Zagrijavanje za Eurosong na Strossmayerovom uz kamenice i pjenušac!

Ove subote, 11. svibnja , Asian Street Food Festival krcat je programima – od 200 porcija gratis kamenice i pjenušca preko degustacije Crobucha kombuche do zagrijavanja za nastup Baby Lasagne! Drugi Asian Street Food Festival u punom je jeku, a uz nikad raznovrsniju ponudu egzotičnih delicija na 11 kućica, za…

Ove subote, 11. svibnja , Asian Street Food Festival krcat je programima – od 200 porcija gratis kamenice i pjenušca preko degustacije Crobucha kombuche do zagrijavanja za nastup Baby Lasagne!

Drugi Asian Street Food Festival u punom je jeku, a uz nikad raznovrsniju ponudu egzotičnih delicija na 11 kućica, za zadnja dva dana, subotu i nedjelju, najavljuje i bogat popratni program.

Tako će se u subotu 11. svibnja od 14 sati na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu moći besplatno kušati 200 porcija malostonskih kamenica tvrtke Marikomerc uz pjenušac Reserva Real, od podneva sve do 16 sati u subotu i nedjelju trajat će gratis degustacija Crobucha kombuche, tijekom cijelog vikenda posjetitelji se mogu opustiti uz tajlandsku masažu, a za subotu i nedjelju su najavljeni i nastupi tajlanske plesne skupine s tradicionalnim programom.

Euforija oko nastupa Baby Lasagne nije zaobišla ni Aziju, barem ne onu u srcu Zagreba, stoga će u subotu od 13 sati na Strossmayerovom trgu DJ Alvize održati Eurosong Warm Up program te će posjetitelji moći istovremeno uživati u slasnim sushijima, gyozama, bao bunsima, tuna tartar sendvičima, tikka masali, pad thaiju, ramenu, K-dogsima i azijskim burgerima, uz zarazne ritmove hita Rim Tim Tagi Dim, ali i drugih najvećih eurovizijskih uspješnica.

Tjedan iza nas također je bio prepun zanimljivih događanja i privukao je brojne obožavatelje azijske gastronomije i kulture. Posjetitelji su već prvog dana mogli doživjeti dobrotvorni Tuna Cutting Show za koji je cijelu divlju plavoperajnu tunu donirala tvrtka Marikomerc za Udrugu Down Zagreb. U četvrtak je čak 16 ekipa sudjelovalo u napetom Food kvizu koji je vodio Domagoj Jakopović Ribafish a najbolje ekipe osvojile su vrijedne nagrade – najbolje tri ekipe su tako osvojile 200, 100 i 50 eura na potrošačkoj kartici Metroa, dok je nakon napetog pripetavanja četveroplasirana ekipa nagrađena hranom i pićem na Festivalu.

Tradicionalno, predzadnji tim je osvojio rundu pića, a svi su se odlično zabavili i pokazali zavidno poznavanje azijske gastronomije, geografije i kulture. U petak od 18, 30 sati na rasporedu je radionica Pinelli & Vino, a od 21 sat silent kino by Staropramen i projekcija korejskog hita Parazit.

Odličnu atmosferu svakoga dana festivala još dodatno zagrijavaju izvrsni DJ-i, nakon Kung Food Fighting programa DJ-a Stanka Bondže u četvrtak, petak je rezerviran za Asiachellu DJ-a Mede, u subotu nas nakon dnevnog Eurosong zagrijavanja očekuje Sav Thai Jazz i DJ Jazzozo, a Festival u nedejlju navečer zatvara Silk Road Closure i DJ Kanca.

Svima koji još nisu, donosimo i djelić atmosfere od prethodnih dana uz poziv da iskoriste sunčan vikend i dožive Put Svile u malom na Asian Street Food Festivalu.

****

Sve novosti, termine događanja i načine prijava možete svakodnevno doznati prateći Asian Street Food Festival na Facebooku i Instagramu.

 Mjesto: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb

Trajanje: 06. – 12. svibnja 2024.

Radno vrijeme : 12:00 – 24:00 sata

Ulaz: besplatan

****

Foto: Sandro Sklepić

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

WINE, OLIVE AND HERITAGE FESTIVAL – Jelsa 2024!

5. Wine, olive & heritage festival  u Jelsi na otoku Hvaru! 5. Festival vina, maslina i baštine održat će se 24. i 25. svibnja 2024. godine u Jelsi na otoku Hvaru. Ove godine, festival će trajati dva dana, a domaći sudionici promovirat će kulturu otoka Hvara na...

Priča o škrletu na Regionali 2024. u Beogradu!

Hotel Metropol Palace u Beogradu bio je domaćin još jednog izdanja prestižnog događaja - Vinskog Salona Regionala 2024. Ovaj renomirani događaj okupio je više od 50 vinarija iz regije, predstavljajući širok spektar vina napravljenih od autohtonih sorti s ovih...

Autohtone hrvatske vinske sorte u fokusu 30.Festivala vina MoslaVina!

Manifestacija "Festival vina - MoslaVina Kutina 2024. i izložba vina izvornih hrvatskih sorti" održat će se 30. put u Kutini 24. i 25. svibnja 2024. u organizaciji Turističke zajednice grada Kutine i Udruge vinogradara i voćara Moslavine „Lujo Miklaužić“ Kutina. Ovo...

11. hrvatsko homebrew prvenstvo u Zmajskoj pivovari!

U organizaciji udruge ‘Pivari Grada Zagreba’ u subotu, 1. lipnja u prostorima Zmajske pivovare održava se 11. Hrvatsko Homebrew Prvenstvo. U Gradu Zagrebu, ali i okolici, gotovo da nema tog kućnog pivara, pivskog suca, kušača piva ili pivopije koji se ne sjeća...

Vina Kabaj & Jean Michel Morel u Vintesi!

Predivno, i vruće, subotnje popodne proveli smo u vinoteci Vintesa gdje smo imali priliku susresti Jean Michel Morela, koji nam je predstavio paletu vina KABAJ koja se trenutno nude na hrvatskom tržištu. Mogli smo kušati: Dva Pet Nat-a, San Lurinz - Hydra i Corvus,...