DANI VINA u plešivičkim podrumima!

  Listopad je mjesec koji je u Jastrebarskom tradicionalno posvećen vinu i prezentaciji svega onog što vinari i njihove obitelji vrijedno pripremaju kroz cijelu godinu. U suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom otvorit će vrata svojih dvorišta i kroz zanimljiv program Dana vina u podrumima u tri dana, od 8. do 10.…

  Listopad je mjesec koji je u Jastrebarskom tradicionalno posvećen vinu i prezentaciji svega onog što vinari i njihove obitelji vrijedno pripremaju kroz cijelu godinu. U suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom otvorit će vrata svojih dvorišta i kroz zanimljiv program Dana vina u podrumima u tri dana, od 8. do 10. listopada posjetiteljima pružiti iskustvo uživanja u vinu i hranu u toplini svojih gospodarstava i vinarija.

Svi ljubitelji dobre kapljice pozvani su da ove dane provedu na pitoresknim obroncima plešivičkog gorja kod devet vinara:

Agro Damir Drago Režek, Plešivica 39A  –  Kušanje vina od 8. do 10. listopada između 15 i 23 sata.

Kontakt:  099 1841 307  E-mail: vina.drago.rezek@gmail.com

 Vinarija Jagunić  poziva u svoju vinariju na Plešivici 25 u petak, 8. listopada između 17 i 24 sata te u subotu 9. i u nedjelju, 10. listopada od 12 do 24 sata. Sva tri dana uživat ćete u Reshetka internacional burgerima te zabavnom programu benda Copy paste duo u petak. Radionica Vjeke Stojišića – WSET, Master class: Tko je pjenušav, a tko narančast (broj ljudi ograničen je na 30-ak) započinje u subotu u 15 sati, kao i  nastup Gospodara tambura. U nedjelju vas od 17 sati očekuje stand up Peđe Bajovića i nastup benda Funk off.

Kontakt: 098 1856 132, E-mail: velimir_jagunic@yahoo.com

U restoranu Kuna u Donjem Desincu 165c uživat ćete u domaćoj hrani i degustaciji vina, u petak i subotu od 10 do 22 sata te u nedjelju od 10 do 16 sati.

Kontakt: 099 8489 094, E-mail: ivica.blazek@gmail.com

 

Gospodarstvo Kurtalj, Plešivica 59, otvara svoja vrata svakim danom od 12 do 24 sata, a nudi obilazak podruma i degustacije pjenušaca i vina. U petak vas od 18 do 23 sata zabavlja DJ Karlo K, u subotu Bingo & Gringo od 16 do 23 sata te u nedjelju Banda odabrana od 14 do 21 sat.

Kontakt: 098 3158 44,  E-mail: drago.kurtalj@gmail.com

Dobra berba  na adresi Ivančići 11 od petka do nedjelje od 14 do 24 sati poziva na degustaciju vina uz zanimljiv izbor hrane i nastup DJ-a.

Kontakt: 099 3134 715, E-mail: info@dobraberba.hr

 

U gospodarstvu Sirovica, Lokošin Dol 4, kušat ćete vina, a otvoreni su u petak od 18 do 22, u subotu od 18 do 24 te u nedjelju od 16 do 20 sati. U subotu je organiziran i nastup Trio quattro benda, u vremenu od 20 do 24 sata.

Kontakt: 091 9424 672, E-mail: vinosirovica@gmail.com

OPG Ivan Ivančić, Plešivica 52, posjetite u petak između 17 i 23, subotu od 12 do 23 ili nedjelju od 12 do 20 sati te uz degustacije vina kušajte domaće sireve i nareske. U petak vas zabavlja DJ Bistra, a u subotu DAR MAR duo acoustic.

Kontakt: 099 3550 010, E-mail: ivancict88@gmail.com

 

Kuća dobrog vina TOMAC & BAJDA, Antuna i Davida Starčevića 31, Jastrebarsko, poziva na degustaciju vina uz kruh i sir. Otvoreni su sve dane od 10 do 18 sati uz prethodnu najavu putem e-maila: tomek.tomac@gmail.com ili na broj telefona: 098 414 587.

U vinariji Griffin Ivančić, Plešivica 62, od petka do nedjelje između 12 i 24 sata, očekuju vas vođene degustacije vina i pjenušaca u poslijepodnevnim terminima, kao i zabava uz tamburaše te nastup bandova u grijanom šatoru.

Kontakt: 095 3630 541, E-mail: kresimir@ivancic.hr

***

U slučaju izvanrednih događaja i utjecaja više sile – vremenskih neprilika ili sličnih nepogoda koje mogu spriječiti održavanje manifestacije u navedenom terminu, organizatori zadržavaju pravo prvo odgode, a na kraju i otkazivanja manifestacije (zadnja moguća opcija).

U slučaju epidemiološki nepovoljne situacije I promjene radnog vremena ugostiteljskih objekata organizatori će u cilju zaštite zdravlja svih sudionika promijeniti termin održavanja manifestacije o čemu će svi sudionici biti pravovremeno obaviješteni.

TZ Jaska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S poštovanjem

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Pjenušac JAZZ & Graševina a cappella!

  Josipovićev JAZZ  otvorio je posebnu vinsku večer u Slavonskom Brodu - „Graševina a cappella“. PJENUŠAC JAZZ , tradicionalna metoda, JOSIPOVIĆ S pjenušavim vinom Jazz započelo je originalno predstavljanje graševina u Slavonskome Brodu pod nazivom „Graševina a...

Teran Wine & Walk u Motovunu!

Događaj o kojem svi pričaju i s nestrpljenjem očekuju! Ljubitelji Motovuna i oni koji će to tek postati, doći će na svoje prvog dana listopada. Manifestacija pod nazivom Teran Wine & Walk približit će enološke i gastronomske čari čarobnog gradića svima koji vole...

Nova vinska srijeda – NAJBOLJE OD HVARA!

Wine Wednesday: Najboje od Hvara!  SRIJEDA, 28. RUJNA 2022. u 19:00h   Hvarska su vina nadaleko poznata, kao i sam otok koji, čuvajući tradiciju izvornih sorti i pridjev najsunčanijega našega otoka - proizvodi vrhunska vina. Kvaliteta vina iz godine u godinu je...

S pijeska Lumbarajskog polja – Grk Sabulum 2021!

  Grk je poznato dalmatinsko bijelo vino istoimene autohtone sorte grožđa koja najbolje (i najdulje) uspijeva u pješčanim vinogradima „Lumbarajskog“ (Lumbardskog) polja na Korčuli, odakle je i potekla. Ne zna se točno otkuda dolazi naziv vina – postoje dvije...

Vinski hedonizam na luksuznoj jahti Desire!

Vinsko hedonističko krstarenje na luksuznoj jahti Desire - provedite predivnu jesen na hrvatskom jugu!! Želite li si priuštiti nekoliko dana nezaboravnoga hedonističkog krstarenja na luksuznoj jahti Desire, a volite vina, posebice hrvatske izvorne sorte? Ovo je...

Pin It on Pinterest

Share This