Ice Product – kraljevi leda iz Osijeka!

Ice Product d.o.o. jedna je od prvih tvrtki u Hrvatskoj koja se počela baviti proizvodnjom proizvoda od leda, a specijalizirana je i jedina proizvodi vrhunske kristalno čiste kocke leda. Vlasnica Ice Producta Mihaela Radovanović rekla nam je da sa suprugom Borisom osmišlja proizvode od leda koji se izrađuju ručno, a “klesaju”…

Ice Product d.o.o. jedna je od prvih tvrtki u Hrvatskoj koja se počela baviti proizvodnjom proizvoda od leda, a specijalizirana je i jedina proizvodi vrhunske kristalno čiste kocke leda.

Vlasnica Ice Producta Mihaela Radovanović rekla nam je da sa suprugom Borisom osmišlja proizvode od leda koji se izrađuju ručno, a “klesaju” se i skulpture od leda. Najmonumentalniji su ledeni ice barovi, zamrzavanje proizvoda i predmeta od leda u ledenim blokovima (cvijeće, logotipi, boce pića, raznovrsni promotivni predmeti) te raskošne ledene skulpture za svečane prigode, različite događaje ili marketinške potrebe neke tvrtke.

Drugi dio proizvodnje su premium kristalno čiste kocke leda (u veličinama po želji kupca) te ugostiteljski visokokvalitetni konzumni led.

Tvornica leda nudi nekoliko različitih proizvoda od leda. Kristalno čisti blokovi od leda (105×50×25, 100×50×20cm i 50×40×20cm) su iskoristivi za razne namjene kao i figure od leda, raznih veličina, većinom za svečane prigode.
Sjajan primjer domišljatosti i kreativnosti osječke tvrtke “Ice product” su jedinstvene jaslice od leda koje su bile smještene ispred osječke Konkatedrale u okviru manifestacije “Advent u Osijeku” 2017. godine.

U ponudi Ice Producta je i led za ugostitelje koji je, zahvaljujući strogoj kontroli kvalitete, kristalno čist i postojan satima.


Također je moguće i zalediti predmete u ledene blokove. Ice product nudi i izradu ledenih skulptura pred publikom, tzv. Ice-carving što je uvijek poseban događaj na eventima.

“Naša je posebnost na tržištu u tome što ručno izrađujemo kocke od leda i kockice u svim veličinama po želji kupca, kao i ledene kugle. Razlika je u tome što imamo potpuno drukčiji sustav hlađenja vode koji traje danima, obično četiri do pet dana, sloj po sloj. Led proizveden na ovaj način mnogo je gušći i teži od klasičnog leda, a ručno ga i režemo i pakiramo. Prva smo tvrtka u Hrvatskoj koja se time bavi “- kaže Boris Radovanović, jedan od najvećih kreativaca tvrtke Ice Producta.


“Sipanjem pripremljene vode u posebno postrojenje koje ima kalup 100x50x25 cm te sa zaleđivanje vode s jedne strane pomoću pumpi omogućujemo kružno kretanje vode te samim time izbacujemo zrak iz vode gdje nakon 4 dana dobijemo led (blokove leda) bez mjehurića zraka koji je samim time puno gušći i teži te se takav led puno sporije topi u piću.
Nakon dobivenih blokova, led ide na rezanje u odabrane dimenzije ili na Ice carving odnosno oblikovanje po željenim skulpturama i oblicima”, zaključuje Boris.


Danas led Ice Producta možete vidjeti u ponudi elitnih kafića i restorana u Hrvatskoj kao i u većini top hotela na Jadranu. Ice Product izvozi konzumni led i u Austriju i Njemačku u trgovačke lance te se tako tvrtka može pohvaliti i važnim izvozom! Sretno!

http://www.iceproduct.hr/

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije!

  Brodsko-posavska županija jedan je od (još) neotkrivenih bisera s jedinstvenim gastro-identitetom koji nas poziva da ga otkrijemo, upoznamo, zavolimo i – uvijek mu se vraćamo. Osim atraktivne izletničke destinacije s mnoštvom ponuđenih aktivnosti, romantičari...

In Cultura Veritas: Okus vina – dodir baštine!

  U četvrtak, 2. srpnja 2020. održana je studijska tura na Zelinskoj i Plešivičkoj vinskoj cesti kojom je promovirana kulturna i vinska ponuda ovog dijela Zagrebačke županije. Tura je provedena kao dio prekograničnog projekta In cultura veritas, sufinanciranog iz...

Gurmanski izlet iz snova u društvu Malene i Klepetana!

Jedinstveni gastro-identitet Brodsko-posavske županije najbolja je pozivnica za posjet ovome kraju, atraktivnoj izletničkoj destinaciji, poznatoj po jednoj od najljepših ljubavnih priča,  ljubavi dviju roda - Malene i Klepetana. Uz upoznavanje ljepota kraja i kulturne...

Ljeto na Krku 2020 – aktivan weekend program kao uvod u sezonu!

U mjesecu lipnju pokrenuta je kampanja Visit Krk Island – A Place To Call Home s ciljem stvaranja osjećaja sigurnosti, ugode i relaksacije na otoku Krku, u suradnji svih turističkih zajednica s otoka Krka, a s posebnim naglaskom na bogatu ponudu aktivnog odmora. Na...

Moja putovanja: Crveni grad – Marrakech!

U doba karantene, lijepo je sjetiti se nekih posebnih putovanja. Ovo je jedno od takvih, a dočarat ću s malo riječi, a puno fotografija! Marrakech ili Marrākeš (Marakeš)) je grad u podnožju planina Atlas u jugozapadnom Maroku. Uz Fes, Meknes i Rabat. Jedan je od...

Pin It on Pinterest

Share This