Ice Product – kraljevi leda iz Osijeka!

Ice Product d.o.o. jedna je od prvih tvrtki u Hrvatskoj koja se počela baviti proizvodnjom proizvoda od leda, a specijalizirana je i jedina proizvodi vrhunske kristalno čiste kocke leda. Vlasnica Ice Producta Mihaela Radovanović rekla nam je da sa suprugom Borisom osmišlja proizvode od leda koji se izrađuju ručno, a “klesaju”…

Ice Product d.o.o. jedna je od prvih tvrtki u Hrvatskoj koja se počela baviti proizvodnjom proizvoda od leda, a specijalizirana je i jedina proizvodi vrhunske kristalno čiste kocke leda.

Vlasnica Ice Producta Mihaela Radovanović rekla nam je da sa suprugom Borisom osmišlja proizvode od leda koji se izrađuju ručno, a “klesaju” se i skulpture od leda. Najmonumentalniji su ledeni ice barovi, zamrzavanje proizvoda i predmeta od leda u ledenim blokovima (cvijeće, logotipi, boce pića, raznovrsni promotivni predmeti) te raskošne ledene skulpture za svečane prigode, različite događaje ili marketinške potrebe neke tvrtke.

Drugi dio proizvodnje su premium kristalno čiste kocke leda (u veličinama po želji kupca) te ugostiteljski visokokvalitetni konzumni led.

Tvornica leda nudi nekoliko različitih proizvoda od leda. Kristalno čisti blokovi od leda (105×50×25, 100×50×20cm i 50×40×20cm) su iskoristivi za razne namjene kao i figure od leda, raznih veličina, većinom za svečane prigode.
Sjajan primjer domišljatosti i kreativnosti osječke tvrtke “Ice product” su jedinstvene jaslice od leda koje su bile smještene ispred osječke Konkatedrale u okviru manifestacije “Advent u Osijeku” 2017. godine.

U ponudi Ice Producta je i led za ugostitelje koji je, zahvaljujući strogoj kontroli kvalitete, kristalno čist i postojan satima.


Također je moguće i zalediti predmete u ledene blokove. Ice product nudi i izradu ledenih skulptura pred publikom, tzv. Ice-carving što je uvijek poseban događaj na eventima.

“Naša je posebnost na tržištu u tome što ručno izrađujemo kocke od leda i kockice u svim veličinama po želji kupca, kao i ledene kugle. Razlika je u tome što imamo potpuno drukčiji sustav hlađenja vode koji traje danima, obično četiri do pet dana, sloj po sloj. Led proizveden na ovaj način mnogo je gušći i teži od klasičnog leda, a ručno ga i režemo i pakiramo. Prva smo tvrtka u Hrvatskoj koja se time bavi “- kaže Boris Radovanović, jedan od najvećih kreativaca tvrtke Ice Producta.


“Sipanjem pripremljene vode u posebno postrojenje koje ima kalup 100x50x25 cm te sa zaleđivanje vode s jedne strane pomoću pumpi omogućujemo kružno kretanje vode te samim time izbacujemo zrak iz vode gdje nakon 4 dana dobijemo led (blokove leda) bez mjehurića zraka koji je samim time puno gušći i teži te se takav led puno sporije topi u piću.
Nakon dobivenih blokova, led ide na rezanje u odabrane dimenzije ili na Ice carving odnosno oblikovanje po željenim skulpturama i oblicima”, zaključuje Boris.


Danas led Ice Producta možete vidjeti u ponudi elitnih kafića i restorana u Hrvatskoj kao i u većini top hotela na Jadranu. Ice Product izvozi konzumni led i u Austriju i Njemačku u trgovačke lance te se tako tvrtka može pohvaliti i važnim izvozom! Sretno!

http://www.iceproduct.hr/

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Definitivno – PROŠEK nije PROSECCO!

U srijedu, 28.02. glasanje o novoj Uredbi - zaštita prošeka ide dalje! U uvodnom govoru održanom u hotelu Dubrovnik, zastupnik Tonino Picula istaknuo je važnost pristupa bez arogancije u raspravi o novoj uredbi Europske unije o oznakama izvornosti. Ova uredba, koja će...

WO&H – Wine, Olive & Heritage Festival Jelsa 2024!

Turistička zajednica općine Jelsa raspisuje Javni poziv za sudjelovanje na Wine, Olive & Heritage Festivalu koji će se održati od 24.05. do 25.05.2024.g.! Za sudjelovanje na manifestaciji mogu se prijaviti obrti, samostalne djelatnosti i udruge koje se bave...

Skijanje u Zimskom Raju Salzburger Sportwelt -12 Peaks Trophy!

U srcu Alpa, u regiji Salzburger Sportwelt, smjestila se prava zimska idila - ski regija Flachau. Ovog puta, priča počinje s posjetom 12 Peaks Trophy, jedinstvenim skijaškim izazovom koji se proteže kroz pet dolina i pet vrhova, a ukupno obuhvaća preko 46 km staza...

Obertauern – raj i za neskijaše!

RAJ ZA NESKIJAŠE  Većina hotela u Obertauernu su obiteljski, i posao se prenosi iz generacije u generaciju, domaćini se trude zadovoljiti svakoga gosta. Hotelom Alpenland s 4 zvjezdice u središtu Obertauerna  upravlja obitelj Bernhofer. Iz njega izlazite izravno na...

Obertauern, omiljeno i najsnježnije skijaliste u Austriji!

Obertauern - omiljeno austrijsko skijalište ali i - raj za neskijaše! Obertauern, poznato austrijsko skijalište, nalazi se u pokrajini Salzburger u Austriji i ove je godine već u prosincu bilo zatrpano snijegom, što nije bio slučaj prethodnih godina. Obertauern leži...