Ski amadé – Jedinstvena ponuda događanja tijekom zimske sezone 2019./2020.

Austrijska grupa skijališta Ski amadé i partnerska regija Hochkönig predstavili su se u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik Pet regija, 760 kilometara staza, 270 liftova i 260 skijaških koliba i planinskih restorana sa samo jednom skijaškom propusnicom – to je Ski amadé. Salzburški Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig i Großarltal dio su najvećeg…

Austrijska grupa skijališta Ski amadé i partnerska regija Hochkönig predstavili su se u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik

Pet regija, 760 kilometara staza, 270 liftova i 260 skijaških koliba i planinskih restorana sa samo jednom skijaškom propusnicom – to je Ski amadé. Salzburški Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig i Großarltal dio su najvećeg austrijskog skijaškog odmarališta. Pod nazivom TASTE Ski amadé obuhvaćena je kompletna ponuda udruženih skijališta, među koju također spadaju nove gastro-skijaške rute koje skijašima pomažu u pronalaženju najboljih kulinarskih odredišta. Ove je zime novost također opcija  Friend Tracker u aplikaciji Ski amadé Guide, pomoću koje možete locirati vaše prijatelje na skijalištu (dakako, uz njihovu prethodnu suglasnost i ako su i vaši prijatelji digitalno povezani). Događanja u sklopu Ski amadé nećete morati dugo tražiti. Naime, bit će ih toliko da će svatko brzo pronaći nešto za sebe. Posebno široka ponuda ponovno očekuje ljubitelje snježnih parkova pod motom RIDE Ski amadé, kao na primjer tura Cash4Tricks.

Jedinstvena ponuda događanja u Ski amadé tijekom zimske sezone 2019./2020.

Bilo da je riječ o skijaškom svjetskom kupu, ili pak o 10 godina „staroj“ manifestaciji pod nazivom „Tjedan skijanja i vina“, Ski amadé u svakom slučaju nudi mnogo toga tijekom čitave zime. Evo što nikako ne smijete propustiti tijekom ove sezone:

Austria / Salzburg / Gasteinertal / Sportgastein © Claudia Ziegler

Otvaranje skijaške sezone i pokušaj obaranja svjetskog rekorda na Planaiu | 06.12.2019.

Kada Schladming otvara novu sezonu, brojnim live nastupima poput Dimitri Vegas & Like Mike, The Lost Frequencies ili Mike Williams, zajamčena je nezaboravna zabava. Ove će godine tijekom tradicionalnog otvaranja skijaške sezone u istom tjednu biti otvorena i nova gondolska žičara koja će pokušati postaviti novi svjetski rekord: „Najveća gondola na svijetu“.

Winteropening Start Up 20 u Flachau | 13.-15.12.2019.

Povodom otvaranja sezone od 13. do 15. prosinca 2019. u Flachau će, između ostaloga, biti veliki testni centar, poligon za isprobavanje snježnih sportova, kao i uživanje u skijaju, veselica u kolibama, partiji i après-ski zabava s nastupima uživo.

Austria / Salzburg / Gasteinertal / Sportgastein © Claudia Ziegler

Sound & Snow Gastein | 14.12.2019., 18.01. i 4.4.2020.

Prošle se godine povodom otvaranja nove planinske žičare po prvi put održao gla- zbeni festival „Sound & Snow Gastein“, koji će se ove zime podijeliti na tri različita termina. Na velikoj pozornici na parkiralištu žičare u prvom terminu 14. prosinca između ostalih nastupaju reperi Bonez MC & RAF Camora.

Audi FIS spust utrka svjetskog kupa i alpska kombinacija za žene u Zauchenseeu | 11.-12.1.2020.

Pravi spektakl očekuje brojne posjetitelje u terminu od 11. do 12. siječnja 2020. u Zauchenseeu, gdje će se na Kälberlochu u okviru svjetskog kupa voziti zahtjevni ženski spust i alpska kombinacija.

„Plan P“ u Superparku Planai u Schladmingu | 11.1.2020.

Dana 11. siječnja 2020. će se u okviru natjecanja Blue Tomato „Plan P“ u Superparku Planai za pobjedu boriti najbolji natjecatelji u freeskiingu i snowboarderi. Natjecatelji će imati priliku dokazati svoje vještine u različitim kategorijama na vrlo zahtjevnim poligonima.

Audi FIS utrka svjetskog kupa – noćni slalom za žene u Flachau | 14.1.2020.

Vrhunac sezone u sklopu Snow Space Salzburg svakako je Audi FIS utrka noćnog slaloma za žene u okviru svjetskog kupa koja se održava na stazi koja nosi naziv  po slavnom Hermannu Maieru. Najbrže slalomašice na svijetu ovdje će  se  po  9.  put natjecati za naslov najbolje, no isto tako i za najveću novčanu nagradu na žens- kim utrkama snježnog cirkusa.

FIS snowboard svjetski kup u Bad Gasteinu | 14.-15.1.2020. Međunarodna snowboard elita okupit će se od 14. do 15. siječnja  2020.  u Gasteinu, gdje će se pod svjetlima reflektora održati natjecanje u uzbudljivom paralelnom slalomu. Utrke će se održavati na stazi pored nizinske postaje žičare Stubnerkogelbahn.

Ski amadé Cash4Tricks turneje u snježnim parkovima Ski amadé | od siječnja do ožujka 2020. Svaki uspješan skok ili trik nagrađuje se s 5 eura u sklopu Cash4Tricks turneje u snježnim parkovima Ski amadé. Voditelj komentira uživo  zbivanja  na  poligonu, dok profesionalni žiri ocjenjuje izvedene trikove. Sudjelovati može tko god se usudi. Postaje na turneji: 19. siječnja u Superparku Planai u Schladmingu, 26. siječnja u Absolut Parku u Flachauwinklu, 2. i 23. veljače u Snowparku Großarltal, 8. i 29. veljače te 28. ožujka u Blue Tomatoe Kings Parku u Mühlbachu na Hochkönigu, 13. veljače u Snowparku Gastein te 16. veljače u Snowparku Alpendorf.

Ski amadé i Atomic X-Perience Days | od veljače do ožujka 2020. Skitest serija, koja će u pet termina obuhvatiti čitavo područje Ski amadé, svim zainteresiranima, svejedno jesu li freerideri ili freestyleri, žene ili muškarci, nudi na testiranje odgovarajuće skije marke Atomic, pri čemu su termini svaki put popraćeni tematskim okvirnim programom. Od ove se zime po prvi put mogu isprobati i skijaške naočale i kacige marke Atomic.

10 godina Ski amadé Tjedna skijanja i vina | 14.-21.3.2020.

Aberg © Claudia Ziegler

Popularni Tjedan skijanja i vina  ove  se  sezone  održava  već  po  deseti  put.  Preko 20 hotela ponovno će svojim gostima ponuditi pakete na temu „Skijanje i austrijska vina“. U certificiranim skijaškim kolibama na planinama i u hotelima u doli- ni će se u razdoblju od 14. do 21. ožujka 2020. održavati degustacije vina uz priklad- ne degustacijske menije. U Großarlu će se na popularnoj večeri u gondoli na svakoj od nizinskih postaja servirati novi slijed. Najbolji austrijski vinari će na tzv. vinskom obilasku točiti svoja najprofinjenija vina u brojnim hotelima u Großarlu, pri čemu će ljubitelje dobre kapljice od hotela do hotela prevoziti shuttle bus.

Uz vina će se služiti mali zalogaji, a u mnogim će hotelima biti organizirana i glazba uživo. Osim toga, u Großarlu će se upriličiti i velika potraga za zlatom, tzv. Big Bottle Buddeln, na kojoj će sudionicima biti dodijeljene parcele pod snijegom na kojima trebaju kopati u potrazi za Big Bottle u kojoj se nalazi nagrada. Tijekom tjedna skijanja i vina se u Gasteinu također nudi večera u gondolskoj žičari Fulseck. Na Hochkönigu se održavaju Kulinarske kraljevske ture na kojima posjetitelji na skijama idu od kolibe do kolibe i kušaju različita jela.

Osim večere u gondoli, na Hochkönigu možete uživati i u tzv. vinogradarskim gondolama, u kojima vinogradari svojim suputnicima predstavljaju svoje najbolje kapljice. Brojne degustacije vina također se održavaju u sklopu Salz- burger Sportwelta, kako na planini, tako i u dolini. Paralelno s Tjednom uživanja u skijanju i vinima bit će organizirana i tržnica na najvišoj nadmorskoj visini u Alpama, u sklopu koje će u sveukupno 28 koliba na svih pet skijališta biti postavljeni štandovi na kojima će lokalni farmeri i proizvođači prodavati svoje proizvode i nuditi lokalne specijalitete.

Obilazak skijaških koliba s pučkom glazbom na Hochkönigu | 22.03.2020.

Obilazak skijaških koliba, na austrijskom Skihüttenroas, koji je u planu za 22. ožujak 2020., uživa legendarni status. Dok u kolibama svira prava pučka glazba, skijaši se, odjeveni u tradicionalnu odjeću i prastara skijaška odjela, sele od kolibe do kolibe.

Sound Everest Festival na Hauser Kaiblingu | ožujak 2020.

Šest pozornica, tri dana, jedno brdo; Hauser Kaibling u ožujku se pretvara u pozornicu. Za podizanje atmosfere među proljetnim skijašima zaduženi su bendovi najrazličitijih glazbenih smjerova, pri čemu treba posebno istaknuti nastupe u okviru programa „Woodstock puhaće glazbe“, kao i etabliranih Snow Break Europe DJ-eva.

Craft Beer Festival na Hochkönigu | 26.-29.3.2020.

Piva manjih proizvođača trenutno su u trendu. Pogled u raznolikost pivskih okusa nudi Craft Beer Festival od 26. do 29. ožujka na Hochkönigu. Piva se toči ne samo u hotelima, već i u brojnim skijaškim kolibama, uz glazbu uživo i DJ-eve.

Ski amadé Ladies Week | 21.-28.3.2020.

Pod motom „1 + 1 gratis“ žene – i muškarci – uz rezervaciju jednog tjedna odmora i kupnju 6-dnevne skijaške propusnice besplatno dobivaju drugu skijašku propusnicu za isto razdoblje. Osim toga, u regijama u sklopu Ski amadé organiziraju se brojna događanja poput Lady-Ski-Testa ili Skiguiding, odnosno skijanje uz žensko vodstvo ili za žene. Posebno raznolikom ponudom diči se Großarltal, gdje se uz brojne kon- certe uživo održava i skijaška utrka na kojoj se sudionice razvrstavaju prema boji kose.

Sva događanja u sklopu Ski amadé možete pronaći ovdje:

www.skiamade.com/events.

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Definitivno – PROŠEK nije PROSECCO!

U srijedu, 28.02. glasanje o novoj Uredbi - zaštita prošeka ide dalje! U uvodnom govoru održanom u hotelu Dubrovnik, zastupnik Tonino Picula istaknuo je važnost pristupa bez arogancije u raspravi o novoj uredbi Europske unije o oznakama izvornosti. Ova uredba, koja će...

WO&H – Wine, Olive & Heritage Festival Jelsa 2024!

Turistička zajednica općine Jelsa raspisuje Javni poziv za sudjelovanje na Wine, Olive & Heritage Festivalu koji će se održati od 24.05. do 25.05.2024.g.! Za sudjelovanje na manifestaciji mogu se prijaviti obrti, samostalne djelatnosti i udruge koje se bave...

Skijanje u Zimskom Raju Salzburger Sportwelt -12 Peaks Trophy!

U srcu Alpa, u regiji Salzburger Sportwelt, smjestila se prava zimska idila - ski regija Flachau. Ovog puta, priča počinje s posjetom 12 Peaks Trophy, jedinstvenim skijaškim izazovom koji se proteže kroz pet dolina i pet vrhova, a ukupno obuhvaća preko 46 km staza...

Obertauern – raj i za neskijaše!

RAJ ZA NESKIJAŠE  Većina hotela u Obertauernu su obiteljski, i posao se prenosi iz generacije u generaciju, domaćini se trude zadovoljiti svakoga gosta. Hotelom Alpenland s 4 zvjezdice u središtu Obertauerna  upravlja obitelj Bernhofer. Iz njega izlazite izravno na...

Obertauern, omiljeno i najsnježnije skijaliste u Austriji!

Obertauern - omiljeno austrijsko skijalište ali i - raj za neskijaše! Obertauern, poznato austrijsko skijalište, nalazi se u pokrajini Salzburger u Austriji i ove je godine već u prosincu bilo zatrpano snijegom, što nije bio slučaj prethodnih godina. Obertauern leži...