Premium priča No. 5 – Salvelina rapsodija

U ove hladne, tmurne zimske dane – Istra u srcu Zagreba! I to u restoranu No No No u Preradovićevoj gdje su getovci Silvija Munda i Tomislav Stiplošek, udruga za kulturu stola G.E.T. – za novinare upriličili svoju 5. Premium priču. Ovog puta bila je to „Salvelina rapsodija“, simfonija maslinovog ulja.

DSC_4888

DSC_4861

Uz šest sljedova ponuđena su ulja pulske uljare Salvela, koja su predstavili Sandra i Marko Krstačić: za dobrodošlicu (uz biser pjenušac Giovanni L. Palčića) domaći kruh s uljem buža, uz mousse od kozica pendolino, uz bruschette s marinarom i inćunom leccione. Glazirane juneće obraze pratilo je ulje leccino, a filet trlje Aurum, sjajna mješavina nekoliko sorti – lecciona i leccina, buže i bjelice. Finale je bio sjajan sorbetto s moštom od jabuka i autohtonom bjelicom.

DSC_4934

DSC_4877

DSC_4921

DSC_4938

DSC_4964

Ove sjajne zalogaje pratila su i odlična vina Medea iz iste firme, malvazija Montiron ’15 i merloti Punta Greca ’13 i ’12, ovaj drugi iz trolitrene boce jeroboam, ograničenih količina i označenih serijskim brojem.

DSC_4925

DSC_4953

DSC_4966

DSC_4958

Maslinici  su na odličnom položaju kod Barbarige, te Fažane, a vinogradi oko Vodnjana. Restoran No No No otvoren je potkraj prošle godine, i hrana i vina u njemu su hrvatska. Jela su predstavljali Gordan Graovac, voditelj restorana i kuhar Kornelije Malić, dok je o vinima govorila Jelena Puh Miloš, na čelu Eno expert akademije.

DSC_4900

DSC_2362

 

Tekst : Vitomir Andrić – 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *