Dunav Art Festival – rezultati ocjenjivanja vina

Rezultati održanog „Međunarodnog ocjenjivanja vina podunavskih zemalja DAF“ u Iloku, 15.06.2019.

Činjenica da su prostori kroz koje protječe Dunav od davnina poznati po uzgoju vinove loze i proizvodnji iznimno dobrih vina, u prilično sličnim ekološkim uvjetima, sličnom sortimentu, kao i povezanosti u zajedničkim iskustvima i znanjima proizvodnje grožđa i vina, bila je dovoljno snažan motiv za pokretanje ovog doista jedinstvenog ocjenjivanja, a potom i predstavljanja svim posjetiteljima Dunav Art Festivala, široke i bogate lepeze vina podunavskih zemlja. U Iloku, prošle subote, 15. lipnja, održano je ocjenjivanje vina podunavskih zemalja.

Međunarodna komisija, pod predsjedanjem prof. dr. Bernarda Kozine, ocijenila je pristigla vina iz Slovačke, Srbije i Hrvatske.

Među prijavljenim vinima najbolje ocjene dobila su vina kako slijedi:

Traminac Principovac , izborna berba prosušenih bobica, 2011. – Iločki podrumi, Ilok, Hrvatska – Ukupni šampion ocjenjivanja i pobjednik u grupi poluslatkih, slatkih i predikatnih vina.

Traminac Radosh, 2015. – Vina Papak, Ilok, Hrvatska Pobjednik u grupi bijelih mirnih suhih i polusuhih vina.

Cabernet Franc, 2016. – TRS, Ilok, Hrvatska Pobjednik u grupi crnih suhih i polusuhih vina.

Velika zlatna priznanja dobili su : Traminac Principovac , izborna berba prosušenih bobica, 2011. – Iločki podrumi, ukupni šampion ocjenjivanja Traminac Radosh, 2015. – Vina Papak Traminac , ledena berba, 2016., Vina Papak

Na ocjenjivanju su ukupno osvojene 3 velike zlatne diplome, 27 zlatne, 34 srebrne, 4 brončane te 2 priznanja.

Informacije o ostalim dobitnicima, možete naći na www.ilok.hr. Svečana dodjela priznanja održat će se u subotu, 06. srpnja 2018. u Iloku, u dvorcu Odescalchi u 20 sati u sklopu manifestacije „Dunav Art festivala“. Na navedenom mjestu i na taj dan moći će se kušati nagrađena vina. Cilj ovog ocjenjivanja je da naše, Hrvatsko Podunavlje postane središnje mjesto okupljanja vinogradara i vinara iz svih podunavskih zemalja, mjesto na kojem će se javnosti, odnosno posjetiteljima ove manifestacije svake godine predstavljati ponajbolja vina koja se rađaju uz Dunav.

Geslo cijelog projekta Dunav Art Festivala, Dunav teče i spaja, u potpunosti je primjenjivo i u pogledu vina, jer rijetko što kao vino ljude uveseljava, okuplja i povezuje.

Više informacija na: Dunav Art Festival
http://tzo-bilje.hr/dunav-art

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *