MLADO MEĐIMURJE!

Jesen nam donosi predivne boje, okuse i mirise. Ove nam je jeseni stiglo i nešto potpuno novo, MLADO Međimurje!

Inspirirani poznatim svjetskim vinskim regijama koje svake jeseni predstavljaju svoja mlada vina, međimurski vinari domaćoj su javnosti premijerno predstavili šest etiketa mladih vina kao što je to uobičajeno u Francuskoj i Austriji.

David Štampar, Tea Dvanajščak, Marko Cmrečnjak, Petar Kocijan, Denis Kunčić i Nenad Preiner kreirali su mlada vina svatko sa svojim osobnim pečatom. Da se od sorti silvanac zeleni, rizvanac, chardonnay, sauvignon, pinot bijeli i muškat žuti mogu dobiti zanimljiva mlada vina, na iznimno uspješnoj promociji, u zagrebačkom restoranu Dubravkin, potpotvrdili su enolog Miodrag HruškarSiniša Lasan, sommelier i ocjenjivač na natjecanju Decanter World Wine Awards koji je ujedno predstavio i svaku od etiketa mladih vinara.

Mlada vina zamišljena su kao pitka, lagana i osvježavajuća, a upravo je to odlika svih šest novih etiketa Mlado Međimurje. Riječ je o iznimno lijepim, elegantnim, lepršavim vinima s nižim postotkom alkohola. A uz njih smo mogli kušati i nekoliko zanimljivih jela koja prate njihovu svježinu okusa i mirisa.

Druga generacija poznatih vinarskih obitelji podigla je ljestvicu više, a to potvrđuje i ovaj projekt jer se njime po prvi put u Hrvatskoj na tržište plasiraju mlada, svježa, mirisna vina različitih bijelih sorti pod jednim nazivom – Mlado Međimurje. Mladi vinari iz Međumurja, naše najsjevernije vinske regije, vjeruju u uspjeh svoje odlične ideje i vrlo dobrih vina.

Druženja uz mlada vina u ovo predblagdansko vrijeme sigurno će postati trend koji će se nastaviti i narednih godina.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *