UKUSI VOJVODINE

Prošlog vikenda, u novosadskom Limanskom parku, održan je gastronomski festival “Ukusi Vojvodine”. Bili smo tamo i ovo je foto priča iz Novog Sada.

Festival „Ukusi Vojvodine“ je ideja organizatora da se Vojvodina brendira kao prepoznatljiva enogastronomska destinacija koja privlači mnogobrojne turiste i zaljubljenike u dobru kapljicu i zalogaj, promovirajući male poljoprivredne proizvođače i  tipične vojvođanske proizvode.

Vinarija Kovačević

“Za početak, meze od mangulice do ljutog kulena i raznih sireva sa orasima ili bosiljkom, pa onda pređite na juhe od morke i fazana, perkelte, paprikaše, nasuvo s krumpirom ili kupusom, pa zasladite sa rezancima s makom, kitnikezom ili šnenoklama.”

Vinska akademija Srbije WSET – vina by Ljubica Radan WSET level 3

Svinjske kobasice

Razbeerbriga Brewery

Natjecanje za najbolje kuhare – 2nd Vojvodina Culinary Cup  

Ideja organizatora bila je podsjetiti nas na tradicionalno domaćinstvo, gdje se ništa ne baca i sve može još najmanje jednom iskoristiti, sve na festivalu  je napravljeno od paleta, metalnih bačava, kalemova za žicu i kablova, drvenih i plastičnih gajbica, bala sijena i svega onoga što možete naći kod bake u dvorištu. Ekološki svjesno i odgovorno, festival nudi posuđe i ambalažu od recikliranog papira i biorazgradive plastike, i na radionicama se posvećuje pažnja važnim temama iz oblasti ekologije i obnovljivih izvora energije.

Pileči paprikaš

prof. Aleksandar Dujin

Više fotografija na: https://www.facebook.com/756888277730458/photos/?tab=album&album_id=1882224288530179

http://ukusivojvodine.rs/festival-gastronomije-ukusi-vojvodine/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *