Hrvatska vina preko Nizozemske stigla u Curaçao na Karibe!

Po prvi put u povijesti hrvatska su vina dostupna i na Karipskim otocima Curaçao i Bonaire.

Vina su onamo stigla na incijativu nizozemskih distributera Maria Pranića i Diederika Swarta iz tvrtke Croatiangrapes.com  koja je ekskluzivni uvoznik i distributer hrvatskih vina za zemlje Beneluxa.

Croatiangrapes.com u Nizozemskoj zastupa osam hrvatskih vinarija, podijeljenih u četiri glavne vinske regije: Istra, Zagorje, Slavonija i Dalmacija. Od sada vina su u distribuciji na Karipskim otocima  Curaçao i Bonaire preko lokalnog distributera, tvrtke Servir Frais.

Na Karibima će se tako moći kušati vina hrvatskih vinarija Feravino, PP Orahovica, PZ Svirče i  Kabola.  Predstavnici vinarija su sorte graševina, istarska malvazija, plavac mali, frankovka i muškat momjanski. U  Serviru Frais već su od prije bili zainteresirani za vina iz Hrvatske, ali ih je bilo presloženo samostalno uvoziti. Budući da je Croatiangrapes.com već uvozio vina u Nizozemsku, sve je postalo  puno lakše te su naša vina preko Rotterdamske luke stigla u Curaçao.

Servir Frais je trgovina vinom za privatne klijente i ugostiteljska poduzeća,a osnovana je u gradu Curaçao 2007. godine.  Glavno tržište prodaje je upravo Curaçao, a tvrtka također opskrbljuje susjedni otok Bonaire.

Gospodin Arie Pieter Imhoff iz Servir Fraisa rekao je: “Zbog dobre prodaje velikih vina iz novog vinskog svijeta, a posebno  južnoameričkih vina, odlučili smo prodaju usredotočiti na europska vina, uglavnom francuska. Sada, jedanaest godina kasnije, naša se ponuda europskih vina mijenja: i dalje ima francuskih vina, ali bolje su zastupljeni  i Španjolska, Portugal i Italija. Sada smo i Hrvatsku dodali u naš portfelj.  Drago nam je što smo prvi u ovoj regiji počeli prodavati hrvatska vina – raznolikost Hrvatske i raznolikost hrvatskih vina su me ugodno iznenadile. Nakon degustacije s Diederikom  Swartom iz Croatiangrapes.com, uvjerili smo se kako vaša vina definitivno pripadaju našem starom, svjetskom vinskom dućanu! ”

http://www.croatiangrapes.com/

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *