Ice Product – kraljevi leda iz Osijeka!

Ice Product d.o.o. jedna je od prvih tvrtki u Hrvatskoj koja se počela baviti proizvodnjom proizvoda od leda, a specijalizirana je i jedina proizvodi vrhunske kristalno čiste kocke leda. Vlasnica Ice Producta Mihaela Radovanović rekla nam je da sa suprugom Borisom osmišlja proizvode od leda koji se izrađuju ručno, a “klesaju”…

Ice Product d.o.o. jedna je od prvih tvrtki u Hrvatskoj koja se počela baviti proizvodnjom proizvoda od leda, a specijalizirana je i jedina proizvodi vrhunske kristalno čiste kocke leda.

Vlasnica Ice Producta Mihaela Radovanović rekla nam je da sa suprugom Borisom osmišlja proizvode od leda koji se izrađuju ručno, a “klesaju” se i skulpture od leda. Najmonumentalniji su ledeni ice barovi, zamrzavanje proizvoda i predmeta od leda u ledenim blokovima (cvijeće, logotipi, boce pića, raznovrsni promotivni predmeti) te raskošne ledene skulpture za svečane prigode, različite događaje ili marketinške potrebe neke tvrtke.

Drugi dio proizvodnje su premium kristalno čiste kocke leda (u veličinama po želji kupca) te ugostiteljski visokokvalitetni konzumni led.

Tvornica leda nudi nekoliko različitih proizvoda od leda. Kristalno čisti blokovi od leda (105×50×25, 100×50×20cm i 50×40×20cm) su iskoristivi za razne namjene kao i figure od leda, raznih veličina, većinom za svečane prigode.
Sjajan primjer domišljatosti i kreativnosti osječke tvrtke “Ice product” su jedinstvene jaslice od leda koje su bile smještene ispred osječke Konkatedrale u okviru manifestacije “Advent u Osijeku” 2017. godine.

U ponudi Ice Producta je i led za ugostitelje koji je, zahvaljujući strogoj kontroli kvalitete, kristalno čist i postojan satima.


Također je moguće i zalediti predmete u ledene blokove. Ice product nudi i izradu ledenih skulptura pred publikom, tzv. Ice-carving što je uvijek poseban događaj na eventima.

“Naša je posebnost na tržištu u tome što ručno izrađujemo kocke od leda i kockice u svim veličinama po želji kupca, kao i ledene kugle. Razlika je u tome što imamo potpuno drukčiji sustav hlađenja vode koji traje danima, obično četiri do pet dana, sloj po sloj. Led proizveden na ovaj način mnogo je gušći i teži od klasičnog leda, a ručno ga i režemo i pakiramo. Prva smo tvrtka u Hrvatskoj koja se time bavi “- kaže Boris Radovanović, jedan od najvećih kreativaca tvrtke Ice Producta.


“Sipanjem pripremljene vode u posebno postrojenje koje ima kalup 100x50x25 cm te sa zaleđivanje vode s jedne strane pomoću pumpi omogućujemo kružno kretanje vode te samim time izbacujemo zrak iz vode gdje nakon 4 dana dobijemo led (blokove leda) bez mjehurića zraka koji je samim time puno gušći i teži te se takav led puno sporije topi u piću.
Nakon dobivenih blokova, led ide na rezanje u odabrane dimenzije ili na Ice carving odnosno oblikovanje po željenim skulpturama i oblicima”, zaključuje Boris.


Danas led Ice Producta možete vidjeti u ponudi elitnih kafića i restorana u Hrvatskoj kao i u većini top hotela na Jadranu. Ice Product izvozi konzumni led i u Austriju i Njemačku u trgovačke lance te se tako tvrtka može pohvaliti i važnim izvozom! Sretno!

http://www.iceproduct.hr/

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Dođite Kod Bake na 3. Međunarodni festival tripica – 1. lipnja 2024!

Ili ih obožavate, ili ih ne jedete, tripice su jelo siromašnih ljudi koji nisu imali ništa drugo za jesti nakon što su podmirili davanja crkvi i feudalcima. A danas, kad se svi vraćamo organskim vinima i starinskim receptima, za filekima diljem regije vlada prava...

Ribafish se sprema za novi plivački podvig – RokPoluotok!

RokPoluotok – Uskoro počinje plivanje oko Istarskog poluotoka!  Nova sportsko-edukativna avantura profesora geografije i food blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha i Udruge RokOtok počinje 23. lipnja održavanjem radionica diljem istočne obale Istre i plivanjem više od...

URBANOVO 2024 – sjajna promocija vina međimurskih vinara!

Dom kulture u Štrigovi proteklog je vikenda bio mjesto slavlja bogate vinogradarske tradicije i uživanja u izvrsnim međimurskim vinima na još jednom Festivalu Pušipela. U sklopu ovogodišnje manifestacije Urbanovo, u petak je u Štrigovi svečano otvoren Festival...

WINE, OLIVE AND HERITAGE FESTIVAL – Jelsa 2024!

5. Wine, olive & heritage festival  u Jelsi na otoku Hvaru! 5. Festival vina, maslina i baštine održat će se 24. i 25. svibnja 2024. godine u Jelsi na otoku Hvaru. Ove godine, festival će trajati dva dana, a domaći sudionici promovirat će kulturu otoka Hvara na...

Priča o škrletu na Regionali 2024. u Beogradu!

Hotel Metropol Palace u Beogradu bio je domaćin još jednog izdanja prestižnog događaja - Vinskog Salona Regionala 2024. Ovaj renomirani događaj okupio je više od 50 vinarija iz regije, predstavljajući širok spektar vina napravljenih od autohtonih sorti s ovih...