Mramorizacija u Novom Zagrebu – Steakhouse MARBLE!

Od ovog mjeseca, Novi Zagreb ima novu gastro destinaciju koja će privući ljubitelje mesa. Steak show, ples s vatrom i vatreni topovi bili su dio programa otvorenja restorana Marble u Središću. Na otvaranju ovog spektakularnog steakhousea okupilo se tristotinjak uzvanika, među kojima su bili prijatelji i poslovni partneri Marbče tima.…

Od ovog mjeseca, Novi Zagreb ima novu gastro destinaciju koja će privući ljubitelje mesa. Steak show, ples s vatrom i vatreni topovi bili su dio programa otvorenja restorana Marble u Središću. Na otvaranju ovog spektakularnog steakhousea okupilo se tristotinjak uzvanika, među kojima su bili prijatelji i poslovni partneri Marbče tima.

Iza projekta Marble stoji tim ljudi koje ste već mogli upoznati u restoranu Chevo’s u Zapruđu. Počevši 2015. godine s idejom da pruže najbolji roštilj Zapruđancima, ljubav prema mesu i roštilju odveli su ih korak dalje. Chevo’s je svoj put odležavanja mesa započeo 2017. s prvom komorom za suho zrenje od skromnih 100 kg, a danas, na ulazu u Marble, imaju komoru za 1500 kg mesa koju su sami izradili.

Glavni likovi ove priče su Ante i Nikola Kovačević te chef Tomislav Trboglav. Još 2018. godine, počeli su sanjariti o Steakhouseu, označavajući ovaj veliki ugostiteljski iskorak kao novi smjer u njihovoj gastronomskoj priči pod nazivom – WE KNOW MEAT!.

Vlasnici objašnjavaju da se ime Marble spontano nametnulo, ne samo zato što , na engleskom, znači mramor, već  i zbog izraza “mramorizacija”, koji se odnosi na stupanj intermuskularne masnoće kod goveda. Ova karakteristika posebno je važna kod najcjenjenijih japanskih wagyu steakova, čija se kvaliteta ocjenjuje prema masnoći.

Restoran Marble se ističe centralnom komorom za suho dozrijevanje mesa, u kojoj odležava preko 10 različitih pasmina goveda u kapacitetu od preko 1500 kg. Pored nje, nalaze se i dvije privatne sobe koje se mogu spojiti u jedan prostor za proslave ili poslovna okupljanja. U donjem dijelu restorana, koji prima preko 120 gostiju, ističe se impozantan grill iz Španjolske, ekskluzivno izrađen za Marble. Najbolji pogled na njega pruža se iz Marble rooma, koji se nalazi odmah pored. Za dizajn i interijer prostora zaslužan je arhitekt Vedran Oštarić i projektni biro Arhitektura Treće Dimenzije, uz suradnju s Filipom Fiolićem.

Chef Tomislav Trboglav, suvlasnik restorana Marble, izjavljuje: “Oduvijek sam bio fasciniran vatrom i mesom i godinama sam se educirao, obilazio restorane i radio u brojnim kuhinjama, sve dok me život nije doveo do braće Kovačević, koji su prepoznali moju strast i s kojima sam se upustio u gastronomske avanture koje su odredile moj daljnji profesionalni put. Marble je perjanica moje karijere i nadam se da ćemo vam u daljnjem radu uspjeti prenijeti našu viziju modernog steakhousea.”

Marble je od 1. veljače otvoren za goste i nudi mogućnost odabira pasmine goveda, rezanja steaka i vremena odležavanja mesa, od 7 do 100+ dana. Osim steakova, Marble nudi široki izbor kreativnih jela od ribe i sezonskog povrća, predstavljenih u neobičnim kombinacijama, kao i internacionalne klasike u njihovoj interpretaciji, poput beef tartara i Cezar salate koji se pripremaju pred gostima. Selekciju deserata priprema slastičarka Marina Andrijanić, koja kombinira naizgled neobične okuse u jedinstvene slatke kreacije.

Goran Petrić

Za potpuni užitak, tu je impresivna vinska karta s preko 220 etiketa iz Hrvatske i svijeta, a fantastičan izbor destilata i signature koktela brine se sommelier Goran Petrić, koji je istovremeno i bar manager.

Otvorenje steakhousea Marble definitivno stavlja kvart Središće na gastronomsku kartu Hrvatske, a tim iz Marblea obećava niz zanimljivih događanja u narednim mjesecima.

****

Marble Steakhouse Zagreb

Ulica Ede Murtića 2E, Zagreb, Croatia
01 2201 500
 Fotografije : Matej Rebernišak / Julio Frangen
Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Po 3. put kušamo međimurska vina – Najava Urbanovog u Zagrebu!

Društvo Međimuraca u Zagrebu, u partnerstvu s Udrugom vinara Hortus Croatie, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Turističke zajednice Međimurske županije, s ponosom najavljuje treće izdanje događaja "Najava Urbanovog u Zagrebu". Tom prilikom pozivaju sve...

Dojmovi sa zadnjeg Weekend Food Festivala u Rovinju…!

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja, koji su tijekom tri dana trajanja trećeg po redu Weekend Food Festivala imali priliku učiti i družiti se s najboljima od najboljih kad je...

Povodom 30. rođendana Pivovare Medvedgrad – Brundanje uz najjače hrvatske rock ikone! 

Središnja Medvedgradova rođendanska proslava na najjačem dvodnevnom rock događaju u Hrvatskoj! Pivovara Medvedgrad 5. i 6. srpnja u svom dvorištu u Huzjanovoj 36 slavi veliki jubilej na najrockerskiji mogući način, s dva dana nezaustavljivog Brundanja - Craft, Rock...

Casanova Rosé nova vinska senzacija iz vinskog podruma TILIA estate!

Nakon uspjeha pjenušca EL (Emperor of Love) Brut Nature Roséa – stiže najnovija kreacija Matjaža Lemuta, enologa i vlasnika vinskog podruma TILIA estate - Kuća crnog pinota iz Slovenije, Casanova Rosé  premijerno je predstavljen javnosti putem 11. Pink Day, festivala...

Najavljena 30. Vinistra!

Promotivnim filmom i predstavljanjem novog, modernog vizualnog identiteta u Zagrebu najavljeno jubilarno 30. izdanje Vinistre! Sve je spremno za 30. Vinistru, izložbu vina i vinske opreme koja je odavno postala omiljeno mjesto susreta vinskih profesionalaca i...