U subotu,12.6.2021-Zagorje vas zove na pjenušavi doručak u vinogradu Petrač na Hršak Bregu!

Zagorje zove na pjenušavi doručak u vinogradu! U subotu, 12.6.2021. održat će se  drugi  Pjenušavi zagorski doručak u vinogradima vinarije Petrač, na Hršak Bregu, prema ideji i u organizaciji Marije Vukelić, dir. Salona pjenušavih vina Zagreb. » S pjenušavim doručcima u vinogradu krenuli smo prošle godine, čim su popustile mjere.…

Zagorje zove na pjenušavi doručak u vinogradu!

U subotu, 12.6.2021. održat će se  drugi  Pjenušavi zagorski doručak u vinogradima vinarije Petrač, na Hršak Bregu, prema ideji i u organizaciji Marije Vukelić, dir. Salona pjenušavih vina Zagreb. » S pjenušavim doručcima u vinogradu krenuli smo prošle godine, čim su popustile mjere. Održali smo ih četiri, na Plešivici, u Zagorju, Srijemu i Erdutu – rekla je Marija Vukelić,  “Nastavljamo i ove godine, budući da je sad već provjerena formula za susret vinara i posjetitelja te za promociju cijele eno-gastro destinacije.”  

Na zagorskom će doručku svoja pjenušava i mirna vina predstaviti vinarije Petrač,  Vuglec, Bodren, Bolfan i Kota.  Ugodno druženje uz mjehuriće, jagode, trešnje & zagorski doručak bogat proizvodima lokalnih OPG-ova, podržava župan Željko Kola, TZ Krapinsko-zagorske županije te TZP Srce Zagorja.

Osim pjenušavih vina, koja će se točiti  na početku događanja uz zagorski doručak, na programu je, oko 13h,  »En primeur ZAGORJE“ –  premijera jednog novog vina ili nove berbe svake vinarije.

Nakon doručka, gostima Pjenušavog doručka preporuča se da ostanu na destinaciji,   upute se u obližnje druge restorane na ručak i nastave istraživati Zagorje.

Kako je bilo lani na Vuglec bregu!

Prvi “Pjenušavi zagorski doručak u vinogradu” na Vuglec bregu

Više na: https://www.facebook.com/events/894202308103580

Prijave na: zof@petrac.hr, marijavukeliczg@gmail.com

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Upoznaj sortu – Scheurebe Weingut Wagner-Stempel

Upoznaj sortu  - Mein Name ist SCHEUREBE! Ljeto je doba opuštanja,  novih poznanstava, ugodnih druženja, kušanja novih vina. Novo poznanstvo, već na samom početku ljeta, moj Airbnb gost – Marcus, već je u prvoj poruci pri rezervaciji  najavio da i on nosi njemačka...

Krenimo na Wine & Bike Tour Erdut 2021!

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom se slavi vino,...

Hoćemo li uspjeti zaštititi prošek?

Europska komisija prihvatila prijavu Republike Hrvatske za zaštitu Prošeka Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula objavio je danas dobru vijest: "Primio sam sjajne vijesti iz Bruxellesa od europskog povjerenika za poljoprivredu Janusza Wojciechowskog!...

Fina Enosophia vina u restoranu PapaMó!

U restoranu PapaMó, u sklopu hotela Cool u Velikoj Gorici, uz prigodne zalogaje i mesnu podršku PIK-a, promovirana su tri vina iz linije Enosophia – pjenušac Nice to se you, graševina Trs No.5 i rosé Matarouge.

U Senj – grad bure, stiglo vino Ventus Bura!

U obnovljenom senjskom boutique hotelu Bura 45ºN , predstavljena je hvarska vinarija Ventus iz Vrisnika. Bila je to prva vinska degustacija u hotelu, u kojemu najavljuju da će, uz vinska, pripremati i druga zanimljiva događanja te da će raditi tijekom cijele godine, što je izvrsna vijest za senjsku turističku ponudu.

Pin It on Pinterest

Share This