Opatovina – The beer street!

Tradicionalno pivsko druženje, četvrto izdanje Opatovina Beer Festa održalo se 20. i 21. srpnja, petak i subotu na Trgu Petrice Kerempuha i duž Opatovine , uz gotovo 80 različitih piva iz više od 20 pivovara.

Kao i prijašnjih godina i ove se na Opatovina Beer Festu moglo uživati u pivima najboljih domaćih craft pivara.

Točionicima su vladali:  The Garden BreweryZeppelin Craft BreweryZmajska pivovaraPriMarius craft pivovaraNova runda,Pivovara MedvedgradVarionicaCrafter’sPivionica i 5th Element.

Bilo je i nekoliko posebnih piva iz Engleske (Lotus peak iz londonske pivovare Fourpure i Illusion Black IPA – Moor Beer Company ) , Švedske ( Berliner Spaz švedskih stručnjaka za kisela i divlja piva –  Brekeriet Beer AB / Malmo i sour s jagodama Dugges Bryggeri pivovare iz Landvettera  )  i Slovenije ( Sour sister  Reservoir Dogs Brewery  / Nova Gorica i pivovarna Ressel iz Podbočja).

Kako bi napitci od hmelja lakše tekli niz grlo, pripremali su se i posebni zalogaji koji idu uz pivo, a atmosferu su zagrijali nastupi DJ Ozrena Kanceljaka – Kance te svirke bendova…

Ove se godine posjetiocima pivske ulice  predstavio  Bubbly bar, simpatično vozilo s kojeg se točila  Piena, pjenušac proizveden Charmat metodom od vinskih sorti jaskanskog kraja – Beli Plavec, Štajerska belina, Šipon i Kraljevina.


Bubbly bar Pienu koristi i kao osnovu za pjenušave koktele – Belvedere, Italicus, Hugo prosecco, Rossini twisted, Lychee Li koje je pripremala vlasnica Tamara Domljanović.

Foto priča s 4.Opatovina Beer Festa na: https://www.facebook.com/pg/juliofrangenfotofoodie/photos/?tab=album&album_id=1794185344000741

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *