Eno – gastro rapsodija okusa kod Bolfana!

Vinarija Bolfan – Vinski vrh! Subota na Vinskom vrhu u vinariji Bolfan donijela nam je pravu rapsodiju okusa i mirisa. Meni od pet sljedova osmislio je chef Matija Jagić, a svaki slijed pratila su odgovarajuća vina u izboru vlasnika Tomislava Bolfana. Počeli smo s pjenicom od sira i pjenušcem Bolfan…

Vinarija Bolfan – Vinski vrh!

Tomislav Bolfan

Subota na Vinskom vrhu u vinariji Bolfan donijela nam je pravu rapsodiju okusa i mirisa. Meni od pet sljedova osmislio je chef Matija Jagić, a svaki slijed pratila su odgovarajuća vina u izboru vlasnika Tomislava Bolfana.

Pjenušac Bolfan Centurion

Pjenica od sira

Pjenica od sira

Počeli smo s pjenicom od sira i pjenušcem Bolfan Centurion, zatim je stigla krema od medvjeđeg luka sa zelenom juhom od komorača i Bolfan sauvignon 2019.

Krema od medvjeđeg luka sa zelenom juhom od komorača

Bolfan sauvignon 2019

Bolfan sauvignon 2019

Krema od medvjeđeg luka sa zelenom juhom od komorača

Bolfan sauvignon 2019

Krpice sa zeljem i Bolfan sivi pinot orange Primus 2018

Treći slijed bile su krpice sa zeljem i Bolfan sivi pinot orange Primus 2018, a nakon toga stigao je carpaccio od pačjih prsa i Bolfan crni pinot 2018.

Carpaccio od pačjih prsa

Bolfan crni pinot 2018

Mesna štruca u lisnatom tijestu bila je od mesa Angus goveda iz vlastitog uzgoja s Bolfan cabernet sauvignonom Primus 2018.
Mesna štruca u lisnatom tijestu

Bolfan cabernet sauvignon Primus 2018.

Domaći štrudl od jabuke na kremi od vanilije

Bolfan Primus Natura 2017
Na kraju, za desert, domaći štrudl od jabuke na kremi od vanilije i Bolfan Primus Natura 2017.
Sve je bilo stvarno ukusno, kulinarski savršeno uz izbor vina koja su se lijepo sljublia s hranom. I kako bi domačin Tomislav rekao: “U simbiozi sa prirodom, nudimo samo jela čije sirovinske namirnice nabavljamo od okolnih obiteljskih domaćinstava i manjih proizvođača u krugu od 20 kilometara.”  

Crtica iz podruma Bolfan

Više fotografija u albumu:
Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Prvo ocjenjivanje hrvatskih traminaca!

Šampion je traminac Ante Miličevića , sedam platinastih i 14 zlatnih medalja na ocjenjivanju traminaca

Po deveti put predstavljen eno-gastro projekt “Vino uz žlicu”!

Eno-gastro projekt ‘Vino uz žlicu’ predstavljen je u restoranu Campinga Plitvice u Smoljancu. Ovo je bio deveti event po redu, a prvi koji je realiziran izvan Zagreba u okviru lifestyle događaja “ModniALMAnah Women’s Days”

Dominus 2018 -konavoski cuvée pravo je južnjačko vino!

DOMINUS 2018, SILIA LAETA, Konavle  (13,5%) Dominus vinarije Silia Laeta  - konavoski cuvée triju crnih sorti grožđa (cabernet sauvignon, merlot, vranac) prošle je godine, za berbu 2017, osvojio četiri zvjezdice (zlatno odličje) na ocjenjivanju „Vinske zvijezde“ u...

Pozdrav s juga – Govorkov Dišpet 2019!

Dišpet Govorko 2019,  12% , Metković Dišpet!  Zanimljivo vino zanimljivog imena.  Dolazi iz vinarije Govorko, iz vrgoračkoga vinogorja, spoj je triju sorti – zlatarice vrgorske, maraštine (rukatca) i trbljana.  Možda je dišpet baš u tim manje poznatim sortama...

Eno – gastro rapsodija okusa kod Bolfana!

Vinarija Bolfan - Vinski vrh! Subota na Vinskom vrhu u vinariji Bolfan donijela nam je pravu rapsodiju okusa i mirisa. Meni od pet sljedova osmislio je chef Matija Jagić, a svaki slijed pratila su odgovarajuća vina u izboru vlasnika Tomislava Bolfana. Počeli smo s...

Pin It on Pinterest

Share This