Vinarija Kozlović u Esplanadi predstavila Malvaziju 2018!


U četvrtak popodne, 11.04. održala se, u Le Bistrou zagrebačkog hotela Esplanade promocija nove Kozlovićeve Malvazije berbe 2018.

Antoanella i Gianfranco Kozlović predstavili su odabranom društvu distributera i prijatelja, na svom tradicionalnom druženju u Esplanadi, svoju novu Malvaziju iz berbe 2018. Tako su nam ispričalii kako malvazija berbe 2018. definitivno spada među najbolje Kozlovićeve mlade malvazije unatrag desetak godina. Na nosu je zrela, s aromama marelica i breskve, mekana i zaokruženog okusa te ugodno mineralna što pokazuje sortnost, ali i stilistiku vinarije.

Uz uživanje u lijepo rashlađenom vinu, Esplanadin gastro tim nam je pripremio i menu s nekoliko interesantnih zalogaja poput ribanog paškog sira s crvenim zeljem, usoljenog brancina mariniranog u peršinu s aiolijem, pečene šparoga i kavijar od pastrve te svježe jagode s kremom od limuna


Usoljeni brancin, mariniran u soku od peršina, hrskavi chorizzo, aioli od chorizza

Pečene šparoge s mariniranim kozicama u lardu, kadaif, kavijar od pastrva, maslinovo ulje

Maringue s kremom od limuna,sviježe jagode i menta

Na kraju nam je Antonella Kozlović natočila izvrsnu i još uvijek svježu Malvaziju iz 2012. godine, koja se lijepo uklopila za završetak druženja te se pridružila primjerima vrhunskih odležanih malvazija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *