Uspješno održana 2. Jelsa Trail utrka na otoku Hvaru!

U subotu, 15. travnja, održana je 2. Jelsa Trail utrka u predivnom okruženju netaknute prirode otoka Hvara. Utrka se sastojala od tri različite dionice: kratke staze – SRDELICA (5 km), srednje staze – ŠKARPINA (11 km) i duge staze ŠANPJER (20 km). Više od 370 trkača iz Hrvatske i inozemstva okupilo…

U subotu, 15. travnja, održana je 2. Jelsa Trail utrka u predivnom okruženju netaknute prirode otoka Hvara. Utrka se sastojala od tri različite dionice: kratke staze – SRDELICA (5 km), srednje staze – ŠKARPINA (11 km) i duge staze ŠANPJER (20 km).

Više od 370 trkača iz Hrvatske i inozemstva okupilo se kako bi se suočili s izazovom i uživali u prekrasnom krajoliku. Trkači su prolazili kroz guste borove šume, preko kamena i kamenih zidova, uz potok i kroz uske staze koje su vodile do vrha brda s kojeg se pružao prekrasan pogled na Jelsu i okolne otoke.

Pobjednik utrke na dugoj stazi bio je Jadran Domančić, dok je kod žena pobjedu odnijela Dagmar Imrichova. Na srednjoj stazi najbrži su bili Mia Pamuković Žuvela i Ante Roguljić dok su na kratkoj stazi pobjednici bili Jelena Surjan i Emil Jones.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo odazivom trkača te su istaknuli da je utrka bila uspješna i sigurna zahvaljujući brojnim volonterima koji su pratili utrku.

Jelsa Trail utrka privukla je veliku pozornost ljubitelja prirode i trkača, a organizatori najavljuju još sličnih događaja u budućnosti kako bi se promovirala netaknuta priroda Hvara i potaknula aktivnost u prirodi.

****

SRDELICA – staza dužine  5 km, visinska razlika  +260 m

Staza je bila prikladna za početnike i djecu, a za one koji su željeli sudjelovati ležernije, a mogli su je proći šetnjom. i. Start i cilj bio je na rivi u Jelsi, a tijekom staze sudionici su imali predivan pogled na okolicu Jelse s drevne kule Tor. Na stazi nisu bile postavljene okrepne stanice, a vremenski limit za završiti utrku iznosio je 2 sata.

****

ŠKARPINA – staza dužine 11 km, visinska razlika +420m

Ova staza je prikladna za početnike ali i za natjecatelje u nešto boljoj kondiciji. Start i cilj utrke bili su na rivi u Jelsi. Nakon uspona i prolaska pokraj kule Tor, stazom se prolazilo kroz vodi kroz maslinike i vinograde u pitoresknoj Pitvi odakle se vraćalo nazad u Jelsu.  Natjecatelji su na stazi imali jedno mjesto za okrepu u Pitvama (7km). Vremenski limit za završiti utrku bio je 3 sata.

****

ŠANPJER –  staza dužine 20 km,  visinska razlika  +620m

Najduža staza bila je zahtjevna i zahtjevala je  određenu razinu kondicije. Tehnički nije nije bila jako zahtjevna. Kao i na prve dvije, i ova utrka imala je start i cilj u Jelsi. Nakon prolaska pokraj drevne kule Tor, trkači su prolaskom kroz Pitve, nastavili putem koji prati trasu poznate Procesije za križen. Put je vodio kroz predivna mala mjesta u okolici Jelse – Pitve, Vrisnik, Svirče, Vrbanj i Vrboska. Na stazi su se nalazile dvije okrepne stanice: Pitve (7 km) i Vrbanj (12 km), a vrijeme potrebno za završiti utrku bilo je 4 sata.

****

Kako bi sve prošlo u najboljem redu i na zadovoljstvo natjecatelja, i organizatora, cijeli događaj pripomogli su svojim uslugama dragi sponzori:

Mina Beach Bar & Restaurant
Restoran Davor
Restoran Step up
Konoba Nono
Slastičarnica Jelsa
Restoran Figura
Vina Carić
Restoran Me&Mrs. Jones
Uljara Božić
Mardešić d.o.o.

Fotografije: Vedran Rafael Janić

TZ Jelsa
Udruga Dalmacija Trails  – www.dalmacijaultratrail.com

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Savršena destinacija za opuštanje u srcu Like – Otkrijte Janju Goru!

U srcu netaknute Like, svega sat i pol vožnje od Zagreba ili Rijeke, nalazi se Janja Gora - pravo otkriće za sve koji traže idealno mjesto za team building, proslave ili jednostavno bijeg od svakodnevice. Ovo jedinstveno imanje nudi bogat izbor aktivnosti koje će...

Po 3. put kušamo međimurska vina – Najava Urbanovog u Zagrebu!

Društvo Međimuraca u Zagrebu, u partnerstvu s Udrugom vinara Hortus Croatie, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Turističke zajednice Međimurske županije, s ponosom najavljuje treće izdanje događaja "Najava Urbanovog u Zagrebu". Tom prilikom pozivaju sve...

Dojmovi sa zadnjeg Weekend Food Festivala u Rovinju…!

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja, koji su tijekom tri dana trajanja trećeg po redu Weekend Food Festivala imali priliku učiti i družiti se s najboljima od najboljih kad je...

Povodom 30. rođendana Pivovare Medvedgrad – Brundanje uz najjače hrvatske rock ikone! 

Središnja Medvedgradova rođendanska proslava na najjačem dvodnevnom rock događaju u Hrvatskoj! Pivovara Medvedgrad 5. i 6. srpnja u svom dvorištu u Huzjanovoj 36 slavi veliki jubilej na najrockerskiji mogući način, s dva dana nezaustavljivog Brundanja - Craft, Rock...

Casanova Rosé nova vinska senzacija iz vinskog podruma TILIA estate!

Nakon uspjeha pjenušca EL (Emperor of Love) Brut Nature Roséa – stiže najnovija kreacija Matjaža Lemuta, enologa i vlasnika vinskog podruma TILIA estate - Kuća crnog pinota iz Slovenije, Casanova Rosé  premijerno je predstavljen javnosti putem 11. Pink Day, festivala...