Vinske zvijezde 2019 #5: nima Splita do Splita!

5. ocjenjivanje projekta Vinske zvijezde održano je u Splitu, 29.8. u novootvorenom „Time boutique hotelu.  Uređen s posebnom pažnjom, s  wellnessom i malom oazom mira s paunovima,  nedaleko poznate tvrđave Gripe,  ovaj hotel zove na aktivni odmor i ugodno druženje. Ideja vlasnika hotela je od slučajnih gostiju i prolaznika učiniti prijatelje koji vole fine stvari  i vraćaju se s osmijehom.  Osoblje hotela,  na čelu su voditeljem Ivicom Đogašem,  osiguralo je  prostor i ukusne zalogaje te su iznimno profesionalno odradili svoje prvo vinsko događanje i prvo veliko ocjenjivanje projekta Vinske zvijezde izvan Zagreba.

Na splitskom ocjenjivanju partneri su bili vlasnici konzultantske vinske tvrtke VinoLike, Alen Gulan i Siniša Koceić, koji već godinama educiraju vinsku scenu Dalmacije  – organizirajući razne promocije, radionice, savjetovanja, edukacije, sajmove, pomažu  vinarima i vinarijama u što boljoj promidžbi te plasiranju proizvoda na tržište.  Djelatnicima hotela, restorana, vinskih barova  pružaju stručno savjetovanje i usavršavanje s ciljem što boljeg i kvalitetnijeg pružanja usluge te poboljšanja turističke ponude. Zanimljivim i vrlo popularnim vinskim radionicama Vino u sridu promoviraju izvorne hrvatske sorte među splitskim vinoljupcima.

U ocjenjivačkoj komisiji su bili: Monika Prović, WSET 3,  Kristina Jukić, sommelierka, Alen Gulan WSET 2, Vinolike, savjetnik za vino;  Zlatko Gall, novinar & connaisseur,  Marija Vukelić, WSET2, voditeljica projekta Vinske zvijezde i  Saša Zec, dipl. ing.agr., enolog, predsjednik komisije splitskog ocjenjivanja.  Vina je besprijekorno posluživao je Vjekoslav Jurisić.

Ocijenjeno je 27 vina od kojih je čak 14 dobilo 4 zvjezdice (90 i iznad 90 bodova). Partner voda projekta Vinske zvijezde je JANA/JAMNICA.

Objave s opisima ocijenjenih vina pratite petkom na blogovima i društvenim mrežama: Vinske zvijezde, Julio Frangen Foto, Vina Mosaica/Dani otvorenih butelja, VinoVito.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *