Vinski hedonizam na luksuznoj jahti Desire!

Vinsko hedonističko krstarenje na luksuznoj jahti Desire – provedite predivnu jesen na hrvatskom jugu!! Želite li si priuštiti nekoliko dana nezaboravnoga hedonističkog krstarenja na luksuznoj jahti Desire, a volite vina, posebice hrvatske izvorne sorte? Ovo je prilika koja se ne propušta! Pozivamo Vas na ovo „terroirsko“ luksuzno putovanje u „režiji“ prof. Marije…

Vinsko hedonističko krstarenje na luksuznoj jahti Desire – provedite predivnu jesen na hrvatskom jugu!!

Želite li si priuštiti nekoliko dana nezaboravnoga hedonističkog krstarenja na luksuznoj jahti Desire, a volite vina, posebice hrvatske izvorne sorte? Ovo je prilika koja se ne propušta! Pozivamo Vas na ovo „terroirsko“ luksuzno putovanje u „režiji“ prof. Marije Vukelić, vinske promotorice i edukatorice, koja se zadnjih desetak godina bavi prezentacijama, radionicama, vinskim edukacijama i zanimljivim vinskim temama.

Marija Vukelić – voditeljica programa terroirskog krstarenja

Cilj putovanja je vinskim ljubiteljima, znalcima i amaterima, ponuditi jedinstvenu Terroir wine & dine yachting turu, u toplim bojama jeseni – u posezoni, kada nema gužve i kada se može doista guštati svim čulima jer naš Jadran ne vrvi turistima.

Luksuz i hedonizam je motiv koji karakterizira naše putovanje, a usput, neprimjetno, gosti mogu upijati i vinsko znanje. Jeste li bili u listopadu na hrvatskim otocima? Doživljaj je poseban, boje, okusi i mirisi su čarobni! Mi smo bili – i ponavljamo doživljaj već 3. put te vam ga toplo preporučujemo!

***

Split – Vis – Korčula – Pelješac – Hvar -Split 

Krstarenje se sastoji od 6 dana uživanja od jutra do večeri, uz iznimna iskustva sljubljivanja hrane i vina, ali i proučavanja „terroira“, tj.posebnih položaja gdje raste loza, gdje uspijeva fantastično grožđe i potom, različitim metodama vinifikacije, prema ideji vinara, nastaju vrhunska vina.

***

Kapetan Jakov Cepernić

Putovanje počinje u subotu, u Splitu, kada se na uvodnoj večeri upoznajemo s posadom broda i putnicima (jedni s drugima). Kapetan Jakov Cepernić će nam objasniti pravila krstarenja, a onda slijedi prva večera gdje uz jela i vina Središnje Dalmacije, Zagore i zaleđa upoznajemo sorte i vina (debit, zlatarica, babić, trnjak) uz nazočnost vinara.

Večeru u 4 slijeda priprema chef de cuisine jahte Ante Kozina. Večeru vodi i o vinima vam govori Marija Vukelić.

***

U nedjelju ujutro isplovljava se prema Visu, katkada na tom putu zna biti i nemirno more, ali to je posebno iskustvo, jer more je more. Volimo ga u svim njegovim licima i oblicima.

Bilo more pjenušavo ili ne, u plovidbi prema Visu, nakon doručka, na programu je Pjenušava marenda uz pjenušac lokalne sorte, Marija Vukelić uvodi nas u viško vinogorje i najavljuje koje ćemo terroire i vinare upoznati na Visu.

Da ne bi bilo previše hrane, bit će i hodanja po vinogradima –  upoznaju se viška polja – Tihobraće, Dračevo Polje, Milna,  uz stručno vodstvo Monike Radišić. Nakon šetnje, ako želimo možemo na kavu u Komižu, a ako ne – odmor je na jahti, do večere kada nam dolaze vinari i predstavljaju svoja vina.

***

U ponedjeljak se isplovljava prem Korčuli, crnom otoku bijelih vina, kako su ga nazivali u prošlosti.Tijekom plovidbe na pjenušavoj marendi uz korčulanski pjenušac,  

Korčulansko vinogorje predstavlja Marija Vukelić. Jahta se veže u gradu Marka Pola, kroz Korčulu nas vodi turistički vodič, a poslije nas put vodi u Lumbardu na „Lumbarajsko polje“, domovinu sorte grk.

Lumbarajsko polje

Upoznajemo pješčani terroir i povijest grka uz stručno vodstvo Maje Cebalo te ručamo (ako želimo) uz neke od vinara iz udruge Grk Lumbarda. Nakon grka – vrijeme je za pošip!

pošip

Minibusom obilazimo čarsko i smokvičko polje, najpoznatije terroire pošipa i saznajemo priču o nastanku sorte. Na vinskoj večeri na jahti, sljubljuju se jela i korčulanska vina uz stručno vođenje Marije Vukelić i uz goste vinare. Večeru priprema chef  jahte Ante Kozina.

