8. Pink Day Festival – 29.svibnja na terasi MSU!

8. Pink Day - Međunarodni festival mirnih i pjenušavih ružičastih vina

8. Pink Day – Međunarodni festival mirnih i pjenušavih ružičastih vina – zajedno sa svojim dijelom posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju – Green in Pink, održat će se, bude li sve u redu, 29. svibnja.

Velika je novost nova lokacija. Zbog oštećenja u potresu Muzej Mimara nije u funkciji, pa se Pink Day seli na otvorenu, natkrivenu, terasu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Naravno, stolovi će biti razmaknuti i sve će se održati strogo prema propisanim epidemiološkim mjerama zaštite za sve izlagače i posjetitelje. Festival partner ovaj puta je Vinistra.

U novom terminu Festivala. nastavlja se program koji je bio najavljen prije tako da će se održati radionica: Masterclass – Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy powered by Premium Visa. Najavljena je i  radionica koja se bavi ekstra djevičanskim maslinovim uljima: Istra – kraljica maslinovog ulja powered by Catering Lisak.
Najkreativnije uređeni izlagački stolovi bit će i ovog puta nagrađeni. Ove godine dodijelit će se  čak 3 nagrade za najljepše stolove. Ružičaste Jimmy Choo cipele, prošli puta je osvojila talijanska vinarija Bottega, a i ove godine na popisu nagrada ponovno će biti  Jimmy Choo cipele – ovoga puta model Smokey vrijedan tisuću dolara. Uz njih tu su još umjetničko djelo „DESIDERIO N°1 ART MUST BE TASTED“ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa, izrađeno specijalno za Pink Day, te set Nikel Privé kozmetike autorice Mirjane Brlečić. Najavljena je  i još jedna, iznimno vrijedna nagrada, ali  zasad ostaje tajna!
Očekuje se da će Pink Day kao uvijek do sada okupiti veliki broj  posjetitelja željnih druženja nakon dugih, zimskih i „lockdown“-ovskih dana.

S obzirom na to da je 8. Pink Day, koji se trebao dogoditi lani u ožujku, iz epidemioloških razloga bio odgođen, od 26. do 28. lipnja 2020. održan je prvi virtualni Pink Weekend powered by Premium Visa – s ciljem promocije, ali i pomoći u prodaji ružičastih vina.Po promotivnim cijenama bila su ponuđena vrhunska rosé vina dvadesetak vinarija iz Hrvatske, Italije i Austrije.

Sada se, nakon virtualnih prošlogodišnjih radionica i duge pauze druženja uživo, Pink Day, s radošću i optimizmom, vraća u stvarnost.
Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

“Vina Kvarnera u Sloveniji” – zoom promocija vinskih sorti Kvarnera!

U organizaciji Turističke zajednice Kvarnera i Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji, u suradnji s udruženjem “Vina Kvarnera” 25. veljače 2021. godine održana je virtualna vinska degustacija i promocija turističke destinacije Kvarner. Bila je to...

Pjenušava veljača: Misal za sve prilike!

„Pjenušava vina piju se u svakoj prigodi, ne samo u svečanima“ – moto je Salona pjenušavih vina Zagreb, koji je svoje 5. izdanje pomaknuo za 11. lipnja 2021., na terasi OLEANDER zagrebačkog hotela Esplanade. Najavne radionice planirane su potkraj ožujka u hotelu...

Pjenušava veljača: Amoureux – zaljubljeni muškat žuti!

Pjenušac Barun Amoureux Muscat Extra sec! Nježan, mirisan i zavodljiv je pjenušac krašićke vinarije Barun, francuskog imena Amoureux.  Amoureux, ako je pridjev znači zaljubljen, a može biti i imenica pa je značenje riječi -  zaručnik, dragi ili ljubavnik. U svakom...

8. Pink Day Festival – 29.svibnja na terasi MSU!

8. Pink Day – Međunarodni festival mirnih i pjenušavih ružičastih vina

Pjenušava veljača: hvarska zvijezda Danica!

Pjenušava veljača  - Danica 2019 Danica  je pjenušavo vino napravljeno od autohtone hvarske sorte bogdanuše koja se uzgaja najvećim dijelom u Starogradskom polju na crvenici, a mineralnost i svježina sorte bili su inspiracija vinariji Carić za proizvodnju pjenušavog...

Pin It on Pinterest

Share This