Purger’s graševina za ljetni škropec il’ gemišt!

Purger’s  Graševina  Zdjelarević 2019   Novi proizvod i novi brend Purger’s predstavio je nedavno Davor Zdjelarević, vinar koji je svojim vinskim idejama i proizvodima –  uvijek ispred vremena u kojem živimo.  Najrasprostranjeniju i najpopularniju bijelu  sortu u Hrvata  – graševinu  – ponudio je publici  pod nazivom Purger’s.  Graševinu često spominje…

Purger’s  Graševina  Zdjelarević 2019

 

Novi proizvod i novi brend Purger’s predstavio je nedavno Davor Zdjelarević, vinar koji je svojim vinskim idejama i proizvodima –  uvijek ispred vremena u kojem živimo.  Najrasprostranjeniju i najpopularniju bijelu  sortu u Hrvata  – graševinu  – ponudio je publici  pod nazivom Purger’s.  Graševinu često spominje kao  ponos proizvodnje branda Zdjelarević koji je od 1985. godine jedan od prvih privatnih u Hrvatskoj, stoga je sada osmislio popularnu „litru“ zanimljivoga imena i sastava.  Vino je tzv. cuvée, spoj  grožđa s tri lokaliteta iz slavonskih vinogorja – Brodskog Stupnika, Erduta i Iloka. Različitost vinogorja s posebnostima mikroklime koja utječe na sortu  – donosi novi stil i novi, bogatiji okus graševine u Hrvatskoj.

Vino je suho,  nježne žute boje, i nježnih voćnih mirisa citrusa i zelene jabuke. Svježe je i izrazito pitko, umjerenih alkohola.  Pravo ljetno vino, za osvježenje, za zabave na otvorenom, za roštiljanje! Može se piti sāmo, od aperitiva  pa nadalje, uz ručak i večeru.  Bit će zasigurno pravi hit  za popularni purgerski škropec ili gemišt – omiljeno piće za ljetne vrućine. Paše uz nareske, predjela, domaće kobasice, ljetne salate i ljetne roštilje s prijateljima.

Privlačno i pamtljivo ime je vina – budući da je Davor Zagrepčanin,  ime Purger učinilo mu se zgodnim elementom u marketingu, a vesela žuta etiketa privući će i mlađu publiku.  Nazdravimo zagrebačkom ljetu s Purger’s graševinom.

Zdjelarević Selekcija,  (1L) Cijena:  39,50 web shop Zdjelarević

 

 

Marija Vukelić

Marija Vukelić

Marija Vukelić, prof. francuskog i talijanskog jezika i književnosti, nositeljica ordena franc. Ministarstva Obrazovanja - Les palmes academiques; polaznica Vinske akademije WSET, certifikat L2, članica HSK (Hrvatskog sommelier kluba), vinska promotorica, organizatorica vinskih događanja.

Arhiva

Upoznaj sortu – Scheurebe Weingut Wagner-Stempel

Upoznaj sortu  - Mein Name ist SCHEUREBE! Ljeto je doba opuštanja,  novih poznanstava, ugodnih druženja, kušanja novih vina. Novo poznanstvo, već na samom početku ljeta, moj Airbnb gost – Marcus, već je u prvoj poruci pri rezervaciji  najavio da i on nosi njemačka...

Krenimo na Wine & Bike Tour Erdut 2021!

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom se slavi vino,...

Hoćemo li uspjeti zaštititi prošek?

Europska komisija prihvatila prijavu Republike Hrvatske za zaštitu Prošeka Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula objavio je danas dobru vijest: "Primio sam sjajne vijesti iz Bruxellesa od europskog povjerenika za poljoprivredu Janusza Wojciechowskog!...

Fina Enosophia vina u restoranu PapaMó!

U restoranu PapaMó, u sklopu hotela Cool u Velikoj Gorici, uz prigodne zalogaje i mesnu podršku PIK-a, promovirana su tri vina iz linije Enosophia – pjenušac Nice to se you, graševina Trs No.5 i rosé Matarouge.

U Senj – grad bure, stiglo vino Ventus Bura!

U obnovljenom senjskom boutique hotelu Bura 45ºN , predstavljena je hvarska vinarija Ventus iz Vrisnika. Bila je to prva vinska degustacija u hotelu, u kojemu najavljuju da će, uz vinska, pripremati i druga zanimljiva događanja te da će raditi tijekom cijele godine, što je izvrsna vijest za senjsku turističku ponudu.

Pin It on Pinterest

Share This