LokVina – festival autohtonih hrvatskih vina!

U sklopu tradicionalne trodevne manifestacije „Bela nedeja“, po prvi će se put, u Kastvu, na trgu Lokvina, održati „Festival autohtonih hrvatskih vina LokVINA“. , Na festivalu koji će se održati od 5.-7.10. 2019., predstaviti će se15-tak proizvođača autohtonih hrvatskih vina. poput Belice, Jarbole, Žlahtine, Škrleta.

Manifestacija „Bela nedeja“ slavi se u čast mladog vina, odnosno tek otočene mlade belice, a organizatori su Grad Kastav i Turistička zajednica Grada Kastva. „Tradicionalni samanj u čast mladog vina “Bela nedeja“ nije samo sajam mladog vina, već se u Kastvu od davnina tih dana, uz prezentaciju starih zanata, priređuje veliki sajam svakovrsne robe.

Uz brojne ugostiteljske štandove, te mnoštvo kulturnih događanja. “Bela nedelja” ima višestoljetnu tradiciju, a spominje se još u Zakonu grada Kastva iz 1400. godine.

Sam festival LokVina bit će prodajnog karaktera Ovogodišnji izlagači su ispred Udruge “Žlahtina vinogradari i proizvođači vina” :- Poljoprivredna zadruga Gospoja, Kuća vina Ivan Katunar,

Vinska kuća Pavlomir i Vinarija Šipun, ispred Udruge Prijatel ruž, grozja i vina “Belica” – Vina Plovanić, ispred Udruge proizvođača grozja i vina “Jarbola” OPG Ružić, ispred Proizvođačke organizacije “Škrlet”Vinarija Florijanović i Vinarija Trdenić, Udruga vinogradara, vinara i maslinara “Sveta Lucija” iz Crikvenice, Kutjevo d.d., Vrhunska vina “Đurinski” i OPG Pršutana Antolović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *