DANI VINA u plešivičkim podrumima!

  Listopad je mjesec koji je u Jastrebarskom tradicionalno posvećen vinu i prezentaciji svega onog što vinari i njihove obitelji vrijedno pripremaju kroz cijelu godinu. U suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom otvorit će vrata svojih dvorišta i kroz zanimljiv program Dana vina u podrumima u tri dana, od 8. do 10.…

  Listopad je mjesec koji je u Jastrebarskom tradicionalno posvećen vinu i prezentaciji svega onog što vinari i njihove obitelji vrijedno pripremaju kroz cijelu godinu. U suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom otvorit će vrata svojih dvorišta i kroz zanimljiv program Dana vina u podrumima u tri dana, od 8. do 10. listopada posjetiteljima pružiti iskustvo uživanja u vinu i hranu u toplini svojih gospodarstava i vinarija.

Svi ljubitelji dobre kapljice pozvani su da ove dane provedu na pitoresknim obroncima plešivičkog gorja kod devet vinara:

Agro Damir Drago Režek, Plešivica 39A  –  Kušanje vina od 8. do 10. listopada između 15 i 23 sata.

Kontakt:  099 1841 307  E-mail: vina.drago.rezek@gmail.com

 Vinarija Jagunić  poziva u svoju vinariju na Plešivici 25 u petak, 8. listopada između 17 i 24 sata te u subotu 9. i u nedjelju, 10. listopada od 12 do 24 sata. Sva tri dana uživat ćete u Reshetka internacional burgerima te zabavnom programu benda Copy paste duo u petak. Radionica Vjeke Stojišića – WSET, Master class: Tko je pjenušav, a tko narančast (broj ljudi ograničen je na 30-ak) započinje u subotu u 15 sati, kao i  nastup Gospodara tambura. U nedjelju vas od 17 sati očekuje stand up Peđe Bajovića i nastup benda Funk off.

Kontakt: 098 1856 132, E-mail: velimir_jagunic@yahoo.com

U restoranu Kuna u Donjem Desincu 165c uživat ćete u domaćoj hrani i degustaciji vina, u petak i subotu od 10 do 22 sata te u nedjelju od 10 do 16 sati.

Kontakt: 099 8489 094, E-mail: ivica.blazek@gmail.com

 

Gospodarstvo Kurtalj, Plešivica 59, otvara svoja vrata svakim danom od 12 do 24 sata, a nudi obilazak podruma i degustacije pjenušaca i vina. U petak vas od 18 do 23 sata zabavlja DJ Karlo K, u subotu Bingo & Gringo od 16 do 23 sata te u nedjelju Banda odabrana od 14 do 21 sat.

Kontakt: 098 3158 44,  E-mail: drago.kurtalj@gmail.com

Dobra berba  na adresi Ivančići 11 od petka do nedjelje od 14 do 24 sati poziva na degustaciju vina uz zanimljiv izbor hrane i nastup DJ-a.

Kontakt: 099 3134 715, E-mail: info@dobraberba.hr

 

U gospodarstvu Sirovica, Lokošin Dol 4, kušat ćete vina, a otvoreni su u petak od 18 do 22, u subotu od 18 do 24 te u nedjelju od 16 do 20 sati. U subotu je organiziran i nastup Trio quattro benda, u vremenu od 20 do 24 sata.

Kontakt: 091 9424 672, E-mail: vinosirovica@gmail.com

OPG Ivan Ivančić, Plešivica 52, posjetite u petak između 17 i 23, subotu od 12 do 23 ili nedjelju od 12 do 20 sati te uz degustacije vina kušajte domaće sireve i nareske. U petak vas zabavlja DJ Bistra, a u subotu DAR MAR duo acoustic.

Kontakt: 099 3550 010, E-mail: ivancict88@gmail.com

 

Kuća dobrog vina TOMAC & BAJDA, Antuna i Davida Starčevića 31, Jastrebarsko, poziva na degustaciju vina uz kruh i sir. Otvoreni su sve dane od 10 do 18 sati uz prethodnu najavu putem e-maila: tomek.tomac@gmail.com ili na broj telefona: 098 414 587.

U vinariji Griffin Ivančić, Plešivica 62, od petka do nedjelje između 12 i 24 sata, očekuju vas vođene degustacije vina i pjenušaca u poslijepodnevnim terminima, kao i zabava uz tamburaše te nastup bandova u grijanom šatoru.

Kontakt: 095 3630 541, E-mail: kresimir@ivancic.hr

***

U slučaju izvanrednih događaja i utjecaja više sile – vremenskih neprilika ili sličnih nepogoda koje mogu spriječiti održavanje manifestacije u navedenom terminu, organizatori zadržavaju pravo prvo odgode, a na kraju i otkazivanja manifestacije (zadnja moguća opcija).

U slučaju epidemiološki nepovoljne situacije I promjene radnog vremena ugostiteljskih objekata organizatori će u cilju zaštite zdravlja svih sudionika promijeniti termin održavanja manifestacije o čemu će svi sudionici biti pravovremeno obaviješteni.

TZ Jaska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S poštovanjem

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Kućica Medveščak – urbana gastro destinacija na brdu iznad Zagreba!

Kućica Powered by Medveščak nalazi se na samome vrhu Medvednice, na lijevoj strani uspona prema televizijskom tornju, odnosno ispod same gornje stanice nove žičare. Riječ je o klupskom objektu Skijaškog kluba Medveščak, koji je već desetljećima mjesto okupljanja svih...

Claude Krajner oduševio svojim čokoladnim desertom!

Goût de/Good France u znaku čokolade Čokolatijer Claude Krajner stigao je u Zagreb i u restoranu Zinfandel's zagrebačkog hotela Esplanade pred brojnom publikom predstavio svoj poznati čokoladni desert mousse od gorke čokolade s mediteranskom narančom. Na masterclassu,...

Stigao je Portugizac Selection 2021!

Portugizac nam je stigao Portugizac - prvo mlado vino koje nam stiže iz ovogodišnje berbe. Finih voćnih mirisa, crvene boje i vrlo pitko. Dolazi uglavnom s Plešivice, brda iznad Jastrebarskog. Tamo se vinogradi sorte portugizac prostiru na površini od 40 hektara, a...

Vinske omotnice: Od 388 prijavljenih, novaca tek za 44 vinarije?

Procjena je da je minimalni trošak prijave 25.000 kuna, a u slučaju projektiranja i više od 300.000 kuna. "Poljoprivrednici gube volju i financijske kapacitete za pripremu prijava na EU fondove, a u ovakvim situacijama i Agencija i Ministarstvo gube kredibilitet",...

Okusi Francusku – Goût de / Good France 2021!

    Na Konferenciji za medije u Francuskom institutu u Zagrebu predstavljena je manifestacija Goût de / Good France 2021 (Okusi Francusku) O konceptu manifestacije "Goût de France" govorio je njegova ekselencija veleposlanik Francuske Republike u...

Pin It on Pinterest

Share This