja praktički iz kreveta moći će skoknuti na plažu! Zahvaljujući Fuliranje...

Srijemski pjenušavi doručak po peti put u vinariji Papak!

U debelom hladu oraha vinarije Papak održan 5. Srijemski Pjenušavi doručak u vinogradu Radoš!   5. Srijemski pjenušavi doručak u vinogradu održan je u subotu 6.07.2024. u kušaonici Vina Papak Ilok, na položaju Radoš, u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb i TZ...

Prvo dvodnevno izdanje Večeri vina i umjetnosti u Osijeku!

Dolaze nam večeri koje će obasjati Osijek poput zvijezda na vedrom nebu. U toplini proljetnog sutona, Turistička zajednica Osječko - baranjske županije vas uz partnere poziva na putovanje kroz čaroliju okusa, zvukova i vizija uz poruku - dobrodošli na Večer vina i...