Kino Dunav – Festival Dunava u kinu Europa

Kako i priliči toj regiji, jela i pila u obilju je bilo ovog utorka u kinu Europa! U Zagreb je „skrenuo“ Dunav; u srcu Metropole održana je manifestacija Festival Dunava; u Kinu Dunav predstavljeni su hrana, vina, turistički i kulturni proizvodi, manifestacije Slavonije i Baranje te Vojvodine.

Kulenova seka, švargle, kobasice, nadasve slasna šunka u kruhu, čvarkuše, poderane gaće, tačci… i još mnoštvo ukusnih delicija popraćeno je s vinima Srednjeg Dunava.


Nakon svečanog otvorenja u predvorju kina Europa, održan je „Panel Srednji Dunav – nova turistička destinacija“. Najavljeni su govornici: Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Mislav Matišić, Javna ustanova Županijska razvojna agencija OBŽ, Jasmina Beljan Iskrin, koordinatorica projekta Central Danube Tour ispred Dunavskog centra za kompetenciju, Dan Vidošević, korporativni direktor BTravela i Vlado Poznić, voditelj turističke agencije Maksi-tours i vlasnik osječkog hotela Maksimilian.


Ovo predstavljanje dio je prekograničnog projekta Hrvatske i Srbije financiranog iz fondova Europske unije, a u kojem sudjeluju institucije Osječko-baranjske županije, Grada Iloka i Vojvodine.
– Poticanje razvoja turizma, podizanje razine kvalitete i raznolikosti turističke ponude te promoviranje zajedničke destinacije, temeljni su ciljevi ovog jedinstvenog projekta prekogranične suradnje koji je rezultirao kreiranjem devet atraktivnih turističkih paketa. Ovo je posljednja u nizu promotivnih aktivnosti projekta vrijednog 575.856 eura, koji je trajao 20 mjeseci – kaže Mislav Matišić, voditelj projekta. – Cilj stvaranja destinacije Srednjeg Dunava je turistička valorizacija Dunava kao jednog od najvrjednijih geografskih brandova Europe i jače pozicioniranje Hrvatske na karti podunavskih zemalja – dodaje Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije

U predvorju nemilice se kušalo slasne zalogaje i pijuckalo fina vina, a na katu je održana i degustacija delicija Srednjeg Dunava, uz nadahnut glazbeni nastup Zrinke Posavec.

Uslijedila je vinska radionica kroz vinogorja Srednjeg Dunava „Vina Dunava“, s voditeljima članovima Udruge Dekanter.


Uz brojne goste i uzvanike, „s ceste“ su navratili mnogi Zagrepčani i Zagrepčanke i uživali u raskošnoj ponudi.

Tekst: Vito Andrić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *