Vinski grad je stigao u Zagreb!

Vinski grad po prvi put u Zagrebu! Poznati vinski festival Vinski grad konačno je stigao u Zagreb. Nakon dvanaest iznimno uspješnih izdanja ovog festivala po drugim gradovima u Hrvatskoj, u Zagrebu će se održati  u sljedećih10 dana u Parku dr. Franje Tuđmana. U periodu od 10. do 20. lipnja s…

Vinski grad po prvi put u Zagrebu!

Poznati vinski festival Vinski grad konačno je stigao u Zagreb. Nakon dvanaest iznimno uspješnih izdanja ovog festivala po drugim gradovima u Hrvatskoj, u Zagrebu će se održati  u sljedećih10 dana u Parku dr. Franje Tuđmana.

U periodu od 10. do 20. lipnja s početkom u 16,30 i završetkom u 23,00 h, ljubitelji otmjenog druženja i finih vina će moći kušati vina iz cijele Hrvatske i inozemstva po promotivnim cijenama.

Vinari su kao i cjelokupno gospodarstvo doživjeli velike gubitke zbog pandemije te su ovakve manifestacije više nego dobrodošle, a koncept koji je Saša Špiranec vlasnik tvrtke Vinart složio kroz Vinski grad je genijalan i postiže rezultate.

Saša Špiranec

Rezultate koncepta imali smo priliku vidjeti vrlo konkretno kada je Vinski grad primjerice bio dio Vinkovačkih jeseni manifestacija koja je tradicionalno bila vezana više uz rakiju i pivo. Naime dolaskom Vinskog grada interes za vinsku priču je porastao što se vidjelo po velikom interesu domaćih gostiju za konzumaciju vina tijekom manifestacije. Slična priča događa se gdje god je Vinski grad gostovao.

Vinski grad u Zagrebu zasigurno će biti puni pogodak, a ovaj festival u hrvatskoj metropoli mogao bi postati stalna manifestacija na zadovoljstvo vinara, ali i gostiju. Od ove sezone svi očekuju puno pa tako i vinari koje je pandemija ozbiljno uzdrmala i pitanje je koliko će trajati oporavak ovog sektora.

Vlado Krauthaker

Vinski grad je prodajni festival namijenjen širokom krugu potrošača koji ne moraju nužno biti vinski znalci, ali vole i rado konzumiraju dobra vina. Na ulazu u Vinski grad potrebno je zamijeniti novac za kupone na blagajni te dalje kupovati vina s kuponima, a vina su dostupna na čašu ili butelju.

Ozren Kanceljak

Za dobru atmosferu brinut će se poznati DJ Ozren Kanceljak, a glavni partneri projekta, Romerquelle, Roto Svijet Pića i Dukat pripremaju lijepo uređene lounge zone za posjetitelje Vinskog grada.

Kompletna organizacija i protokoli usklađeni su sa sanitarnim i epidemiološkim standardima, kako bi se gosti osjećali sigurno.

Lista nekih od vinara koji gostuju na Vinskom gradu u Zagrebu:

Istra: Damjanić, Benvenuti, Marčeta                                                                                                                              Dalmacija: Skaramuča, Korlat, Ivan Dolac, Badel 1862
Slavonija: Krauthaker, Kutjevo, Galić, Jakovac, Enosophia, Buhač, Agris
Zagorje: Bolfan, Bodren, Kopjar, Zdolc, Sever, Prekratić, Petrač, Vuglec, Šafran, Košćak, PZ Ivanec, Stručić, Najman
Moslavina: Trdenić, Florijanović, Miklaužić, Mikša, Lagena, Košutić, Jančar, Lušičić, Klet Romić,
Međimurje: Belović, Štampar, Dvanajščak Kozol, Good Spirit, Cmrečnjak, Lovrec, Kunčić, Hažić
Plešivica: Šember, Tomac, Ivančić Griffin, Lagradi, Budinšćak, Đurinski, Jurkovac, Žnidarić
Vivodina i Ozalj: Frlan, Vrbanek, Leščanec, Nada, Guštin, Šoštar, Pečaver, Viktorovski, Graša
Podravina: Matočec, Petar Cik, Šimunić, Kostanjevec

Uvoz: Montes, Kaiken, Weszeli, Vinakoper, Bovin, Puklavec, Tikveš

Ugostitelji: Matko’s Deli, Rougemarin

Vinski grad

www.vinart.hr

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Upoznaj sortu – Scheurebe Weingut Wagner-Stempel

Upoznaj sortu  - Mein Name ist SCHEUREBE! Ljeto je doba opuštanja,  novih poznanstava, ugodnih druženja, kušanja novih vina. Novo poznanstvo, već na samom početku ljeta, moj Airbnb gost – Marcus, već je u prvoj poruci pri rezervaciji  najavio da i on nosi njemačka...

Krenimo na Wine & Bike Tour Erdut 2021!

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom se slavi vino,...

Hoćemo li uspjeti zaštititi prošek?

Europska komisija prihvatila prijavu Republike Hrvatske za zaštitu Prošeka Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula objavio je danas dobru vijest: "Primio sam sjajne vijesti iz Bruxellesa od europskog povjerenika za poljoprivredu Janusza Wojciechowskog!...

Fina Enosophia vina u restoranu PapaMó!

U restoranu PapaMó, u sklopu hotela Cool u Velikoj Gorici, uz prigodne zalogaje i mesnu podršku PIK-a, promovirana su tri vina iz linije Enosophia – pjenušac Nice to se you, graševina Trs No.5 i rosé Matarouge.

U Senj – grad bure, stiglo vino Ventus Bura!

U obnovljenom senjskom boutique hotelu Bura 45ºN , predstavljena je hvarska vinarija Ventus iz Vrisnika. Bila je to prva vinska degustacija u hotelu, u kojemu najavljuju da će, uz vinska, pripremati i druga zanimljiva događanja te da će raditi tijekom cijele godine, što je izvrsna vijest za senjsku turističku ponudu.

Pin It on Pinterest

Share This