8. Pink Day Festival – 29.svibnja na terasi MSU!

8. Pink Day - Međunarodni festival mirnih i pjenušavih ružičastih vina

8. Pink Day – Međunarodni festival mirnih i pjenušavih ružičastih vina – zajedno sa svojim dijelom posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju – Green in Pink, održat će se, bude li sve u redu, 29. svibnja.

Velika je novost nova lokacija. Zbog oštećenja u potresu Muzej Mimara nije u funkciji, pa se Pink Day seli na otvorenu, natkrivenu, terasu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Naravno, stolovi će biti razmaknuti i sve će se održati strogo prema propisanim epidemiološkim mjerama zaštite za sve izlagače i posjetitelje. Festival partner ovaj puta je Vinistra.

U novom terminu Festivala. nastavlja se program koji je bio najavljen prije tako da će se održati radionica: Masterclass – Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy powered by Premium Visa. Najavljena je i  radionica koja se bavi ekstra djevičanskim maslinovim uljima: Istra – kraljica maslinovog ulja powered by Catering Lisak.
Najkreativnije uređeni izlagački stolovi bit će i ovog puta nagrađeni. Ove godine dodijelit će se  čak 3 nagrade za najljepše stolove. Ružičaste Jimmy Choo cipele, prošli puta je osvojila talijanska vinarija Bottega, a i ove godine na popisu nagrada ponovno će biti  Jimmy Choo cipele – ovoga puta model Smokey vrijedan tisuću dolara. Uz njih tu su još umjetničko djelo „DESIDERIO N°1 ART MUST BE TASTED“ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa, izrađeno specijalno za Pink Day, te set Nikel Privé kozmetike autorice Mirjane Brlečić. Najavljena je  i još jedna, iznimno vrijedna nagrada, ali  zasad ostaje tajna!
Očekuje se da će Pink Day kao uvijek do sada okupiti veliki broj  posjetitelja željnih druženja nakon dugih, zimskih i „lockdown“-ovskih dana.

S obzirom na to da je 8. Pink Day, koji se trebao dogoditi lani u ožujku, iz epidemioloških razloga bio odgođen, od 26. do 28. lipnja 2020. održan je prvi virtualni Pink Weekend powered by Premium Visa – s ciljem promocije, ali i pomoći u prodaji ružičastih vina.Po promotivnim cijenama bila su ponuđena vrhunska rosé vina dvadesetak vinarija iz Hrvatske, Italije i Austrije.

Sada se, nakon virtualnih prošlogodišnjih radionica i duge pauze druženja uživo, Pink Day, s radošću i optimizmom, vraća u stvarnost.
Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

27. Vinistra mijenja datum i mjesto, ali ostaje!

Još se ne zna točan datum, ali organizatori Vinistre su optimistični i ne odustaju. U svakodnevnoj su komunikaciji s istarskim Stožerom civilne zaštite i vjeruju kako će se najveća istarska manifestacija vina održati u lipnju, prvi put na otvorenom, u porečkoj uvali Peškera.

Predstavljen BIWCF katalog s najboljim balkanskim vinima!

Dva mjeseca prije 10. godišnjice međunarodnog ocjenjivanja vina - The Balkans International Wine Competition, objavljen je katalog prošlogodišnjih nagrađenih vina u kojem su najbolji između 800 natjecateljskih uzoraka iz 240 vinarija, našli svoje mjesto na 158...

0,5 promila alkohola treba ostati gornja granica – složni su istarski vinari!

Čaša vina ključan je dio mediteranske prehrane kao jedne od najzdravijih na svijetu, a izmjena dopuštene količine alkohola u krvi vozača na 0,0 bila bi dodatan udar u nikad težim godinama za vinski sektor

Večera za šest: zlatni hrvatski sauvignoni i još ponešto!

Večera za šest (prijatelja) spontano je nastala u doba nemogućnosti izlazaka u restorane, tj. u doba djelomičnog  „zaključavanja“, te smo dosada održali nekoliko tematskih večera spajajući vina i jela koja smo si „zadali“ kako bismo se družili i ponešto naučili.

Svaki tjedan, event jedan – Wine EnoGastro Vip Event!

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca Dok se razni događaji i manifestacije otkazuju zbog korona-krize, Wine Vip Event i ove godine planira organizirati hvalevrijedne projekte u domeni turizma i ugostiteljstva. Nakon četiri godine i...

Pin It on Pinterest

Share This