Pjenušava veljača: Misal za sve prilike!

„Pjenušava vina piju se u svakoj prigodi, ne samo u svečanima“ – moto je Salona pjenušavih vina Zagreb, koji je svoje 5. izdanje pomaknuo za 11. lipnja 2021., na terasi OLEANDER zagrebačkog hotela Esplanade. Najavne radionice planirane su potkraj ožujka u hotelu Dubrovnik. Najbolju potvrdu za taj moto možemo dobiti…

„Pjenušava vina piju se u svakoj prigodi, ne samo u svečanima“ – moto je Salona pjenušavih vina Zagreb, koji je svoje 5. izdanje pomaknuo za 11. lipnja 2021., na terasi OLEANDER zagrebačkog hotela Esplanade. Najavne radionice planirane su potkraj ožujka u hotelu Dubrovnik.

Najbolju potvrdu za taj moto možemo dobiti od istarske vinarije Peršurić, koja pod brendom Misal proizvodi čak 11 različitih pjenušaca.

Među prvima su se upustili u proizvodnju pjenušaca u Hrvatskoj 90-ih godina prošloga stoljeća, kada je dr.sc. Đordano Peršurić, u sklopu istraživačkog rada, proizveo prvih stotinjak boca. Početkom 2000. obitelj kreće u ozbiljan posao širenjem proizvodnje, a  nakon završetka studija u obiteljski posao uključuju se kćeri Katarina i Ana.

Ana i Katarina Peršurić i Marija Vukelić

Pjenušava vina Misal naša su snaga i ponos. Nit koja povezuje našu prošlost, sadašnjost i budućnost. To je dar koji smo dobile u nasljeđe da ga nosimo, volimo i zajedno s njima rastemo i odrastamo!“ – ponosno govore sestre.

Pjenušac Millennium jedan od najprodavanijih i najpopularnijih njihovih vina. Ocjenjivači Vinskih zvijezda opisali  su ga kao „Fino, slasno, “šampanjsko” vino. Zrelo s lijepim tijelom. Miriši na brioš i suho voće.“ Vino ima sitne, fine mjehuriće i pravi „šampanjski štih“.  Čine ga tri sorte – malvazija istarska, pinot crni, chardonnay. Odležavanje na kvascima je minimalno 12 mjeseci, a dostupan je u bocama od 0,375; 0,75; 1,5 i 3,0 lit. Servira se na temperaturi do 6 do 8°C. Preporučuje se uz bijelu ribu, rižoto s račićima u bijelom umaku ili meke i polutvrde sireve.  Izaberite!

 cijena:  100kn, Vrutak

Zapamtite datum za najpjenušaviji događaj godine – Salon pjenušavih vina Zagreb:

www.salonofsparklingwines.eu

#savethedate www.facebook.com/events/633299577301766

 

Marija Vukelić

Marija Vukelić

Marija Vukelić, prof. francuskog i talijanskog jezika i književnosti, nositeljica ordena franc. Ministarstva Obrazovanja - Les palmes academiques; polaznica Vinske akademije WSET, certifikat L2, članica HSK (Hrvatskog sommelier kluba), vinska promotorica, organizatorica vinskih događanja.

Arhiva

27. Vinistra mijenja datum i mjesto, ali ostaje!

Još se ne zna točan datum, ali organizatori Vinistre su optimistični i ne odustaju. U svakodnevnoj su komunikaciji s istarskim Stožerom civilne zaštite i vjeruju kako će se najveća istarska manifestacija vina održati u lipnju, prvi put na otvorenom, u porečkoj uvali Peškera.

Predstavljen BIWCF katalog s najboljim balkanskim vinima!

Dva mjeseca prije 10. godišnjice međunarodnog ocjenjivanja vina - The Balkans International Wine Competition, objavljen je katalog prošlogodišnjih nagrađenih vina u kojem su najbolji između 800 natjecateljskih uzoraka iz 240 vinarija, našli svoje mjesto na 158...

0,5 promila alkohola treba ostati gornja granica – složni su istarski vinari!

Čaša vina ključan je dio mediteranske prehrane kao jedne od najzdravijih na svijetu, a izmjena dopuštene količine alkohola u krvi vozača na 0,0 bila bi dodatan udar u nikad težim godinama za vinski sektor

Večera za šest: zlatni hrvatski sauvignoni i još ponešto!

Večera za šest (prijatelja) spontano je nastala u doba nemogućnosti izlazaka u restorane, tj. u doba djelomičnog  „zaključavanja“, te smo dosada održali nekoliko tematskih večera spajajući vina i jela koja smo si „zadali“ kako bismo se družili i ponešto naučili.

Svaki tjedan, event jedan – Wine EnoGastro Vip Event!

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca Dok se razni događaji i manifestacije otkazuju zbog korona-krize, Wine Vip Event i ove godine planira organizirati hvalevrijedne projekte u domeni turizma i ugostiteljstva. Nakon četiri godine i...

Pin It on Pinterest

Share This