Nijemac Marc Almert najbolji sommelier svijeta!

U spektakularnoj završnici natjecanja za najboljeg sommeliera svijeta – ASI Contest for Best Sommelier of the World, koja je u petak, 15. ožujka, pred više od 1.100 gledatelja, okončana u Elisabeth centru u Antwerpenu (Belgija), pobijedio je Nijemac Marc Almert dok je titulu viceprvaka osvojio Latvijac Raimonds Tomsons. Trećeplasirana je Dankinja Nina Hojgaard Jensen.

Kao kuriozitet ovogodišnjeg svjetskog prvenstva ističemo da se među četiri vina za identifikaciju u finalu našla i Kabolina Malvazija Amfora.

Rekordan broj od 66 natjecatelja, 63 nacionalna i tri kontinentalna prvaka, od 11. do 15. ožujka međusobno su se nadmetali za titulu najboljeg svjetskog sommeliera, koju je do sada nosio 29 -godišnji Šveđanin Arvid Rosengren. Na prvenstvu sommeliera sudjelovao je i naš predstavnik Ivan Jug, iz zagrebačkog Noela i postigao zavidan uspjeh.

Organizator svjetskog natjecanja sommeliera je A.S.I (The Association de la Sommellerie Internationale) uz logističku potporu domaćina – Guilde des Sommeliers de Belgique.

Pobjednik će titulu najboljeg svjetskog sommeliera nositi iduće tri godine.

http://sommelier.hr/
 
 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *