Mramorizacija u Novom Zagrebu – Steakhouse MARBLE!

Od ovog mjeseca, Novi Zagreb ima novu gastro destinaciju koja će privući ljubitelje mesa. Steak show, ples s vatrom i vatreni topovi bili su dio programa otvorenja restorana Marble u Središću. Na otvaranju ovog spektakularnog steakhousea okupilo se tristotinjak uzvanika, među kojima su bili prijatelji i poslovni partneri Marbče tima.…

Od ovog mjeseca, Novi Zagreb ima novu gastro destinaciju koja će privući ljubitelje mesa. Steak show, ples s vatrom i vatreni topovi bili su dio programa otvorenja restorana Marble u Središću. Na otvaranju ovog spektakularnog steakhousea okupilo se tristotinjak uzvanika, među kojima su bili prijatelji i poslovni partneri Marbče tima.

Iza projekta Marble stoji tim ljudi koje ste već mogli upoznati u restoranu Chevo’s u Zapruđu. Počevši 2015. godine s idejom da pruže najbolji roštilj Zapruđancima, ljubav prema mesu i roštilju odveli su ih korak dalje. Chevo’s je svoj put odležavanja mesa započeo 2017. s prvom komorom za suho zrenje od skromnih 100 kg, a danas, na ulazu u Marble, imaju komoru za 1500 kg mesa koju su sami izradili.

Glavni likovi ove priče su Ante i Nikola Kovačević te chef Tomislav Trboglav. Još 2018. godine, počeli su sanjariti o Steakhouseu, označavajući ovaj veliki ugostiteljski iskorak kao novi smjer u njihovoj gastronomskoj priči pod nazivom – WE KNOW MEAT!.

Vlasnici objašnjavaju da se ime Marble spontano nametnulo, ne samo zato što , na engleskom, znači mramor, već  i zbog izraza “mramorizacija”, koji se odnosi na stupanj intermuskularne masnoće kod goveda. Ova karakteristika posebno je važna kod najcjenjenijih japanskih wagyu steakova, čija se kvaliteta ocjenjuje prema masnoći.

Restoran Marble se ističe centralnom komorom za suho dozrijevanje mesa, u kojoj odležava preko 10 različitih pasmina goveda u kapacitetu od preko 1500 kg. Pored nje, nalaze se i dvije privatne sobe koje se mogu spojiti u jedan prostor za proslave ili poslovna okupljanja. U donjem dijelu restorana, koji prima preko 120 gostiju, ističe se impozantan grill iz Španjolske, ekskluzivno izrađen za Marble. Najbolji pogled na njega pruža se iz Marble rooma, koji se nalazi odmah pored. Za dizajn i interijer prostora zaslužan je arhitekt Vedran Oštarić i projektni biro Arhitektura Treće Dimenzije, uz suradnju s Filipom Fiolićem.

Chef Tomislav Trboglav, suvlasnik restorana Marble, izjavljuje: “Oduvijek sam bio fasciniran vatrom i mesom i godinama sam se educirao, obilazio restorane i radio u brojnim kuhinjama, sve dok me život nije doveo do braće Kovačević, koji su prepoznali moju strast i s kojima sam se upustio u gastronomske avanture koje su odredile moj daljnji profesionalni put. Marble je perjanica moje karijere i nadam se da ćemo vam u daljnjem radu uspjeti prenijeti našu viziju modernog steakhousea.”

Marble je od 1. veljače otvoren za goste i nudi mogućnost odabira pasmine goveda, rezanja steaka i vremena odležavanja mesa, od 7 do 100+ dana. Osim steakova, Marble nudi široki izbor kreativnih jela od ribe i sezonskog povrća, predstavljenih u neobičnim kombinacijama, kao i internacionalne klasike u njihovoj interpretaciji, poput beef tartara i Cezar salate koji se pripremaju pred gostima. Selekciju deserata priprema slastičarka Marina Andrijanić, koja kombinira naizgled neobične okuse u jedinstvene slatke kreacije.

Goran Petrić

Za potpuni užitak, tu je impresivna vinska karta s preko 220 etiketa iz Hrvatske i svijeta, a fantastičan izbor destilata i signature koktela brine se sommelier Goran Petrić, koji je istovremeno i bar manager.

Otvorenje steakhousea Marble definitivno stavlja kvart Središće na gastronomsku kartu Hrvatske, a tim iz Marblea obećava niz zanimljivih događanja u narednim mjesecima.

****

Marble Steakhouse Zagreb

Ulica Ede Murtića 2E, Zagreb, Croatia
01 2201 500
 Fotografije : Matej Rebernišak / Julio Frangen
Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

“VIS u Zagrebu” – Predstavljanje viških vina u Karijoli!

Prvo zajedničko predstavljanje viških vinara u Zagrebu organizirala je TZ grada Visa na čelu s direktorom Markom Dragojevićem, u petak, 12.travnja .2024, u pizzeriji Karijola u Vlaškoj ulici. Mjesto druženja vinskih profesionalaca i medija s viškim vinarima nije...

Vinistra 2024 – tko su šampioni 30. Ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića?

Na 30. Ocjenjivanju vina i jakih alkoholnih pića, tradicionalno održanog kao najavu ovogodišnje Vinistre, najbolje mlade malvazije su iz vinarija Bastian i Deklić, potonji zajedno s Benvenutijem također se ističe kao šampion među teranima. Titulu "Best in Show"...

Braća Benvenuti u Botaničkom vrtu predstavili nove berbe svojih vina!

U prekrasnom ambijentu Botaničkog vrta u Zagrebu braća Albert i Nikola Benvenuti predstavili su nove berbe svojih poznatih vina. Proljeće je doba kada na tržište obično izlaze svježa vina iz prethodne berbe, a često i odležana iz ranijih berbi. Upravo je tako bilo i...

Zagreb Underground -otkrijte tajne zagrebačkog podzemlja u tunelu Grič!

Tri dana sljubljivanja vina i zabave - u tunel Grič stiže ZAGREB UNDERGROUND! Zagreb će od 12. do 14. travnja postati prvi grad u Hrvatskoj, u kojem će se održati Wine & Walk festival pod zemljom i to u tunelu izgrađenom tijekom drugog svjetskog rata prije 79...

11. izdanje festivala PINK DAY Zagreb predsavljeno u Laubi!

U Laubi je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen 11. Pink Day festival koji će se održati u Laubi u subotu, 20. travnja od 11 do 20 sati. Festival će okupiti više od 150 etiketa ružičastih vina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Italije,...