***

U utorak se plovi prema Pelješcu, poluotoku predivnih položaja, vrijednih ljudi, moćnih vina. Ploveći prema Trpnju, na „pjenušavoj marendi“ Marija Vukelić priča vam o povijesti vina na Pelješcu i o posebnim položajima plavca malog.

Položaj Dingač

Prva stanica na poluotoku je Muzej vina u Putnikovićima, ondje je prva degustacija vina s vinarima te obilazak položaja Ponikve,  Potomje i Dingač.  Na vinskoj večeri na jahti, sljubit ćemo jela i pelješka vina uz goste vinare.

Muzej vina u Putnikovićima

***

U srijedu se plovi prema Hvaru, našem najsunčanijem otoku s dugom tradicijom vinogradastva i vinarstva.  Uz hvarski pjenušac, na pjenušavoj marendi – Hvarsko vinogorje predstavlja Marija Vukelić.

Pristajemo u Jelsi, te uz stručno vodstvo dipl.ing.agr. Ivane Krstulović Carić upoznajemo terroire Starogradskog polja.

Ručak je (prema želji) u poznatoj konobi Vrisnik gdje nas čeka najbolja peka na otoku. Obilazak vinograda Južne strane otoka (Ivan Dolac) & šetnja po vinogradima planirana je poslije ručka.

Ivan Dolac

Ako netko želi na kavicu u grad Hvar, i to možemo organizirati, a tko ne želi, može se odmoriti na jahti do večere.

             

Na vinskoj večeri na jahti, sljubljujemo hranu i hvarska vina uz stručno vođenje Marije Vukelić i goste vinare udruge Hvarski vinari.

***

U četvrtak se plovi prema Splitu. Nakon doručka, slijedi i Pjenušavi pozdrav / Sparkling Bye Bye na kojemu rezimiramo iskustva s krstarenja i nudimo vam, u Splitu, posjet jednom garažnom vinaru – da nam se vinsko putovanje zaokruži  – vinski!

Luksuz, hedonizam, terroir, vinari, vino, hrana  i more –  u pomno razrađenom programu,   na luksuznoj jahti, događaju se samo dvaput godišnje i samo u našoj organizaciji, a prigodu da u 6 dana upoznate preko 20 vinara – osobno, da s njima razgovarate, da kupite vina kojih nema u svim vinotekama  – rijetko će vam netko drugi pružiti. Plovite s nama, otkrijte ljepote našega Jadrana – i uživajte svim čulima s nama, jer osjećaj sreće i zadovojstav dugo traje i nakon povratka doma.

Marija & Renata

Info:

Marija Vukelić – voditeljica programa terroirskog krstarenja – marijavukeliczg@gmail.com

Renata Nevidal, – voditeljica putovanja – renata.nevidal@globtour.hr

Partneri putovanja:

Savjetnik za putovanja – Travel Advisor  https://travel-advisor.eu/

Foto Foodie  – www.juliofrangenfoto.com

www.facebook.com/HedonistTerroirCroatia

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Šest zlatnih medalja za vinarijiu i destileriju Rossi!

Zlatom su se okitile tri Rossijeve vrhunske malvazije, ali i Epulon Pelinkovac, Travarica i Amaro Istriano Obitelj Rossi ima razloga za slavlje. Na ovogodišnjem 15. Svijetu malvazija, održanom početkom travnja u Poreču, zlato su osvojile tri vrhunske malvazije - tek...

Savršena destinacija za opuštanje u srcu Like – Otkrijte Janju Goru!

U srcu netaknute Like, svega sat i pol vožnje od Zagreba ili Rijeke, nalazi se Janja Gora - pravo otkriće za sve koji traže idealno mjesto za team building, proslave ili jednostavno bijeg od svakodnevice. Ovo jedinstveno imanje nudi bogat izbor aktivnosti koje će...

Po 3. put kušamo međimurska vina – Najava Urbanovog u Zagrebu!

Društvo Međimuraca u Zagrebu, u partnerstvu s Udrugom vinara Hortus Croatie, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Turističke zajednice Međimurske županije, s ponosom najavljuje treće izdanje događaja "Najava Urbanovog u Zagrebu". Tom prilikom pozivaju sve...

Casanova Rosé nova vinska senzacija iz vinskog podruma TILIA estate!

Nakon uspjeha pjenušca EL (Emperor of Love) Brut Nature Roséa – stiže najnovija kreacija Matjaža Lemuta, enologa i vlasnika vinskog podruma TILIA estate - Kuća crnog pinota iz Slovenije, Casanova Rosé  premijerno je predstavljen javnosti putem 11. Pink Day, festivala...

Najavljena 30. Vinistra!

Promotivnim filmom i predstavljanjem novog, modernog vizualnog identiteta u Zagrebu najavljeno jubilarno 30. izdanje Vinistre! Sve je spremno za 30. Vinistru, izložbu vina i vinske opreme koja je odavno postala omiljeno mjesto susreta vinskih profesionalaca i...