The M Brothers – brutalni burgeri u centru Zagreba!

Braća Hrvoje, Nikola i Tomislav Maturanec su  –The M Brothers. Mladi i perspektivni poduzetnici hrabro su krenuli u novu avanturu i pokrenuli farmu za uzgoj goveda i restoran u samom centru Zagreba. Porijeklom iz Varaždina  prodali su obiteljsku  pilanu te 2016.godine kupili zemlju na lokaciji Gornji Poloj kod Generalskog Stola.…

Braća Hrvoje, Nikola i Tomislav Maturanec su  –The M Brothers. Mladi i perspektivni poduzetnici hrabro su krenuli u novu avanturu i pokrenuli farmu za uzgoj goveda i restoran u samom centru Zagreba. Porijeklom iz Varaždina  prodali su obiteljsku  pilanu te 2016.godine kupili zemlju na lokaciji Gornji Poloj kod Generalskog Stola. Tamo su na 300 hektara, dotad neobrađene površine, smjestili farmu s 320 rasplodnih krava i preko 700 Aberdeen Angus  goveda. Ideja vodilja cijelog projekta bila je da kroz uzgoj ove vrste goveda krenu u proizvodnju isključivo junetine za vrhunske steakove. Na farmi su izgradili najsuvremeniju klaonicu i planiraju već ove godine ostvariti puni kapacitet te preraditi 300 komadi junadi .

Samu prodaju organizirali su kroz ponudu na njihovom web shopu. U ponudi imaju sve vrste junećeg mesa, a od nedavno i dimljene proizvode od svinjskog mesa vrste Mangalica Duroc. Da bi prodaja bila još bolja, nedavno su u samom centru Zagreba na adresi Varšavska 8, otvorili novo prodajno mjesto kao i restoran The  M – Brothers.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i svega novonormalnog, restoran je u funkciji dostave i narudžbe jela za van. U ponudi se nalazi 4 vrste burgera i nekoliko vrsti  Black Angus steakova u pakiranjima od 900 – 1300 g.     ( Rib – Eye, T – Bone i Tomahawk ) te slanina od Mangalice.

Burgeri su veličine 160 grama od, grublje, mljevene junetine, s njihovom Duroc slaninom i pecivom domaće proizvodnje koje sam proizvodi gazda Hrvoje. Classic burger sadrži, uz pljeskavicu, kisele krastavce, salatu  rajčicu, karamelizirani luk, cheddar sir  i domaću slaninu.

Cowboy burger

Cowboy burger  je poseban zbog umaka s crvenim kupusom  te karameliziranog luka s dodatkom whiskyja. Lumberjack burger  osim umaka od vrganja ima Hrvojevu svježu salsu, dimljeni sir  Dimek i matovilac.

Butcher burger

A najnoviji Butcher burger, uz  honey mustard umak, cheddar sir, salatu, kisele krastavce i špek, sadrži specijalni ljuti umak – Sirača. Uz svaki burger kao prilog dobivate pečene krumpiriće, a cijene su “popularne” –  od 50 do 58 kn. Naravno, bitna stvar je da su ovdje osjetljivi na vaše zahtjeve prilikom pečenja samog burgera te svakako sami odaberite kako želite pečeno svoje meso, a glavni chef  uslišit će sve vaše želje!

Uskoro, čim dođe do popuštanja mjera i otvaranja restorana, ekipa iz M -Brothersa spremna je krenuti s pečenjem ozbiljnijih komada mesa. Naravno s naglaskom na steakove, a kako imaju uzgoj vlastitih govedo – sigurni smo da kvalitetnih namirnica neće nedostajati.

Hrvoje Maturanec

Uostalom, dođite u The M Brothers, kupite meso za doma ili naručite burger i uvjerite se sami!

 

https://www.the-m-brothers.com

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Po deveti put predstavljen eno-gastro projekt “Vino uz žlicu”!

Eno-gastro projekt ‘Vino uz žlicu’ predstavljen je u restoranu Campinga Plitvice u Smoljancu. Ovo je bio deveti event po redu, a prvi koji je realiziran izvan Zagreba u okviru lifestyle događaja “ModniALMAnah Women’s Days”

Eno – gastro rapsodija okusa kod Bolfana!

Vinarija Bolfan - Vinski vrh! Subota na Vinskom vrhu u vinariji Bolfan donijela nam je pravu rapsodiju okusa i mirisa. Meni od pet sljedova osmislio je chef Matija Jagić, a svaki slijed pratila su odgovarajuća vina u izboru vlasnika Tomislava Bolfana. Počeli smo s...

Sjećanje na … festival fileka u Johannu Francku!

Bila je veljača 2019, sve je bilo normalno, Tihomir POP Asanović izdao je povratnički album, a u zagrebačkom Johan Francku odabrana ekipa okupila se na kušanju nekoliko jela od fileka!
 

Svaki tjedan, event jedan – Wine EnoGastro Vip Event!

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca Dok se razni događaji i manifestacije otkazuju zbog korona-krize, Wine Vip Event i ove godine planira organizirati hvalevrijedne projekte u domeni turizma i ugostiteljstva. Nakon četiri godine i...

Do daljnjeg odgođen gastro festival Biser mora 2021!

Zbog zabrinjavajuće epidemiološke situacije odgađa se 16. Biser mora

Pin It on Pinterest

Share This