COCKTAIL WEEK 2019 ZAGREB

Ovog ponedjeljka, 13.05., u lijepom art – deco ambijentu Lounge & Cocktail Bara  1925 zagrebačkog Hotela Esplanade, započeo je Cocktail Week Zagreb 2019. Uz prigodno serviranje martini koktela najavljen je ovogodišnji program.

Ovogodišnji Cocktail Week Zagreb traje od 13. do 19. svibnja a barovi koji će čitav tjedan imati posebno kreirane koktel karte po promotivnim cijenama su:  A Posto, A Most Unusual Garden, Botaničar, Cooltura Hub, Dežman, Dežman Mini Bar, Egoist Cvjetno, Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar, Glow Bar, Noel, Roots, Swanky, Verde Centar i Gin Bar Kosta. Svi ovi barovi vam, uz promotivne cijene, nude i dodatni popust od 10%, ukoliko plaćate Mastercard® i Maestro® karticama. 

Osim ovih promotivnih karti, neki od navedenih barova će ugostiti i barmene iz drugih gradova Hrvatske i Europe koji će na nekoliko sati pokazati svoja znanja i vještine zagrebačkoj publici.


Ivana Marešić


Na otvaranju večernjeg programa u Dežman Mini Baru gostovala je Ivana Marešić iz dublinskog 1661 Bara., polufinalistica prošlogodišnjeg World Class Ireland natjecanja. Ova profesionalna barmenica za koktel ponudu pripremila je tri svoja koktela:
Ces’t La Vie, Neće Grom U Koprive i Rosa Salvaje.

Utorak 14.05.

Još jedan natjecatelj irskog World Classa koji je zadnje dvije godine bio u finalu – Alan Petrović iz Americana Bara u Dublinu, gostuje u Botaničaru od 19:00.

Jedan od najmlađih barmena iz prve postave sad već bivšeg zagrebačkog koktel bara Aperitivo, Marko Pećnik gostuje u Rootsu (bivši Basement) od 21:00. Marko je odnedavna bar menager The Street Food Cluba u Utrechtu koji je prošle godine proglašen najboljim restoranskim konceptom u Nizozemskoj.

Srijeda 15.05.

U A Posto se od 19:00 pred zagrebačku publiku nakon više od 10 godina vraća Slaven Macura koji se koktelima i industrijom pića već neko vrijeme bavi u Dubaiu. 

Od 21:00 za bar Swanky Monkey Gardena staje Milan Ormanović koji zajedno s Alanom Petrovićem vodi dublinski Americana Bar i koji principijelno nikad ne izlazi na koktel natjecanja iako ima puno toga za pokazati.

Četvrtak 16.05.

Ukoliko radite u ugostiteljstvu ili vezanim industrijama, na ovom linku http://bit.ly/cwzg2019 se možete prijaviti za Industry Night party sa početkom u 20:00 u Galeriji Klovićevi dvori. Svi CWZG gosti na ovom partiju imaju svoje pop-up barove, a svi sponzori prezentiraju svoje proizvode. Događanje je u potpunosti bezgotovinsko – plaćanje je moguće samo karticama, a Mastercard i Maestro vam osiguravaju 10% popusta.

Petak 17.05.

Dan je rezerviran za stručni program u Galeriji Klovićevi dvori, a ovo je finalni raspored predavanja:

12.30 The Journey to minimalism – Remy Savage (Artesian, London)

13.25 Elevate your spirit – Sharla Ault (Nardini Distillery)

13.55 The Sensorium Menus – Joe Schofield (Schofield’s Bar, Manchester)

14.50 Reinventing the spirits – Vesna Jurak (Badel 1862)

15.30 The Power of Social Media – Eddie Rudzinskas & Danil Nevsky (Cocktails for You) 

16.25 Panel: Making it abroad – Croatian diaspora bartenders

17.05 What Makes a Great Bartender – Chris Edwardes 

Vrhunac zagrebačkog tjedna koktela bit će dvodnevno događanju na otvorenom koje će se održati u petak i subotu, 17. i 18.05. na Platou Gradec gdje vas očekuje 16 pop-up barova iz čitave Hrvatske, štand sa hranom Vida Nikolića kojim najavljuje svoj novi zagrebački projekt, a za glazbu se brinu DJi Pytzek i Werft. Događanja oba dana počinju od 18:00 do 01:00 .

Za sve detaljne informacije pratite CWZG na Facebooku i Instagramu ili posjetite njihove službene stranice www.cocktailweekzagreb.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *