Pjenušava veljača: Šember brut -klasik pjenušave hrvatske scene!

Pjenušava veljača - jedan od pjenušaca koji godinama stoji na vrhu pjenušave scene Hrvatske je -  Šember brut.

Pjenušava “Šemberizacija”

Jedan od pjenušaca koji godinama stoji na vrhu pjenušave scene Hrvatske je –  Šember brut. Klasična metoda, klasično – i pouzdano jako dobar, postojane kvalitete.

„Finoga perlanja, kompleksan, punoga tijela, s mirisom brioša, lijep na mirisu i na nepcu“ – ukratko su ovaj pjenušac Šember brut opisali ocjenjivači na posebnom blagdanskom izdanju projekta „Vinske zvijezde 2020“. U komisiji su bila čak tri enologa (Saša Zec, Jasminka Šaško i Karlo Kos)  – što se može nazvati “strogom” komisijom. Jedan je od pjenušaca koji je odmah „iskočio“ svojom kvalitetom i kompleksnošću na ovom ocjenjivanju te time osvojio 90 bodova.

Vrijeme blagdana je prošlo, ali ovaj paše uz mnoga jela – od hladnih predjela, narezaka, carpaccia s vrganjima, do tradicionalne purice s mlincima. Pjenušac je napravljen tradicionalnom metodom vrenja u boci, onom istom kojom se proizvode najpoznatija pjenušava vina na svijetu – šampanjci.

Svoje pjenušce od milja obitelj Šember i drugi plešivički vinari nazivaju šampusima. S pravom. Duga je tradicija proizvodnje pjenušavih vina na Plešivici, a Šemberi, vinogradarska i vinarska  obitelj, među prvima su se okušali u proizvodnji mjehurića. Kvaliteta njihovih vina raste iz godine u godinu. Ovaj pjenušac je napravljen od sorti chardonnay, pinot bijeli i plavec žuti, izvrsna kombinacija stranih i domaće sorte. Chardonnay mu daje „tijelo“, pinot bijeli eleganciju, a plavec žuti – izvornost. Može li bolje?

Nikola Šember

Dopustimo da nam mjehurići svjetlucaju cijele godine, a ne samo u svečanim prigodama, priuštimo si pjenušavu “šemberizaciju”  – Šember pjenušci će nam uvijek dignuti raspoloženje!

Cijena: 100,00 kn – Miva Galerija vina

Zapamtite datum za najpjenušaviji događaj godine:

#savethedate www.facebook.com/events/633299577301766

Marija Vukelić

Marija Vukelić

Marija Vukelić, prof. francuskog i talijanskog jezika i književnosti, polaznica Vinske akademije WSET, certifikat L2, članica HSK (Hrvatskog sommelier kluba), vinska promotorica.

Arhiva

“Vina Kvarnera u Sloveniji” – zoom promocija vinskih sorti Kvarnera!

U organizaciji Turističke zajednice Kvarnera i Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji, u suradnji s udruženjem “Vina Kvarnera” 25. veljače 2021. godine održana je virtualna vinska degustacija i promocija turističke destinacije Kvarner. Bila je to...

Pjenušava veljača: Misal za sve prilike!

„Pjenušava vina piju se u svakoj prigodi, ne samo u svečanima“ – moto je Salona pjenušavih vina Zagreb, koji je svoje 5. izdanje pomaknuo za 11. lipnja 2021., na terasi OLEANDER zagrebačkog hotela Esplanade. Najavne radionice planirane su potkraj ožujka u hotelu...

Pjenušava veljača: Amoureux – zaljubljeni muškat žuti!

Pjenušac Barun Amoureux Muscat Extra sec! Nježan, mirisan i zavodljiv je pjenušac krašićke vinarije Barun, francuskog imena Amoureux.  Amoureux, ako je pridjev znači zaljubljen, a može biti i imenica pa je značenje riječi -  zaručnik, dragi ili ljubavnik. U svakom...

8. Pink Day Festival – 29.svibnja na terasi MSU!

8. Pink Day – Međunarodni festival mirnih i pjenušavih ružičastih vina

Pjenušava veljača: hvarska zvijezda Danica!

Pjenušava veljača  - Danica 2019 Danica  je pjenušavo vino napravljeno od autohtone hvarske sorte bogdanuše koja se uzgaja najvećim dijelom u Starogradskom polju na crvenici, a mineralnost i svježina sorte bili su inspiracija vinariji Carić za proizvodnju pjenušavog...

Pin It on Pinterest

Share This