Pjenušavi doručak Erdutskoga vinogorja u vinogradima Siber!

Pjenušavi erdutski doručak u vinogradu spojio je više generacija Od učenika Ugostiteljske škole, mladih do etabliranih vinara, novinara, biciklista i razdraganih posjetitelja. Pjenušavi doručak Erdutskoga vinogorja održan je u vinogradima Siber, 11.09.2021. kao dio već renomiranog projekta Wine&Bike Tour Erdut koji se uspješno održava od 2014., spajajući vino, glazbu, sport…

Pjenušavi erdutski doručak u vinogradu spojio je više generacija

Od učenika Ugostiteljske škole, mladih do etabliranih vinara, novinara, biciklista i razdraganih posjetitelja.

Pjenušavi doručak Erdutskoga vinogorja održan je u vinogradima Siber, 11.09.2021. kao dio već renomiranog projekta Wine&Bike Tour Erdut koji se uspješno održava od 2014., spajajući vino, glazbu, sport i umjetnost.

Na doručku su se razdraganim posjetiteljima predstavile vinarije Siber, Erdutski vinogradi, Brzica, Antunović i premijerno ove godine – vinarija Royal Hill.

Doručak su pripremili i posluživali učenici Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek stoga je i ovaj doručak, uz plešivički i srijemski, promovirao ugostiteljska zanimanja, znanja i vještine učenika i dodatno ih motivirao da nastave učiti za ova važna zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Na bogatom se stolu našlo mnogo slasnih zalogaja uz poznate slavonske nareske i suhomesnate proizvode Ravlić.  Posebna atrakcija ove godine bila je ledena skulptura tvrtke  Ice Product iz Osijeka, uz koju su bili nezaobilazni »selfiji« svih nazočnih.

Partner događaja je TZ Osječko-baranjske županije, koja se posebno potrudila ukrasiti lokacije u vinogradu  skulpturama od slame i angažmanom DJ Dade, čija je glazba bila savršeno uklopljena u događaj.  

Pjenušava vina točila su se na početku događaja uz slavonski doručak, uz posebnu radionicu koju su održali domaćin Mladen Siber i Marija Vukelić, organizatorica ovoga događanja.

Tom su prigodom gosti mogli saznati kojim se različitim metodama može napraviti pjenušac i kušati na licu mjesta popularni pét nat vinarije Siber (fr. pétillant naturel  – prirodno pjenušavo vino), saznati što znači degoržiranje (fr.dégorgement ) i kako se radi uz kušanje “nedegoržiranog”, mutnog pjenušaca – u fazi dozrijevanja).

Kao i u prijašnjim izdanjima,  u 13h na programu je bio  „En primeur Erduta“: vinarija Brzica predstavila je svoj, tek napunjeni Merlot 2014, vinarija Antunović – novu graševinu Tradition Grande Selection 2017, nasljednicu popularne Graševine Premium, čija je berba 2013 osvojila platinastu nagradu na natjecanju decanter; Erdutski vinogradi predstavili su Vrhunsku Graševinu 2020, Royal Hill – Blanc de noir 2020 (mirno vino),  a  vinarija Siber – crno aromatizirano slatko vino od cabernet sauvignona –  Sibernet.  

En primeur Erduta 2021

Nakon Doručka, gosti su nastavili istraživati erdutsko vinogorje, a navečer je  na programu bila vinska degustacija erdutskih vinarija u dvorištu Erdutskih vinograda, uz koncert  Natalie Dizdar.

Više fotografija: https://www.facebook.com/media/set?vanity=juliofrangenfoto&set=a.305807121322127

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Kućica Medveščak – urbana gastro destinacija na brdu iznad Zagreba!

Kućica Powered by Medveščak nalazi se na samome vrhu Medvednice, na lijevoj strani uspona prema televizijskom tornju, odnosno ispod same gornje stanice nove žičare. Riječ je o klupskom objektu Skijaškog kluba Medveščak, koji je već desetljećima mjesto okupljanja svih...

Stigao je Portugizac Selection 2021!

Portugizac nam je stigao Portugizac - prvo mlado vino koje nam stiže iz ovogodišnje berbe. Finih voćnih mirisa, crvene boje i vrlo pitko. Dolazi uglavnom s Plešivice, brda iznad Jastrebarskog. Tamo se vinogradi sorte portugizac prostiru na površini od 40 hektara, a...

Vinske omotnice: Od 388 prijavljenih, novaca tek za 44 vinarije?

Procjena je da je minimalni trošak prijave 25.000 kuna, a u slučaju projektiranja i više od 300.000 kuna. "Poljoprivrednici gube volju i financijske kapacitete za pripremu prijava na EU fondove, a u ovakvim situacijama i Agencija i Ministarstvo gube kredibilitet",...

Vinska radionica: Upoznaj hrvatska vinogorja –  ERDUT!

POZIVNICA NA VINSKU RADIONICU   WINE WEDNESDAY: Upoznaj hrvatska vinogorja -  ERDUT! srijeda,  20.10.2021 Trilogija Fino & vino, Kaptol 10,  u 19h Erdutsko vinogorje je obgrljeno Dunavom, a znamo da su mnoga poznata svjetska vinogorja u blizini rijeka. Ono...

Martin Albus Frankovka 2017 – vino za uživanje, ali i za čuvanje!

FRANKOVKA MARTIN ALBUS 2017, 13%  (Orahovica) Frankovka je nekada bila  rasprostranjena u cijeloj Habsburškoj Monarhiji, a danas se najviše uzgaja u Austriji, oko 3000 ha. U Hrvatskoj je ima u Slavoniji i Istri (gdje je zovu borgonja), ukupno cca 400 ha. Budući da je...

Pin It on Pinterest

Share This